• Anonym (Mfl)
    Thu 16 May 2019 20:43
    882 visningar
    85 svar
    +1
    85
    882

    Hunden eller partnern?

    Anonym (Hundägaren) skrev 2019-05-16 20:23:08 följande:

    Du träffar en ny partner och ni har det kanon tillsammans. Han eller hon är verkligen din stora kärlek och det känns som ni är gjorda för varandra. Men partnern är allergisk mot din hund. Vad skulle du göra?

    * ingenting, vara särbos

    * ge bort hunden

    * hitta ny partner

    * avliva hunden


    Kollar vilka allergener pojkvännen är allergisk mot, finns test för det. Är det can f5 så kastrerar jag hunden. Testar om det blir bättre med allergenius schampoo och regelbundna tvättar, skaffar luftrenare, låter inte hunden befinna sig i möbler, dammsuger dagligen med dammsugare med hepa filter.

    Testar allt det, fungerar det inte så tar jag beslutet därifrån.
  • Anonym (Mfl)
    Thu 16 May 2019 22:25
    #20

    Allergin försvinner inte. Symptomen kan dämpas. Fungerar knappast så för alla allergiker att man kan ta en antihistamin och så är saken förbi. Enbart antihistamin hjälper bara vid lättare allergibesvär. Vid svårare allergi behöver man kombinera olika läkemedel, tex kortison. Långvarig kortisonbehandling kan ge allvarliga biverkningar och antihistamin är inte heller utan biverkningar.

    Känner många allergiker som reagerar på sina allergener trots medicinering med olika preparat. I många fall bli symptomen mildare men försvinner inte.


    Aurora Borrealis skrev 2019-05-16 22:09:24 följande:

    Tryck i honom allergitablett. Då försvinner allergin. Han är ju inte döende i allergin utan bara hosta och snuva, vilket försvinner av en antihistamintablett. Köp receptfritt på apoteket. Känner häftigare som blev allergiska mot sin häst men tar allergitablett så är saken förbi.


Svar på tråden Hunden eller partnern?