Inlägg från: Anonym (Sant?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sant?)

    Greta Thunberg är överskattad

    Gör hon något fel? Är det något i det hon säger som inte stämmer? Finns det något bättre sätt att uppmärksamma klimatkrisen än det sätt hon gör?

  • Anonym (Sant?)
    Anonym (Kent 14 år) skrev 2019-07-07 00:08:22 följande:

    Greta är den perfekta PR skapelsen. Ett tomt kärl att fyllas på substans av alltifrån opportunistiska politiker till aktörer inom klimatindustrin, till hennes egen författarinna till mamma. Kritiserar du hennes påståenden, hennes alarmistiska uttalanden som saknar vetenskapliga belägg. Ja då kritiserar du inte bara ett barn utan ett barn med en mental nedsättning, du borde skämmas.

    Alla vet att något måste göras åt klimatet. Högre skatter, mer makt/resurser åt staten och subsidierade el-cyklar är dock inte lösningen. Varken i det korta eller långa loppet.

    Greta är en PR-kupp rakt igenom. Artificiellt skapad av det mediala och politiska etablissemanget, och alla ni som är för blåögda för att se det (det senaste klimatdrevet har såklart inget med att vänsterliggande miljöpartier sett en nedgång det senaste och således hotade ställningen hos de flesta vänsterblock/regeringar i EU).

    Ja frågan är om ni hade varit lika blåögda och förstående om det istället var gulliga lilla Kent 14 år med asperger som reste land och rike runt för att varna om ohämmad migration och dess katastrofala konsekvenser.

    FÖÖ-ÖÖÖ-ÖÖÖ - rmodligen inte...


    Ohämmad migration må vara problematiskt men dess konsekvenser kan liksom inte riktigt mäta sig med konsekvenserna av klimatkrisen. Lite som att jämföra läger i Syrien med att det ibland är lite långa vårdköer I Stockholms län.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (Kent 14 år) skrev 2019-07-07 00:56:23 följande:

    Ok nu var ju inte det riktigt poängen jag ville få fram. Men ärligt talat. För att kunna anstränga oss för att lösa klimatfrågan så kräver det först och främst att vi har ett överskott av resurser att investera i lösningar, och att vi har en kultur som faktiskt bryr sig om att lösa klimatkrisen.

    Två punkter som massmigration mycket möjligt skulle förhindra.

    Kulturer som väntar på ett liv i paradiset efter livet på jorden är inte riktigt lika måna om att rädda allt liv på jorden.


    Det är ju exakt det Greta säger. Vi måste ha en kultur som faktiskt bryr sig. Alltså vi måste ändra hela vårt synsätt, kultur. Globalt. Inte bara i Sverige.

    Du menar väl inte att bara för att man hoppas på ett liv efter döden ( som man ju gör i många religioner) skulle man inte bry sig om att rädda liv på jorden?
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (G) skrev 2019-07-07 09:48:14 följande:

    Spelar ingen roll vad hon har för agenda eller vad hon har för betyg. Att skolka är fel.

    Det är talande för vår tidsålder när man upphöjer en skolkande elev.


    Vilket är mest fel, att strunta i skolan eller att strunta i klimatkrisen? Det är fel att köra för fort också men är du på väg till BB är det ingen normal människa som skulle kritisera dig. Lägg inte din energi på att upphöja eller trycka ner henne. Lägg energin på dom riktigs problemen
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-07 10:35:05 följande:

    Vad jag tycker synd om det barnet! Hon är ett funktionsnedsatt och lättlett barn som utnyttjas av sin mor för att sälja böcker och av pr-bolag för att tjäna globalismen. Hon har inget normalt liv, ingen fast bas, är ständigt panikslagen, inga vänner och nu också ingen skolgång. Vad ska stackars Greta göra om åtta år när jorden inte gått under? Då står hon dör utan utbildning, utan att ha fått växa upp, utan eget nätverk och utan någon pats i den vardagliga verkligheten. Dessutom med den psykiska tomheten att allt var för ingenting, vem är jon om hon inte längre är Klimat-Greta? Och aldrig kan hon sluta vara Klimat-Greta heller. Hon kommer alltid att ha den stämpeln. Hon kan aldrig mer få vara bara Greta. Aldrig kommer hon att tas på allvar inom andra ideologier som hon kanske vill tillhöra i framtiden, det är trots allt väldigt normalt att inte ha samma värderingar nör man är 16 som nör man är 30. Greta tillåts också av sina föräldrar att ha en öppen twitter. Jag har tittat in där några gånger och det är helt förfärligt vad hon varje dag får möta. Med hennes föräldrars goda minne. Hon ska inte alls behöva utsättas för och tvingas hantera det.

    Jag fattar inte varför inte soc går in här(eller jo det gör jag, övremedelklass pk-familjer rör man inte). Greta mådde för några år sedan så dåligt att hon började svälta(varför hon ser ut som 12 år) och plåga sig. För att hon var rädd för "klimatkrisen". En normal förälder hade i det läget gjort allt för att barnet ska sluta vara rädd. Inte spätt på rädslan, anpassat sig efter den och utnyttjat den som Malena och cucken gjort. Världen hålls gisslan av ett vettskrämt barn som bara vet om självplågeri och som nu för över sitt beteende på världen.

    Greta förtjänar ett normalt liv. Ett liv med fasta ramar och en trygg bas. Ett liv dör hon kan välja sin framtid. Mitt modershjärta blöder för Greta.


    Hej elak högerpopulist. Kul nik. Om man är osäker på om du är troll avslöjas du där :)
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-07 10:46:35 följande:

    Jag vet, alarmisterna har det jobbigt. Greta gnällde om att den var 10 plusgrader i Paris i januari, sedan blev det en kall vår i Sverige och hon tystnade. SVT har ångest över den kalla sommaren som inte passar agendan och lade istället igår stor vikt vid att det råkar vara rekordvarmt i Alaska så karastroftrummorna fick brukas lite i alla fall. Komiskt.


    Du har koll på skillnaden mellan väder och klimat va? Och att klimatförändringarna gör att det oftare blir extremväder. Inte att det alltid blir extremväder.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-07 11:32:51 följande:

    Och Magdalena Andersson gafflade om flygutsläpp i Almedalen innan hon brände planet till Stockholm för att ge en intervju :D


    Så gör i alla fall inte Greta. Magdalena borde ha henne som förebild.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (G) skrev 2019-07-07 12:15:42 följande:

    Finns ingen motsatsställning. Om något så behöver vi skickliga ingenjörer som kan utveckla miljövänliga alternativ. Men då krävs det att barnen går i skolan.


    Om alla gick ut med topbetyg som Greta skulle vi få fler skickliga ingenjörer ja.
  • Anonym (Sant?)
    Anonym (G) skrev 2019-07-07 12:17:27 följande:

    Sverige kommer förövrigt att gynnas om vi nu får 2-3 grader varmare.


    Men guuuu vad bra. Miljontals människor förlorar sina hem i extremväder och massutdöende av insektsarter men Sverige gynnas. Wow
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad