Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • ska bara transpersoner få spela transpersoner på film

  Mån 20 maj 21:34 Läst 0 gånger Totalt 93 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Instämmer) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Instä­mmer)
  Återställ
  Mån 20 maj 21:34 #7

  Ja identitetspolitiken är så otroligt otäck. Den bygger på att empati och inkännande inte existerar. Den tar fokus från betydligt viktigare frågor. Den är försåtlig, för den misstänkliggör även människor med de allra bästa och hedervärda avsikter. Ingen vågar göra någonting, av rädsla att en identitetsfanatiker ska komma sättande och läxa upp dem.

  Utöver allt detta är identitetsfanatikern expert på att hitta problem där inga problem finns, att ila till försvar i oträngt läge, att oombedd göra sig till tolk för en massa grupper. Den minsta kränkbara enheten är dock individen, och identitetsfanatikern kränker gång på gång individer genom sitt trångsynta otäcka sätt att resonera på "minoritetsnivå".

  Jag hade vänstersympatier förr, men till följd av identitetsfanatikernas framfart har jag lämnat den inriktningen.

 • Anonym (Instä­mmer)
  Återställ
  Tis 21 maj 17:23 #20 +2
  Anonym (Ftm) skrev 2019-05-21 16:51:56 följande:

  . Att jämföra transpersoner med mördare är ju osmakligt i sig.


  Du VILL ju missförstå.

  Om vi alltid ska kräva att det är personer med egen erfarenhet (av det rollfiguren ska ha upplevt) som spelar i filmer/på teatrar omöjliggörs alla skildringar av perioder före vår egen levnad, liksom givetvis all science fiction. Vi kan därmed också lägga ner alla skådespelarutbildningar, för det räcker ju som sagt att själv ha varit mobbad, ha fött barn, ha mördat, ha jobbat som polis, präst, åklagare, taxichaufför, lärare etc. för att kunna gestalta det på film.

  Och får vi inte fatt i någon överklassdam från Uppsala som har haft en judisk älskare och en svärdotter som gift om sig med en fanatisk präst får vi helt enkelt avstå från att spela in Fanny och Alexander. Sjunde inseglet kan förstås inte heller spelas in, då ingen ännu har varit död och den rollen således inte kan besättas.
 • Anonym (Instä­mmer)
  Återställ
  Tis 21 maj 19:17 #50

  Ftm, du kan sluta be om ursäkt för stavningen sv stereotyp, eftersom den är korrekt. Och så kan du börja be om ursäkt för din konstiga stavning (diskution) av diskussion (eller lära dig stava det korrekt).

 • Anonym (Instä­mmer)
  Återställ
  Tis 21 maj 19:46 #57
  Anonym (Ftm) skrev 2019-05-21 19:30:35 följande:

  Ja förlåt! Visste inte att dyslektiker inte fick skriva på forumet!


  Jo det får de, men när du gång på gång ber om ursäkt för ett rättstavat ord, samtidigt som du inte ber om ursäkt för ett gravt felstavat ord får du ju förstå att du gör tillvaron besvärlig för folk med lätt ocd.
 • Anonym (Instä­mmer)
  Återställ
  Tis 21 maj 23:59 #68 +2
  Liberté skrev 2019-05-21 23:42:19 följande:

  Varför skulle endast en trans kunna spelas av en trans, löjligt. Ungefär som att ingen läkare ska kunna spelas av en icke läkare eller advokat osv.

  De är skådespelare, deras jobb är att gestalta personer som de inte är... De skriver inte heller manus själva (oftast) så det kvittar om de har upplevt något första hand eller ej.


  Välkommen till identitetsfanatikernas lilla trångsynta värld! Här är det ALDRIG viktigt VAD som sägs eller görs, utan enbart av VEM något sägs eller görs. Den där jävla toleransen som identitetsfanatikerna kräver att majoriteten ska visa deras lilla särintresse eller särart, den visar de ALDRIG själva. Ingen är så intolerant som en identitetsfanatiker. Personligen tror jag att deras beteende kommer att slå tillbaka så hårt mot dem själva.

  Scarlett Johanson hade naturligtvis gjort den där rollen på ett fantastiskt sätt, det hade gjort att folk fick upp ögonen för transpersoners tillvaro. Kanske lite som Brokeback mountains betydelse för att folk skulle förstå mer om bögars situation. Men identitetsfanatikerna förstör alltihop, inte huvudsakligen för Scarlett, inte för oss icketransar, utan FÖR SIG SJÄLVA OCH VARANDRA.

  Det finns ett uttryck: "man ska inte låta det bästa bli det godas fiende". Det behöver Ftm och hens gelikar ta till sig.
 • Anonym (Instä­mmer)
  Återställ
  Ons 22 maj 11:41 #76
  Anonym (Ftm) skrev 2019-05-22 11:14:20 följande:

  Det är min åsikt, ja? Att vara trans är inget någon kan skådespela, det är något en är. Och eftersom det produceras så ofantligt få roller som är trans/skildrar en trans erfarenhet tycker jag det MINSTA dessa enorma produktionsbolag kan göra är att anställa skådespelare som är trans.


  Du lider troligen av megalomani.
 • Anonym (Instä­mmer)
  Återställ
  Ons 22 maj 12:34 #80 +1
  Anonym (Ftm) skrev 2019-05-22 11:52:10 följande:

  Lägg av.... Du vet ingenting om mig irl? Kändes det skönt att få smutskasta lite online anonymt?


  Dina inlägg i den här tråden tyder på megalomanisk läggning. Du och dina erfarenheter är så fantastiskt unika och speciella att de aldrig någonsin skulle kunna tolkas av någon annan än ... dig. Du har inte tagit till dig av ETT ENDA argument mot din underliga uppfattning, utan börjar pipa om att vi blir provocerade av den. Jag fortsätter hävda att du är otäckt trångsynt och har en mycket märklig syn på skådespelaryrket, och jag bygger min åsikt på vad du har skrivit i denna tråd. Hur du är IRL saknar all relevans för diskussionen.
 • Anonym (Instä­mmer)
  Återställ
  Ons 22 maj 12:49 #82
  EnAnonumius skrev 2019-05-22 12:39:09 följande:

  Mja.. Jag håller med dig mycket i sak framför allt ftm's nedväderande syn på skådespelaryrket.

  Dock så kunde du ju framföra det utan att ta till "amatör psykologen" på vägen och sätta "diagnos".

  Det var ju lite dumt att göra..


  Ok, jag menade det inte som en klinisk diagnos, vilket ju torde framgå av att vi inte befinner oss i ett vårdsammanhang. Wikipedia-definitionen av megalomani täcker exakt vad jag avsåg: "starkt överdriven självuppfattning, och ofta helt falsk självbild".
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll