• modsey
    Fri 17 May 2019 06:02
    605 visningar
    26 svar
    26
    605

    Att hålla jämna steg med röran i hemmet - hur gör ni med alla prylar, träningskläder, damm?

    Jag är en rätt slarvig person med stort hus, djur och tidigare fem barn hemmaboende. Så för att få det att fungera måste jag ha strukturen för att inte falla in i mitt bekväma " blunda för röran" mönster.

    Tvättkorgar på barnens rum och två i tvättstugan, vi tvättade nästan varje dag. Stallkläder hängdes i ett uthus och fick inte komma in. I tvättstugan hade vi hyllor där jag la deras tvätt på rätt hylla, så fick de hämta den till sina rum.

    Städhjälp varannan vecka. Innan de kom så hade alla piskan på dig att plocka undan så det var rena ytor. Robotdamsugare emellan !

    Hallen var dorgebarn pga dålig planering. I dag är den ombyggd men vi har bara två barn dom bor hemma nu. Nu har vi bra lösningar i garderoberna där. Och bara kläder efter säsong framme. Har man stor håll så är ju exempelvis korgar bra att gömma kläder i för att undvika att det ser rörigt ut. Vi har krokar bakom ett slags draperi för att få ett mindre rörigt intryck. Krokar också unna på barnens rum, typ dörrarna där de enkelt kan hänga upp kläder som ska återanvändas.

    Sen får man ju blunda lite emellanåt och där har ju folk lite olika lätt eller svårt för det.

  • modsey
    Sat 18 May 2019 11:18
    #20
    Alexi skrev 2019-05-18 11:17:50 följande:

    Tack för alla svar, jätteintressant! Herregud vad tid vi alla lägger på sånt här!

    Men hur gör ni med träningskläder, om vi nu tar fotboll som exempel. Tvättar ni barnens träningskläder mellan varje träning?


    Nu kör inte mina barn fotboll, men min stora son gjorde det och var det utomhus kläder behövde de tvättas. Men inte inneträning ( oftast). Beror väl på hur svettiga de blir.
Svar på tråden Att hålla jämna steg med röran i hemmet - hur gör ni med alla prylar, träningskläder, damm?