Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Att hålla jämna steg med röran i hemmet - hur gör ni med alla prylar, träningskläder, damm?

    Hur gör ni med träningskläderna? Vad gör barnen av dem när de klär av sig, hur gör ni med tvätt av dem, var förvaras de?
    I tvättkorgen, hänger dem på kanten om de är blöta, tvättar ca var tredje dag.

    Alla pryttlar, papper och grejor som barn har med sig hem från skolan, som de fått någonstans ifrån osv, hur hanterar ni dem?
    Läggs i en hög på hyllan bakom köksTVn, gås igenom varje terminsslut. Slänger det mesta, men sparar enstaka alster. Viktiga papper från läraren ligger på köksbordet.

    Allt sånt som ska åtgärdas på något sätt men man inte hunnit med? Saker som ska lämnas tillbaka i affären, biblioteksböcker som ska tillbaka, glödlampan man ska köpa en ny likadan, brevet som ska postas osv. Var lägger ni allt sånt?
    På köksbänken och köksbordet.

    Allt sånt som ska någonstans men man inte vet när och var. Typ böcker som rensas ut, eller sånt där som barnen inte använder men inte vill göra sig av med heller?
    I källaren och garaget.

    Hur ofta dammsuger ni hemma?
    En gång i veckan.
  • Tow2Mater
    fluu skrev 2019-05-17 14:03:40 följande:

    Det mest grundläggande är att ha pli på familjen. Lär alla familjemedlemmar att ta upp sin skit, lägga sin tvätt i tvättkorgen, stöda sitt rum, bädda sin säng, ta undan sin disk, att inte bara trycka in saker i en garderob. Lär också alla familjemedlemmar att respektera det hårda arbete någon lagt ner på hemmet. Gör saker ordentligt från början - ta alla fläckar på en gång, lämna inte lite disk till sen.

    Har du svårt att komma igång så ha gärna ett städschema där du gör saker på bestämda dagar, snart går det av sig självt. Listor är inte att förakta.

    Själ har jag alltid pärmar, mappar, burkar, lådor osv i olika storlekar på lager så att jag kan ha var sak på sin plats och lätt kan sortera saker. Det underlättar massor. Jag sparar inte på grejer bara för att. Har det inte använts på ett år åker det generellt ut. Ha gärna möbler man kan förvara grejer i, tex kökssoffor är väldigt praktiska.

    Fattas något i hemmet skrivs det upp på inköpslistan direkt. På hatthyllan har vi en låda där vi lägger typ böcker som ska tillbaka till bibblan, kläder som ska bytas, saker som vi lånat av andra. Var gång vi ska till stan kollar vi där i och tar med oss grejer. Gäller det biblioteksböcker som ska lämnas tillbaka innan en viss tid fäster jag post it- lappar på där datum står. Olika tvättkorgar för exempelvis handdukar och kläder är bra för att få översikt i vad som faktiskt behöver tvättas.

    Jag dammsugar en gång i veckan under sommarhalvåret och två gånger i veckan under vinterhalvåret, men snart ska vi bli med katt så då blir det nig oftare. Jag dammsugar soffan tre gånger i veckan för att det inte ska samlas skit under kuddarna. Jag byter handdukar och kollar blommorna varannan dag, då är det lätt att komma ihåg.

    // Pedant


    Skriver du en löpande lista på när saker använts sist? ;)
  • Tow2Mater
    modsey skrev 2019-05-18 11:18:58 följande:
    Nu kör inte mina barn fotboll, men min stora son gjorde det och var det utomhus kläder behövde de tvättas. Men inte inneträning ( oftast). Beror väl på hur svettiga de blir.
    Pojken tränar i sina vanliga shorts och t-shirt han har den dan, byter bara strumporna till ett par som är långa nog att dras over benskydden. Matchunifomen tvättar jag efter varje match.
Svar på tråden Att hålla jämna steg med röran i hemmet - hur gör ni med alla prylar, träningskläder, damm?