Inlägg från: Anonym (gift med min älskare!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gift med min älskare!)

    Olyckligt, korkat, kär i en gift man.

    molly50 skrev 2019-05-22 09:16:34 följande:
    Jag försvarar,som sagt,inte det TS har gjort. Men jag kan inte heller se att hon uttryckligen skrivit någonstans att hon INTE ångrar sig.
    Å andra sidan,som jag skrev tidigare,så verkar ju de som är otrogna,eller ligger med otrogna,inte besitta så mycket omtanke om andra människor.
    Och kan man behandla en vän på det viset så kan man kanske göra detsamma mot någon man inte känner.
    Min man var tidigare gift, men lämnade frun för min skull. Hepp!

    Har jag omtanke för andra människor? Självklart!!

    Men varför ska den förra frun få frikort på sitt dåliga beteende bara för att hon hade en ring på sitt finger?? Hon misshandlade maken psykiskt. Hon förtjänade att bli lämnad.
  • Anonym (gift med min älskare!)
    Anonym (suck) skrev 2019-05-22 11:39:11 följande:
    1) Hur VET du att det var så? Var du med när det hände eller är det bara något du fått höra av honom? 

    2) Om du har omtanke för andra människor, varför valde du då att delta i en otrohet? Du hade ju kunnat kräva att han avslutade det han hade innan ni inledde något, men det sket du ju i och allt baserat på att han sagt att hon var taskig mot honom.

    3) Vem har sagt att någon har frikort på dåligt beteende? Om det nu var så att hon var så taskig som han påstår, är det en ursäkt för att han ska börja bete sig som ett idiot han med och vara otrogen? Och om du nu vet/tror att båda beter sig som idioter (psykisk misshandel och otrohet) varför välja att bete sig som en idiot själv och medverka i den enas idioti när man kan säga "den där cirkusen tänker jag inte blanda mig i, kom tillbaka när ni löst era problem"
    Hej hej!

    1) Jag fick se bevis. Fick se både email från henne, hennes blogg, pratade med henne ett par gånger, och fick läsa hans "dagbok" - som egentligen var en lista han uppdaterade och läste varje dag innan han åkte hem - så han inte skulle göra "fel" och irritera henne. Det var skrämmande läsning kan jag säga. Och ja, vissa av sakerna som stod på listan har jag också fått bekräftat genom att bevittna henne säga vissa meningar som stod listade (exempel "Måste du hänga och klänga!",och "klappa inte på mig, jag är ingen hund").

    2) Hur vet du att jag "sket i det"?? Om jag får fråga? Jag kan inte se att jag givit några sådana detaljer...? "baserat på att han sagt att hon var taskig mot honom" är också en intressant mening - du gillar att argumentera baserat på dina egna fria fantasier va? Jag har nämligen verkligen inte fattat mina beslut baserat på "att han sagt att hon var taskig mot honom" - LOL

    3) Visst hade jag kunnat säga att "ni får lösa det där först" - och tänk, vid en tidpunkt gjorde jag just det! De gick igenom terapi i sex månader medan jag inte hade någon kontakt alls med honom. Så även där sköt du lösa skott...

    "Frikort för dåligt beteende" säger jag eftersom alla automatiskt målar upp fruar som blir lämnade som "oskyldiga"! I alla dessa trådar. Att de blir lämnade av en anledning - att de inte gör sina partners lyckliga - brukar man inte fokusera på.

    Sedan kan jag säga att alla som tycker man ska "lämna först, innan man är otrogen" är rejält naiva och förstår itne hur människor (särskilt män) tänker och känner... Det är ett STORT steg att lämna, särskilt om barn är inblandade. Otroligt tufft beslut att ta, bara för att sedan sitta och uggla ensam i en ny liten lägenhet. Nej, då fortsätter man desperat att "försöka", och "hoppas att det blir bättre"... Självklart. Sedan är ordspråket "man vet vad man har, inte vad man får" också relevant - och jag tycker att det är FÖRNUFTIGT att testa om detta nya verkligen är hållbart, innan man river upp hela sitt - och eventuella barns - liv.

