Inlägg från: HSOF |Visa alla inlägg
  • HSOF

    Varför ska man rösta på socialdemokraterna

    Socialdemokraterna är Sveriges i särklass största parti även om det har krympt något de senaste 10 åren. Detta trots skandaler, lögner och svikna löften. Partiet har även enligt mig tappat bort sin politk och själ som de en gång i tiden skapades ifrån. Idag har man en mer kontraproduktiv politk som mer går ut på att smutskasta andra partier och deras åsiker.

    Trots detta så går drygt var 4e person och lägger sin röst på socialdemokraterna näst nästa söndag. För mig är detta väldigt märkligt, antingen så lever man kvar i dåtiden eller så vet dessa människor något vi andra inte vet?

    Vore intressant att få höra vad ni som lägger er röst på socialdemokraterna här inne har för motivering för att du röstar på just dem.

    Men kom ihåg att hålla en god ton även om det finns meningsskiljaktigheter. Debatt framför personangrepp och hat tack!

  • Svar på tråden Varför ska man rösta på socialdemokraterna
  • HSOF
    Anonym (Ett svar endast) skrev 2019-05-15 08:52:03 följande:

    Man röstar på s för att man vill ha ett välfärdssamhälle. För att man vill ha ett skyddsnät, för att man vill ha råd att ha barn, gå i pension, få sjukvård, att ens funktionshindrade barn ska få hjälp av samhället. Allt urholkas när högern styr och hela samhället ska handla om vinster och man knuffar undan de svaga för att själv ta plats. Jag känner många som klagar t ex över att deras barn inte får samma hjälp längre, men de sätter det inte i samband ens med att de röstade på moderaterna. Förstår att många kommer att säga nu att det är invandrarnas fel. Men tro inte att era högerpartier plötsligt skulle börja ta hand om sjuka även om vi inte hade några invandrare.


    Ja detta är ju just den politk jag själv och många andra förknippade med socialdemokratin. Men det är tyvärr inte det värdena partiet står för idag. De har fortfarande samma stora skattetryck och mer verkar det bli för att klara alla de så kallade utamingarna Sverige står inför vad det verkar. Utmaningar de själva har varit den största kraften till att bilda.

    Men skillnaden är att idag så har socialdemokratetna slutat bry sig om sina kärnvärden och är istället mest inresande av makten. En tydlig bild av det kunde vi se efter detta valet. Inget handlar om Sd utan om rädslan att tappa makten. All SD- fobi grundar sig mest i en rädsla av att tappa makten.
  • HSOF
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2019-05-15 11:07:42 följande:

    Dagens vänsterparti för en politik som är mer i linje med gamla S än S själva, men gamla sossar vill väl inte rösta på gamla kommunister.


    Ja fast Vänsterpartiet har också svikit arbetarklassen. De kikar hellre på fattiga människor i andra länder. Och har ett förakt mot kristna.

    Men de är väl mer av vad sossarna var än sossarna självs är numera. Då socildemokratin har tappat fotfästet helt med sitt partis grundidolgi.
  • HSOF
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2019-05-15 11:09:24 följande:

    Tyvärr är S med och monterar ner välfärdssamhället tillsammans med de forna Allians-partierna. Det är bara V som kämpar för det. Under S senaste regeringsår har klyftorna fortsatt att växa och sjuka har väldigt svårt att få både sjukpenning och sjukpension.


    Klyftorna kommer alltid att öka så länge du importerar en fattigdom och människor med låg konskapsnivå jämfört med dem inhemska befolkningen. En politik med en stor invandring från Menaländer föder klyftor.
  • HSOF
    Anonym (Bagdad Bill) skrev 2019-05-16 15:26:15 följande:

    Det är främst så att fler rapporterar brott idag än tidigare. Det är positivt för ett samhälle att folk vågar anmäla oförätter, det är tecken på ett fungerande samhälle. Vi har mycket att tacka Socialdemokraterna för.


    Först ska jag väl hålla med dig att socialdemokraterna har gjort bra för Sverige historiskt mem tyvärr är det partiet long gone..

