Inlägg från: Alexi |Visa alla inlägg
  • Alexi

    Att hålla jämna steg med röran i hemmet - hur gör ni med alla prylar, träningskläder, damm?

    Jag slås av det ibland om hur konstant mycket jobb det är att bara hålla hemmet i schack. Konstanta mängder prylar och kläder som ligger överallt och så alla dessa kläder, vardagskläder och träningskläder.

    Vad har ni för system? Några tips om rutiner?

    Jag är rätt effektiv som person och lägger rätt mycket tid på hemmet, främst i form av att rensa, plocka osv. Men det blir nästan övermäktigt ändå ibland. 

    Vi har två barn i yngre skolåldern. Båda spelar fotboll. Vi har just nu någon som har fotboll varje dag i veckan. Hur gör ni med träningskläderna? Vad gör barnen av dem när de klär av sig, hur gör ni med tvätt av dem, var förvaras dem?

    Alla pryttlar, papper och grejor som barn har med sig hem från skolan, som de fått någonstans ifrån osv, hur hanterar ni dem?

    Allt sånt som ska åtgärdas på något sätt men man inte hunnit med? Saker som ska lämnas tillbaka i affären, biblioteksböcker som ska tillbaka, glödlampan man ska köpa en ny likadan, brevet som ska postas osv. Var lägger ni allt sånt?

    Allt sånt som ska någonstans men man inte vet när och var. Typ böcker som rensas ut, eller sånt där som barnen inte använder men inte vill göra sig av med heller?

    Hur ofta dammsuger ni hemma?

  • Svar på tråden Att hålla jämna steg med röran i hemmet - hur gör ni med alla prylar, träningskläder, damm?
  • Alexi

    Tack för alla svar, jätteintressant! Herregud vad tid vi alla lägger på sånt här!

    Men hur gör ni med träningskläder, om vi nu tar fotboll som exempel. Tvättar ni barnens träningskläder mellan varje träning?

  • Alexi
    Körsbärsdalen skrev 2019-05-18 11:22:25 följande:
    Beror nog på hur smutsiga och svettiga de är. Hur många uppsättningar har barnen? Hade nog föredragit att kunna köra träningskläder kanske 2 maskiner/vecka. En på typ onsdag och en på lördag/söndag.
    Jag kan inte riktigt bedöma hur svettiga de är. Synligt smutsiga blir de sällan, de spelar på konstgräs. De har bara en uppsättning av shorts, strumpor och t-shirt som är fotbollsklubbens färger.

    Vi har alltså en fotbollsträning varje dag på vardagarna, olika barn. Samt varsin match ofta på helgen.


  • Alexi
    Tow2Mater skrev 2019-05-18 19:34:06 följande:

    Pojken tränar i sina vanliga shorts och t-shirt han har den dan, byter bara strumporna till ett par som är långa nog att dras over benskydden. Matchunifomen tvättar jag efter varje match.


    Det vore inte möjligt här. ALLA barn tränar i klubbens kläder. Tyvärr för det är en breddklubb som ska vara inkluderande men pressen blir ju hård på alla att harätt kläder.
Svar på tråden Att hålla jämna steg med röran i hemmet - hur gör ni med alla prylar, träningskläder, damm?