    Sedan kan man ju vara moralpolis och tycka att det är sååå himla fel. Men moralpoliser finner sällan lyckan, så vitt jag fått erfara! 
  • Anonym (gift med min älskare!)
    Anonym (Anna) skrev 2019-05-23 08:45:13 följande:
    Men det var OK  att han fick frikort?
    På vilket sätt fick han frikort? Fattar inte vad du menar? Det finns ju tusen moralpoliser som dömer honom enkom föratt han lämnade henne, utan att för ensekund tänka att han kanske hade skäl för det. Medans hon får tröst eftersom hon är heeeelt oskyldig i stutuationen...
  • Anonym (gift med min älskare!)
    molly50 skrev 2019-06-02 23:13:11 följande:
    Ja,det är något du kunde ha sagt till honom innan ni började träffas.
    Att han skulle göra slut med henne innan han inledde något med dig.
    Om han verkligen är kär i dig så är det något han borde kunna stå för.
    Sina känslor rår man inte för. Men däremot hur man agerar på känslorna.
    Men du har fortfarande chansen att backa och låta bollen ligga i hans händer.
    Lämnar han henne inte och står för det han har gjort så vet du var han står.
    Och du verkar inte hysa några större känslor för din väninna om du låter en kille komma emellan er.

    Jag säger inte att det kommer att sluta för er som det gjorde för mitt ex och min väninna. Men risken finns. Om ni fortsätter att ljuga och smussla.
    Jag tycker du ska fråga dig om det är värt den risken.
    Det där är så naivt - "sina känslor rår man inte för". 

    Nej, det gör man såklart inte. Men att lämna sin familj för några spirande känslor? Utan att man vet konkret hur förhållandet skulle fungera? Det funkar inte så.

    Ditt ex och din förra väninna gjorde säkert det bästa det kunde av en jobbig situation - och ville inte rasera din värld pga något som skulle visa sig vara betydelselöst. 

    Att du och andra vänner vände dem ryggen tycker jag låter mest som att ni är sådana där "vet bäst" människor med näsan i vädret... Men som LÄTT kunde hamna i samma sits själva. Varför döma andra människor liksom?
  • Anonym (gift med min älskare!)
    molly50 skrev 2019-06-03 11:24:15 följande:
    Du har inte funderat på att gå på samtalsterapi?
    Det kan hjälpa dig att se saken ur andra perspektiv och kunna gå vidare med ditt liv.
    Han har ju trots allt varit tydlig med att han inte tänker lämna sin sambo för dig. Så det bästa du kan göra är att gå vidare och inte bygga några luftslott.
    Det blir bara jobbigare för dig själv.
    De flesta säger så från början. Det är en helt enorm mental 'hurdle' att lämna. Den tanken måste mogna. 

    Självklart finns det en del av honom som inte vill vara kvar hos sin sambo - annars skulle han inte vara otrogen. det är allt det praktiska runtomkring som gör det jobbigt för honom.

    Om du älskar honom så låt honom förstå vad han har att vinna... Jag var tvungen att "försvinna" ett par gånger så han verkligen fick sakna mig, innan han vågade erkänna för sig själv att det bara fanns en lösning...
  • Anonym (gift med min älskare!)
    molly50 skrev 2019-06-03 21:52:17 följande:
    På vilket sätt är det naivt? Man kan ju inte rå för sina känslor. Bara vad man väljer att göra av dem. Det är ett faktum.
    Jag tror inte heller att TS älskare kommer att lämna sin familj. Det har han ju gjort ganska tydligt för TS.
    Därför försöker jag ge henne rådet att backa och försöka gå vidare. Även om det är svårt. Men för hennes egen skull så är det nog det bästa.