    Men att förklara den ökade brottsligheten med en ökad anmälningsgrad är bara patetiskt. Faktum är att brottsligheten totalt varken inte har ökat eller minskat. Men anledningen till detta är att kriminalitet hos den inhemska befolkningen har minskat drastiskt. Men tack vara en kraftig importerad kriminalitet så är kriminaliteten på samma nivå idag och ökar samt att det är en helt ny och hänsynslös kriminalitet vi aldrig tidigare sett i Sverige förut.

    Sedan tror jag tvärt emot dig att anmälningsbenägenheten istället har minskat. Detta grundar jag på att mycket av kriminaliteten begås i områden

    Där människor inte har något förtroende för varken polis eller myndigheter samt att många i dessa områden inte anmäler pga inhemsk kultur eller pga rädsla av represalier som hämd mm..

    Så nej. Sverige har inget välfungerande samhälle just nu och troligen ser vi bara början av detta just nu!
  • HSOF
    Anonym (Bagdad Bill) skrev 2019-05-17 12:23:40 följande:

    Ett annat argument för att rösta på Socialdemokraterna är förutom att vara det enda partiet med statsbärande kvalitéer, också vara det enda parti vars partiledare levt i verkligheten. Stefan har gjort mycket bra, och mycket av det grundar sig i hans bakgrund som arbetare. Stefan förstår hur det är att leva som vanlig svensk.

    Jag förstår om man ogillar invandrare att detta inte är rätt parti, då finns det andra partier som gärna fiskar i grumliga vatten istället.


    Hm.. Mycket bra? Vad syftar du på då? Även om han säkert gjort något bra, så går det väldigt mycket utför i Sverige, trots rådande högkonjuktur. Så nej godkänt kan han inte få, även om han bara är en simpel svetsare.

    Sen att det finns partier som fiskar i grumligt vatten, det gör nog de flesta på olika sätt. Men antar att du syftar på SD som är det enda partiet i riksdagen som har nolltolerans mot rasism och även bevisat det ett flertal gånger under den sista tiden. Och nej man är inte rasist för att man inte gillar oansvariga migrations och integrationspolitik som förts de sista 30 åren i Sverige. Vi ser istället resultatet idag, något som Sd just har vanat för och även de flesta har förstått nu. Dock så valde S makten istället för sitt nyvunna goda förnuft.
  • HSOF
    Anonym (Ella) skrev 2019-05-17 12:42:25 följande:

    Vi röstar på S därför att vi kan och därför att vi vill..!


    Ja det är lite av en självklarhet i en demokrati men i denna tråden undrar vi varför ;)
  • HSOF
    KillBill skrev 2019-05-19 14:42:34 följande:

    Jag röstar på S i EU valet bl.a. eftersom S driver på för att upprätta en gemensam och ansvarsfull och migrationspolitik i EU. För att S driver på för att EU ska driva en gemensam och ambitiös klimat- och miljöpolitik och för att S kämpar mot lönedumpning som snedvrider konkurrensen för bl.a. svenska företag och svenska löntagare.


    Du menar så att alla länder i Europa kan begå samma misstag som Sverige och några andra länder gjort, vilket vi ser resultatet av idag? Eller för att ge möjligheter till att ta ut ännu mer verkningslösa miljöskattar på befolkningen. Pga Ett alarmerande hot som inte ens existerar. Ett överdrivet hot som lyfter fokus från de riktiga hoten i världen och har ett kändisbarn som frontfigur.

    Eller är det de överstatliga, där nationalstaten intengörs till förmån för globalistisk världsekonomi som gynnar en liten snuskigt rik elit du vurmar för?
  • HSOF
    Anonym (lilly) skrev 2019-05-19 20:18:33 följande:

    För att de ljuger minst och är minst ondskefulla av alla partier!


    Du menar ljuger mest och är mest ondskefulla?
  • HSOF

    Jag hade hoppats på att någon modern socialdemokrat hade kommit till tals här? Än så länge bara dem som inte har insett ?än? att S inte är samma arbetarparti som de än gång i tiden varit.

Svar på tråden Varför ska man rösta på socialdemokraterna