• Anonym (Anonymast av alla)

    Läker tiden alla sår?

    Läker tiden alla sår? Så säger visdomsordet, men så verkar det inte vara när det handlar om våld inom äktenskapet.

    Hur gör man för att förlåta den som varit våldsam?

    Hur gör man för att bli förlåten?

  • Svar på tråden Läker tiden alla sår?
  • Anonym (M)

    Svår fråga, ibland tycker jag att tiden läkt alla sår eller åtminstone många medans vissa sår aldrig läkt. Men varför lämnar du inte mannen som slår dig?

  • Anonym (Lorra)

    Hej! Man kan behöva professionell hjälp av en psykolog. Där man går igenom det som har hänt och får verktyg som man behöver för att komma vidare. Om man vill lämna personen så kan det vara jättesvårt, pga att man knyter an till sin partner precis som barn och föräldrar knyter an. Det skapar mycket ångest att separera fast än man inte vill leva med personen. Och en återförening kan kännas euforisk, om man tillfälligt lämnat, så det är lätt att halka tillbaka. Det är ett stort jobb att göra att lämna någon. Lycka till och ta hand om dig!

  • Barbro45
    Anonym (Anonymast av alla) skrev 2019-05-19 22:55:28 följande:

    Läker tiden alla sår? Så säger visdomsordet, men så verkar det inte vara när det handlar om våld inom äktenskapet.

    Hur gör man för att förlåta den som varit våldsam?

    Hur gör man för att bli förlåten?


    Jo, tiden läker alla sår, men efter sår blir det ärr. Dessa ärr kommer alltid att finnas kvar. Liksom vanlig ärr så får man bara acceptera att de finns där, de är en del av vem jag blivit. Att förlåta, i grunden förlåta någon som behandlat en så illa, någon som borde vara den man i grunden skulle ha kunnat lita på är verkligen inte lätt. De flesta av oss kan komma så långt som till en acceptans kring vad som hänt, en förståelse kring vad i misshandlarens bakgrund som lett till misshandeln. Men från det till förlåtelse kan det vara en lång väg. Allt kan inte förlåtas. Att förlåta någon innebär en lång inre process.

    Att bli förlåten är något man kan be om och sedan bara hoppas.
  • Anonym (Sara)

    När det gäller större saker är det nog sällan så att såren läks enbart av tiden. Oftast behövs mer än så.

    Däremot förändras ju upplevelsen av jobbiga erfarenheter pch sorg över tid, men obearbetade saker kan istället för att läka helt ge upphov till nya sår.

  • Anonym (H..)

    Att tiden läker alla sår behöver inte betyda att man förlåter en person. Det kan snarare handla om att när tiden läkt såret blir man starkare och orkar resa sig upp igen - för att orka gå därifrån. Men det kommer bildas ett ärr som föralltid kommer finnas där.

  • Anonym (A)
    Långbenopluto skrev 2019-05-20 07:04:45 följande:
    Man kan förlåta om man visar sig själv respekten att gå ifrån ett sånt förhållande. 
    Håller med
Svar på tråden Läker tiden alla sår?