    Mitt ex och min väninna gjorde inte det bästa av situationen. De hade diverse olika ursäkter och förklaringar till att de ljög och gick bakom min rygg.
    De ville inte att det skulle bli nå´t snack,de ville inte såra någon osv.
    Mitt ex visste mycket väl att jag hade föredragit att få veta sanningen på en gång då vi hade pratat om sådana saker. Ändå så ljög han mig rakt upp i ansiktet och blev tillsammans med min väninna bakom min rygg.
    Det är inte att göra det bästa av situationen,tycker jag.
    Men det är inte deras ursäkter man dömer dem för utan för deras handlingar.
    Dvs att de inledde ett förhållande bakom min rygg och ljög om det.
    Det finns det inga ursäkter för.

    Att jag och andra vänner vände dem ryggen berodde helt enkelt på att vi inte ville ha några lögnare i våra liv. Personer vi kände att vi inte kunde lita på.
    Är det så svårt att förstå?
    Jag påstår inte att jag vet bäst. Men jag skulle inte försätta mig i en sådan situation där jag riskerar att bli förälskad i en annan man när jag är gift eller om han är upptagen.
    Så pass väl känner jag mig själv.
    Jo, de gjorde det bästa av situationen. De skyddade dig och dina känslor, i det fall det inte fanns någon framtid för dem. Ta dem på orden - de ville inte såra någon.

    Att du påstår att du hade föredragit att veta sanningen är också naivt. Vilken "sanning" då? Vad tror du "sanningen" var för honom? Jo att han KANSKE ville ut ur erat förhållande, men jag kan garantera att han inte var säker. Skulle han haft minsta chans att reda ut sina känslor om han hade berättat denna "sanning" för dig? KNAPPAST. Det fattade han också.

    De gjorde det bästa av en sorglig situation.

    Att avskriva det hela som att de är "lögnare" är säkert väldigt bekvämt för dig dock.
  • Anonym (gift med min älskare!)
    Anonym (suck) skrev 2019-06-04 13:56:38 följande:
    Jaha, det var bara av ren omtanke de valde att bedra henne.... jag förstår. För de hade ju inte alls kunnat vänta tills han avslutat med henne först och knullat som kaniner sen, nejdå... det skulle ju bara varit oansvarigt för tänk om de inte passade ihop.

    Men vilken tur att de var såna ansvarstagande och empatiska personer och såg till att prova på varandra riktigt ordentligt först så det inte blev några missförstånd. Vilka hjältar.... Molly borde vara stolt över att ha känt så föredömliga människor och hennes ilska var ju totalt obefogad.
    Hahahaha. Snacka om att tolka saker in absurdum.

    Ingenting av det där har jag sagt. jag visar mara liiite mer förståelse och empati för BÅDA parter i den soppan som hon beskrev.

    Jag säger verkligen inte att det hade varit "oansvarigt" att itne testa det nya först - bara väldigt, väldigt mänsligt i fall där manitne helt gett upp om förhållandet man är i.

