Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • ska bara transpersoner få spela transpersoner på film

  Mån 20 maj 20:02 Läst 0 gånger Totalt 93 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Pop) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Pop)
  Återställ
  Mån 20 maj 20:02 #3 +1

  Nej, kvinnor ska få spela män, män ska få spela kvinnor, cis ska få spela trans, trans ska få spela cis, hetero ska få spela homo, homo ska få spela hetero o.s.v. Men visst ger det filmen en ökad trovärdighet om den som är trans på film också är det i verkligheten.

 • Anonym (Pop)
  Återställ
  Tis 21 maj 17:54 #30 +1
  Anonym (Ftm) skrev 2019-05-21 17:46:10 följande:
  SOM jag skrev; trans män kan spela män, för trans män är män.

  Människor kan spela människor, för människor ÄR människor. En bra skådespelare kan gestalta en människa med helt andra livserfarenheter än skådespelarens egna.
 • Anonym (Pop)
  Återställ
  Ons 22 maj 05:09 #72 +1
  Anonym (Ftm) skrev 2019-05-22 03:25:23 följande:
  Men asså snälla, varför är ni så pressed?! Jag skrev vad jag tyckte angående ts, och har förklarat mig flertal gånger. Är det så provocerande att jag har en åsikt som går emot er? Håll personangrepp utanför diskutionen! Varför är ni så elaka för? :(

  Det som provocerar är att du anser att det inte finns andra erfarenheter än just precis DIN erfarenhet som är så otroligt speciella att ingen skådespelare skulle kunna gestalta den utan att själv ha varit med om samma sak.
 • Anonym (Pop)
  Återställ
  Ons 22 maj 15:59 #86
  Cartjan1 skrev 2019-05-22 15:49:32 följande:
  Jag kan ändå förstå var diskussionen uppkom ifrån men så som mycket annat i den offentliga debatten idag så ska allt drivas in i det extrema. Transpersoner är väldigt underrepresenterade när det gäller att få synas på vita duken och jag ser gärna att detta lyfts upp och att fler får synas och utföra skådespelarjobb och då inte enbart i stereotypiska roller utan att deras talang får styra vilka roller de gör/får. Precis som jag tyckte/fortfarande tycker när det gäller skådespelare med annan härkomst än västeuropeisk som det var stora diskussioner kring för några år sedan. Däremot så anser jag att en skådespelare är just en skådespelare och givetvis kan och får gestalta vilken roll de vill. Det har alltid varit en skådespelares jobb att gestalta andra personer och det kan väl inte vara fel?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll