• Wed 15 May 2019 15:50
    11110 visningar
    200 svar
    200
    11110

    Vi som precis plussat efter IVF

    vill2017 skrev 2019-05-15 12:10:34 följande:

    Hej!

    Har nyss blivit gravid med första barnet efter ett FET med blastocyst och borde ha BF typ 11 januari 2020 om allt går bra!

    Ska på första UL den 28/5 och är livrädd för att hjärtat inte börjar slå. Trodde att jag skulle vara överlycklig över att vara gravid men känner mig mest bara orolig. Vore skönt att få prata med likasinnade:)

    Är på ruvardag 19. När kan man sluta räkna ruvardagar?


    Jag hakar så gärna på i din tråd :) kul att du ligger några dagar före mig hela tiden, då vet jag vem jag kan rådfråga om allt ;) fick mitt UL den 4/6 . Är precis som dej mycket orolig, det varvas lycka med rädsla här. Känner mig väldigt ogravid!

    Jag slutade räkna ruvardagar på testdagen.. men om det är rätt eller inte vet jag inte :)

    Har du berättat för någon förutom såklart sambon, om ert plus? :)
  • Wed 15 May 2019 23:52
    #6
    vill2017 skrev 2019-05-15 16:34:33 följande:

    Vad gulligt! I den andra tråden var de så långt gångna och det kände jag mig inte riktigt redo för.

    Vi har berättat för våra familjer som såklart vetat om våra problem och så några kompisar som visste om insättningen. Det är väldigt svårt att ljuga när folk frågar tycker jag.

    Jag har ganska kraftiga kramper typ 3-4 ggr per dag som bara varar i några sekunder, som en liten värk typ. Har googlat massor och det verkar rätt normalt. Men annars tycker jag symptomen varierar. Ibland är jag supertrött och ibland superpigg. Brösten ömmar mer och mindre från den ena dagen till den andra. Positivt är väl att jag inte fått någon blödning än.

    Vad spännande! Sa de nåt särskilt till dig om hur du ska överleva de två veckorna tills dess?


    Nej för oss är det ju långt bort än, vi vill ju först och främst att det ska överleva magiska veckan 12.

    Ja, såå svårt att ljuga, fattar inte hur folk klarar det så många veckor, haha! Våra familjer vet faktiskt inget om vår ivf , så vi tänkte ändå berätta för de närmaste i familjen efter första ultraljudet. Utöver det har vi ett pr av våra absolut närmaste vänner som stöttat oss genom hela resan som vi berättade för samma dag vi plussade.

    Okej, låter ju som en lagom dos symptom åtminstone. Jag skulle önska mer symptom men när jag tänker efter har jag ju faktiskt min extrema trötthet, sover en tupplur varje dag nu, har jag aldrig gjort förut. Och bröst som ömmar mer och mer för varje dag. Ja, blödningen vill vi inte se på länge länge :)

    Nej som gjorde ju inte det, haha! Har du något bra tips för det? :D hur gamla är ni förresten och vart bor ni? :)
  • Thu 16 May 2019 15:04
    #8
    vill2017 skrev 2019-05-16 12:36:20 följande:

    Vi är 31 båda två och bor i Stockholm och går på Sophiahemmet. Är väldigt nöjd med dem faktiskt. Ännu mer nöjd blir jag om detta går vägen :)

    De gav inga tips men jag frågade nog inte heller. Är en så konstig situation. Det hon sa var att det är 80 % chans att allt går bra så jag tänker att man inte ska oroa sig men det är typ omöjligt. Är så humla rädd att gå på VUL om 1,5 veckor och få höra att det inte slår ett hjärta.


    Okej, har det gått hyfsat fort för er också ifrån att ni sökte hjälp tills där ni är idag? :)

    Känner samma oro som dej!! Känns som man är så medveten om allt som kan gå fel när man gjort IVF att man är lite räddare och lite för orolig nästan gentemot många andra.. jag får ju ont i magen bara jag tänker på ultraljudet.. men oftast oroar man sig nog mycket i onödan ..
  • Sat 18 May 2019 13:50
    #11
    Kandelaber skrev 2019-05-17 23:49:39 följande:

    Hoppar också in. RD17 idag och har plussat!

    Är så rädd från ett tidigare missfall så bara väntar på att det kanske kan komma igen (fast jag inte har någon anledning att egentligen förvänta mig det. ) ablir nog första UL första veckan i juni.

    Idag är första dagen utan lutinus (tog 21dgr) och känns då läskigt, som att allt bara ska ringa ur en! Vet ju att kroppen ska fixa det själv nu men eftersom den inte klarat det förr funderar jag på att tänk om den inte kan producera rätt nu! Blir däremot bra att se om kroppen känns bättre utan lutinus. Drar och gör ont i nånting i buken. Ej överstimulerad.

    Man håller andan lite nu ett tag innan man vågar sig på toklycka! Men att det var skönt med plusset! Oron tar dock över den tyvärr..


    Så roligt! Grattis! Jag är precis som dig.. mest orolig. Googlar för mycket och tycker tiden för första ultraljudet är evighetslång. Men förhoppningsvis oroar vi oss bara i onödan :) vi har ju faktiskt oddsen på våran sida rent procentuellt. Jag slutade med lutinus på RD 13, på testdagen, det har gått fint och det gör det säkert för dig också :)
  • Sat 18 May 2019 22:33
    #13
    Kandelaber skrev 2019-05-18 18:06:27 följande:

    Ja det verkar ju vara i särskilda fall man ska ha lutinus längre tid än till testdag.

    Och det är väl ändå 70 mot 30 att allt ska gå bra men av nån anledning känns det som att man har större risk för missfall bara pga 1 tidigare..vet att jag inte kan tänka så förrän jag haft typ 3-4...

    Nån annan som får jättekraftig molvärk då och då samt när man är kissnödig? Tycker jag är så himla öm och stram i nåt (typ organen?!) sen plock och återföring men det kanske är normalt om man tänker kombon av ingrepp, lutinus och faktiskt graviditet?

    Är väl bara extra skraj av att ha "ont" eftersom jag direkt kopplar det till att nåt dåligt är på väg att hända :(

    Men än så länge ska jag försöka va glad, den växer ju ändå än så länge! <3 Vi som kämpat länge o kanske gjort IVF behöver nog mer övertygelse för att tro på att man äntligen kan få det som varit så svårt och tungt och långdraget.


    Ja, det köper jag verkligen. Skulle tänka likadant, jag är orolig som det är utan missfall i ryggsäcken.. men jag tror och håller tummarna att det går vägen denna gång.

    Känner igen exakt de du beskriver att det stamar och spänner när man är kissnödig! Förhoppningsvis ett grav symtom då äggplock är länge sen för mig :)

    Ja vi måste försöka njuta av dehär <3
  • Sun 19 May 2019 09:21
    #16

    Vad har ni annars för symptom tjejer? Är ni som mig och vill känna symptom för att de ska kännas på riktigt?

    Jag har inte så mycket symptom tycker jag. Någon morgon då och då känner jag ett väldigt lätt illamående, är nästan så jag måste känna efter för att känna det.

    Sen är mina bröst väldigt ömma, men tycker det har lugnat sig också i några dagar nu och den värsta ömheten sitter i bröstvårtorna.

    Annars är det lite molvärk, lite mer kissnödig, lite mer humörsvängningar. Är väldigt lite av ganska många saker , hade önskat nått symptom kändes mycket mer så det kändes mer på riktigt.

    Det jag tycker märks tydligast i symptom är tröttheten, aldrig varit ett trött person förut men nu för tiden måste jag nästan varje dag ta en extralur mitt på dagen.

  • Mon 20 May 2019 21:58
    #20
    Kandelaber skrev 2019-05-19 12:58:13 följande:

    Samma här med värk, TRÖTTHET (galet) mer kissnödig. Sjukligt ont i brösten och kan absolut inte gå ut och springa. Lite kort stubin men inte så farligt. Några få utbrott :) Men det var ju skillnad på att vara hormonell under 2års barnlöshet utan plus till att ivf funkade på första försöket. Har helt enkelt inte så mycket att vara arg på nu då det absolut största problemet i vårat liv nu är "löst" för tillfället (och att det nu händer något ovälkommet..) Är otroligt svårprovocerad i andra frågor då det enda jag brytt mig om det senaste året är det här.