    Men du kanske inte förstår dig på sånt? 
  • Anonym (gift med min älskare!)
    molly50 skrev 2019-06-04 14:13:58 följande:
    Varför vill du skuldbelägga mig för deras handlingar?
    Tror du att de bedrog mig och gick bakom min rygg av ren omtanke?
    Du vet inte ens vilka de är. Ändå kan du uttala dig så tvärsäkert om vad och hur de tänkte.
    Jag kände dem båda och vet att det inte fanns någon omtanke om mig där utan enbart att det var av egoistiska skäl som de valde att inte berätta.
    För att de inte ville få konsekvenser av sina handlingar.
    Det första de sa var faktiskt att de inte ville att det skulle bli något snack. 
    Efter ett tag så hette det att de inte ville såra. Som en slags efterhandskonstruktion.
    Du får tro och tycka vad du vill. Men för mig är man en lögnare när man går bakom ryggen på den man påstår sig älska och undanhåller sanningen om vad man håller på med.
    Jag ville veta sanningen för att jag skulle få en möjlighet att själv få bestämma hur jag ville leva mitt liv.
    Varför skulle han få bestämma det åt mig?
    Han och min väninna hade redan känslor för varandra. De hade redan inlett ett förhållande bakom min rygg! 
    Så att han skulle behöva utreda sina känslor för mig är inget annat än skitsnack.
    Skuldbelägga dig? vad dillar du om? Det har jag verkligen inte gjort
  • Anonym (gift med min älskare!)
    Anonym (gift med min älskare!) skrev 2019-06-04 14:30:34 följande:
    Skuldbelägga dig? vad dillar du om? Det har jag verkligen inte gjort
    molly50 skrev 2019-06-04 14:13:58 följande:
    Varför vill du skuldbelägga mig för deras handlingar?
    Tror du att de bedrog mig och gick bakom min rygg av ren omtanke?
    Du vet inte ens vilka de är. Ändå kan du uttala dig så tvärsäkert om vad och hur de tänkte.
    Jag kände dem båda och vet att det inte fanns någon omtanke om mig där utan enbart att det var av egoistiska skäl som de valde att inte berätta.
    För att de inte ville få konsekvenser av sina handlingar.
    Det första de sa var faktiskt att de inte ville att det skulle bli något snack. 
    Efter ett tag så hette det att de inte ville såra. Som en slags efterhandskonstruktion.
    Du får tro och tycka vad du vill. Men för mig är man en lögnare när man går bakom ryggen på den man påstår sig älska och undanhåller sanningen om vad man håller på med.
    Jag ville veta sanningen för att jag skulle få en möjlighet att själv få bestämma hur jag ville leva mitt liv.
    Varför skulle han få bestämma det åt mig?
    Han och min väninna hade redan känslor för varandra. De hade redan inlett ett förhållande bakom min rygg! 
    Så att han skulle behöva utreda sina känslor för mig är inget annat än skitsnack.
    Ingenting i ditt meddelande här rimmar ens nära det jag har skrivit.

    Nej, jag tror inte de bedrog dig för att "visa omtanke". Självklart inte. Jag tror de bedrog dig för att de blev kära i varandra, en väldigt stark känsla. Du vet, folk skriver sånger och böcker om det... 

    Att han borde ha "avslutat med dig" genast, innan han låg med din vännina, alltså när förälskelsen var ny och brann som hetast, tycker jag hade varit impulsivt och dåligt omdöme... Hade han varit mera "hjälte" då, tycker du? Uppskattar du inte komplimangen i att han ändå tvekade? Lite verkar du ju ha betytt för honom iallafall, annars hade han väl lämnat på sekunden tänker jag...


    jag behöver inte känna dem för att sätta mig in i deras situation och hur det kan ha tänkt och känt - eftersom jag varit där själv. Precis som jag inte behöver känna dig för att ifrågasätta om du tolkat situationen rätt när du så tvärsäkert menar att det hela om att inte såra var en "efterhandskonstruktion" - hur vet du det?

    Men låt oss säga att du har rätt. Han behövde inte utreda sina känslor för dig. Han hade redan känslor fö sin nya. Så vad i hela fridens namn tror du de/han vann på att inte lämna dig tidigare?
  • Anonym (gift med min älskare!)
    molly50 skrev 2019-06-04 14:03:23 följande:
    Jag säger inte att det aldrig kommer att bli de. Jag har bara gett TS rådet att backa och låta bollen ligga i hans händer.
    Om han verkligen har tänkt lämna för TS skull så gör han det.
    Om inte så är det bara för TS att försöka glömma och gå vidare. Även om det är svårt.
    Men varför ska hon backa, och inte slåss för det hon vill ha? 

    Låter som råd från folk som tycker att man "äger" en annan människa bara för att man har ett förhållande... Man kan aldrig äga en annan människa. TS har ingen skyldighet att backa för att ge hans fru/sambo en bättre chans.  
Svar på tråden Olyckligt, korkat, kär i en gift man.