• Ruter

    Byta namn på 5-åring

    Jag skulle inte bytt. Och detta för din sons skull. Han är så pass medveten nu och vet vad han heter vilket kommer skapa massa förvirring om han helt plötsligt ska börja hela något nytt och han ska behöva förklara för alla kompisar på förskolan varför han helt plötsligt heter något annat. Och att de dessutom troligtvis kommer säga fel under lång tid pga vana vid de andra namnet. Hade istället fortsatt med de namn vi valt söt ett smeknamn som han accepterar och sen låta han byta namn när han är stor nog att ta det beslutet själv om han inte är nöjd med namnet ni get honom.

  • Ruter
    MFML skrev 2019-05-19 20:23:16 följande:

    Innerst inne förstår jag att jag inte ska byta och det skulle jag inte göra nu under tiden han går på förskolan, isf om vi någon gång flyttar o han byter skola. Men jag vet inte hur jag ska "komma över" detta.. har en tendens att haka upp mig på saker. Ändå äter jag medicin mot detta (med att fastna i tankar) men det hjälper inte.


    Förstår att du inte skulle göra det men tänkte mera som ett argument du kan tänka på så kanske det känns lite bättre att tänker på det och kan kanske släppa det.

    Jag tror utan att veta att du valt ett jättefint namn till din son och tyvärr är det så att man grubblar över det mesta om att jag hade gjort si och så hade det blivit annorlunda då osv. Tyvärr är det svårt att släppa men tänkt på den bakre och underbara son du har och att ändra namn kommer inte förändra något mer en ett namn. Vad tycker sonen om namnet? Han kanske tycker det är ett jättebra namn och inte vill heta något annat? Den vetskapen kanske kan få dig att känna dig bättre med att veta att han trivs med namnet och att du gjorde rätt val som gav det namnet.
Svar på tråden Byta namn på 5-åring