• Liberté

    ska bara transpersoner få spela transpersoner på film

    Varför skulle endast en trans kunna spelas av en trans, löjligt. Ungefär som att ingen läkare ska kunna spelas av en icke läkare eller advokat osv.

    De är skådespelare, deras jobb är att gestalta personer som de inte är... De skriver inte heller manus själva (oftast) så det kvittar om de har upplevt något första hand eller ej.

  • Liberté
    Anonym (Ftm) skrev 2019-05-22 11:14:20 följande:
    Det är min åsikt, ja? Att vara trans är inget någon kan skådespela, det är något en är. Och eftersom det produceras så ofantligt få roller som är trans/skildrar en trans erfarenhet tycker jag det MINSTA dessa enorma produktionsbolag kan göra är att anställa skådespelare som är trans.
    Varför skulle det inte gå att skådespela när utomjording, efterbliven, geni, arbetare, aristokrat osv inte är ovanligt alls ?

    Du verkar ha väldigt svårt att förstå hur det fungerar när de gör film. Skådespelaren är där för att följa ett manus och gestalta en person. Manus är skrivet av manusförfattaren.
    Filmskaparen är den som ska sammanfatta det hela osv, få fram en vision.

    Bara för att du är trans betyder det inte att du kan skådespela och förmedla på ett bra sätt.
    Lika lite som att jag som soldat skulle vara bättre att skådespela en soldat bara för att jag haft ett arbete samt sett lite saker.

    Sen så används skådespelare som dragplåster, det är därför de kostar en del när de är kända för de förutom sin kompetens de facto drar folk.
Svar på tråden ska bara transpersoner få spela transpersoner på film