Inlägg från: Anonym (illusion) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Fått uppvaktning av annat håll, har pojkvän. Vad skall jag svara?

    Anonym (Hjälp) skrev 2019-05-15 21:00:52 följande:

    Jag och min pojkvän har haft det dåligt under en lång period, det går upp och ner mycket bråk och inget sex på ett halvår.

    Jag kan inte släppa den andra killen, han har suttit fast på näthinnan.

    Detta är kanske mitt livs kärlek men jag är i en relation som sagt var. Vad svarar jag honom? 


    Hej, när jag hamnat i liknande har det varit för att relationen varit i en svacka. Men man nyktrar till och inser att det bara är en flyktväg.

    Som jag har tagit ut citaten ovan tycker jag orsakssambandet är.

    Svara: tack men nej tack.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Du är 30 år och det är dags att inse att sexlust inte är något som går av sig själv vid kommunikationssvårigheter. Det måste man jobba på också. Relationer måste arbetas på.

    Men att din fråga du återkommer till, "hur ska jag säga till den andra killen?" indikerar att du vill hålla en dörr öppen till honom. Dvs du vill inte bara avvisa honom rakt av.

    Men livet innebär val. Och du verkar mer inne på att välja din sambo, den andra killen symboliserar en attraktion och uppvaktning du saknat.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (illusion) skrev 2019-05-15 22:40:08 följande:
    Hej, när jag hamnat i liknande har det varit för att relationen varit i en svacka. Men man nyktrar till och inser att det bara är en flyktväg.

    Som jag har tagit ut citaten ovan tycker jag orsakssambandet är.

    Svara: tack men nej tack.
    PS, menar alltså att svacka i relationen orsakar att man får en crush på nån annan.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Deacon skrev 2019-05-16 07:14:38 följande:
    Klokt och rätt gjort. Du visade även den nye killen att om det skulle bli ni två ngn gång framöver så är du en kvinna med integritet och lojalitet som inte skulle backstabba honom så fort relationen går på sparlåga (vilket de flesta relationer gör ngn gång). Ha en bra dag och hoppas det löser sig med sambon.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (qq) skrev 2019-05-16 12:59:30 följande:
    Det är väldigt vanligt att man får för sig det. Man drömmer sig bort och bygger upp en illusion (för sig själv) om att det skulle vara så mycket bättre på alla sätt med crushen.
    Ja men precis. Håller med. Tror det är en illusion man har för sig själv (därav mitt nickande ) men att det är förhållandet man måste lösa.

    Håller inte med alla som säger att om det är bråk efter 2 år är det kört. Det finns fler faktorer som spelar in om det är kört. Saker går upp och ner.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (&) skrev 2019-05-16 18:09:34 följande:
    Men så länge du är tillsammans med honom kan du ju inte träffa någon annan. Vill du leva med din bästa vän resten av ditt liv och aldrig mer få ha en partner som du är attraherad av och vill ha sex med?
    Vadå aldrig mer, man kan hitta tillbaka till varandra
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (tja) skrev 2019-05-16 18:23:46 följande:
    Ts skriver att de bråkat under hela förhållandet, så det är inte troligt att det är en tillfällig svacka.
    Anonym (satsa) skrev 2019-05-16 18:25:20 följande:
    Ja, saker går upp och ner med i TS förhållande har det varit dåligt under en lång period. Minst under senare fjärdedelen av förhållandet, ev ännu mer.

    Det TS kan fråga sig är om de bägge aktivt jobbar för att hitta tillbaka till varandra.

    Man måste inte hålla fast vid något som är dåligt om det tar för mycket kraft att ställa tillrätta. TS skulle kunna ge sig själv en deadline. Är hon fortfarande inte attraherad av sin partner efter ett halvår till (eller annan tid), så är det dags att gå vidare.

    Ok, jag kanske är helt fel ute. Tolkade nog TS lite annorlunda, men TS verkar ju vara inne på ert spår också, så får backa i detta helt enkelt
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (&) skrev 2019-05-16 18:25:37 följande:
    Kanske. Enligt mina erfarenheter återkommer dock inte attraktion som en gång försvunnit.
    Anonym (tja) skrev 2019-05-16 18:29:02 följande:
    Som sagt, hade de varit ihop i många år och haft barn hade det varit meningsfullt att kämpa, men efter bara två år och utan barn ser jag ingen vits med att hålla ihop förhållandet till varje pris.
    Anonym (&) skrev 2019-05-16 18:49:55 följande:
    Hur länge ska TS vänta på att de hittar tillbaka till varandra? Finns det ens någon garanti för att de hittar tillbaka till varandra? Jag väntade i många år på att jag skulle få tillbaka attraktionen för mitt ex. Vi hade barn ihop och tanken på att lämna kändes otrygg och skrämmande. Men attraktionen kom inte. Tvärtom kändes han bara mer och mer som en bror eller bästa vän för mig och mindre och mindre som någon jag var kär i och ville ha sex med. Såvitt jag kan se är det betydligt vanligare att folk lever i relationer utan attraktion, lust och passion alldeles för länge för att de är rädda för att lämna tryggheten, än att folk gör slut förhastat. DET är den illusionen jag kan se att många lever i: ?Vi ska nog hitta tillbaka till varandra, attraktionen kommer nog tillbaka. Jag väntar några år till.? I mitt fall hittade vi inte tillbaka till varandra. Istället var vi modiga nog att till slut ta steget och separera. En kort tid därefter träffade jag min nuvarande fästman och blev kär på riktigt för första gången i mitt liv. Jag hade aldrig velat vara utan det.

    Som sagt, har nog tolkat TS annorlunda än er, som att hon innerst inne älskar sin sambo. Men det kan ju vara rädslan för det okända som håller henne tillbaka som ni säger.

    @TS: Nu talar jag om dig i tredje person, men får intrycket att du är lite ambivalent.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Hjälp) skrev 2019-05-17 16:59:14 följande:

    UPDATE:

    Jag har gjort slut idag.

    Absolut inte på grund av den nya killen, han är jag inte ens så sugen på att ta upp kontakten med och kommer vänta några månader. Men ni i tråden bland annat fick mig att inse att vi inte är rätt för varandra. Tack.


    Ok, du verkar lättad. Så det var nog rätt beslut. Hur tog din kille det? Eller ex-kille.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tecum skrev 2019-06-03 18:26:15 följande:
    Bättre att vara tyst. Egentligen är det inget värt att nämna men om du tar upp det tror han kanske att det var mer än det var.
    håller med.

    kom igen, ni pratade bara. det är verkligen ingen big deal. din exkille/kille kanske låg med nån när det var slut. Vad vet du? Och skulle du vilja veta det? Se framåt nu!
Svar på tråden Fått uppvaktning av annat håll, har pojkvän. Vad skall jag svara?