    Låter som vi har hyfsat lika. Gick in i V 6 igår och tycker symptomen avtar mer och mer. Men de ömma brösten hänger i, och framför allt håller sig ju mensen borta :)
  • Mon 20 May 2019 22:03
    #21
    vill2017 skrev 2019-05-20 13:27:34 följande:

    I lördags fick jag äntligen tillbaka lite symptom i form av molvärkskramper igen.

    Tycker det är så mycket skönare att känna att det är något där inne. Jag har inte blött och gick in i vecka 7 idag :) Hoppas att hjärtat på den lilla bönan började slå för en vecka sen.

    I morse mådde jag illa men inte så att jag ville kräkas utan det var mest bara lite kvavt och kvalmigt. Det höll i sig i ca två timmar.

    Jag är lite trött, men känner ingenting i brösten eller metallsmak eller starkare luktsinne eller nåt annat av de klassiska symtomen som de skriver om.

    En vecka kvar till första UL!


    Håller med! Blir stressad av att mina symptom lanar! Känner på mina bröst 20 ggr om dagen för att känna efter att åtminstone de är ömma än , haha :)

    Är nästan avis på illamåendet, haha. Det känns ju som ett väldigt tydligt symptom. Det var flera dagar sedan jag kände mig illamående och det varade bara i max fem minuter och var inte alls mycket.

    Så spänd på att få höra om ditt ultraljud :)

    Själv ska jag på inskrivning ho barnmorskan imorgon, känns nästan lite högtidligt ;)
  • Tue 21 May 2019 14:35
    #24
    vill2017 skrev 2019-05-21 08:24:40 följande:

    Det här med symptom varierar verkligen....

    Idag var jag inte illamående alls och jag har inga ömma bröst. Är inte ens trött längre. Ingen förstoppning, ingen metallsmak, inga mörka vårtgårdar etc

    Jag känner absolut ingenting utöver den här kraftiga molvärken som kommer då och då. Och att jag inte får mens naturligtvis.

    Varför kan man inte bara glädjas åt detta? Varför måste man fokusera på det man inte känner istället för det man faktiskt känner?

    Försöker upprepa i mitt huvud att det i mer än 80% av fallen går bra men är så jävla pessimistiskt lagd att jag tänker att något naturligtvis är fel.


    Men Gud, kunde lika gärna varit jag som skrev. Känner mig också HELT symptomfri idag , har lite lite ömma bröstvårtor annars inget..

    Jag är precis som dig att jag är pessimistisk när det kommer till sånna här saker, försöker ställa in mig på att de kan gå åt skogen för att inte få en chock om de skulle göra det.

    Men i ärlighetens namn tror jag både du och jag övertänker alldeles för mycket, tror faktiskt inte att bara för att våra symptom inte är här just nu så är det kört..
  • Tue 21 May 2019 14:38
    #25
    pixie78 skrev 2019-05-21 14:06:35 följande:

    Hej!

    Jag följer dig gärna! Är nästan i samma fas och situation som dig. Gravid efter FET med blasto, första barnet och BF 8 januari. Ska på första UL den 23, alltså i övermorgon. Så, så nervös.

    Har varit gravid en gång tidigare (blev dock missfall. Den dog v 9 men kom ut v 13 pga  sk uteblivet missfall) och mådde då väldigt illa, var supertrött, ont i magen etc... Men nu känner jag absolut ingenting. Har så otroligt svårt att tro att det fortfarande finns nåt kvar pga det. Ska bli skönt att få veta och om det inte finns nåt prata om vad nästa steg blir med kliniken. Dock stängt på sommaren så kommer ju inte hinna med nåt nytt försök förrän i august/sept. Så segt detta med all väntan! :(


    Åh , lycka till i övermorgon då :) längtar så mycket till att få första UL avklarat så jag spricker!

    Håller tummarna att du får höra ett pickande hjärta , en del får vi ju påminna oss om är helt symptomfria .
Svar på tråden Vi som precis plussat efter IVF