• Anonym (suck)

    Olyckligt, korkat, kär i en gift man.

    Anonym (Korkad) skrev 2019-06-11 16:34:30 följande:
    Jag är inte så säker på det...
    Ok, så att han själv sagt att han vill vara kvar med henne räcker inte
    Att han bevisat det genom att vara kvar med henne och inte med dig räcker inte...

    Vad mer bevis behöver du?
    Din tro finns ju ingen annanstans än i ditt huvud och då kommer du aldrig hitta något som bevisar motsatsen för allt är ju bara fantasier.
  • Anonym (suck)
    Anonym (Korkad) skrev 2019-06-11 18:48:55 följande:

    Jag? Beredd att sumpa deras förhållande??? Tänker snarare som att jag backar från det vi har idag och låter han tänka och känna... Vill han tillbaka till mig tänker jag kämpa för att det ska gå till på rätt sätt! Jag kommer inte slänga det här i ansiktet på hans sambo och tro att han kommer till mig för tröst!


    Mmm men att hans sambo är din sk kompis och att du inte gärna vill att hon och alla andra får reda på vad du pysalat med har nog oxå nåt att göra med varför du inte gärna vill berätta något för henne eller hur?
  • Anonym (suck)
    molly50 skrev 2019-06-11 19:51:10 följande:
    Jag förstår att det lätt blir så när man är förälskad. 
    Men du behöver kanske hjälp för att komma vidare. T ex en samtalsterapeut som jag föreslog.
    försök också att inte lyssna så mycket på vad han säger. Det kan ju vara saker han säger för att hålla dig kvar ifall han skulle få för sig att lämna henne.
    Eller så säger han dessa saker för att fortsätta få ha sex vid sodan av.

    Ja,det lär bli jobbigt för kompisen. Väldigt jobbigt! Och det kommer ju även att drabba barnet. Barn är inte dumma utan märker om deras föräldrar inte mår bra.
    Kan man ju lugnt säga, att fok blir knäppa när de blir förälskade är ingen nyhet, men TS tar det till förnekelsen och självlögnerna till sjukliga nivåer. 
  • Anonym (suck)
    Anonym (gift med min älskare!) skrev 2019-06-12 12:57:04 följande:
    ta det lilla lugna nu... TS är kär, hon går inte runt och knuffar barnvagnar ut på gatan...
    Jo vi har förstått att du tycker man kan göra lite som man vill bara man är kär, men som du kan se så är det inte så många som har samma värderingar som du har. Beter man sig som röv så kommer man få kritik oavsett hur mycket man säger åt folk att "ta det lugnt"
  • Anonym (suck)
    Anonym (Mm) skrev 2019-06-12 12:51:04 följande:

    Han kan likväl talat om för sin sambo att du är ditten och datten. Jag förstår att du är kär men det är din väns kille. Själv så skulle jag känna mig så falsk som hänger med henne och låtsas lyssna på henne. Jag har haft en vän som du och det kom fram att hon varit kär i min kille i flera år, han ville dock inte ha henne.

    När det kom fram så förlorade jag all respekt för människan jag pratade inte ens med henne fastän hon ringde och bad, hon var som luft för mig. Hade hon varit ärlig kanske jag iaf kunnat respekterat och pratat med henne igen. Kan lova dig att hon förlora mer än jag.


    Ja det är ju ganska självklart att man gör sig av med "vänner" man inte kan lita på,  vem fan vill ha vänner som sticker dem i ryggen så fort de får chansen?

    Att egoistiska människor gärna vill kunna göra som de vill och ändå ha kvar sina "vänner" kan man absolut förstå, det ingår i den narcisstiska mentaliteten men den som drabbas har ingen som helst anledning att fortsätta ha en relation till en sån person. 
  • Anonym (suck)
    smulpaj01 skrev 2019-06-12 13:08:24 följande:
    Är det inga bilar på gatan så är det mycket mer harmlöst än att kn*lla sin "väninnas" man! Med ts som "vän" behöver hon inga fiender! Hon skadar väninnas tillit till andra människor rejält, kanske för resten av livet.
    Håller med, men det går inte att resonera med människor med trasiga värderingar. Det som är vidrig för andra är helt ok för dem, det finns liksom ingen gemensam grund att utgå ifrån.
  • Anonym (suck)
    smulpaj01 skrev 2019-06-12 13:23:57 följande:
    Det är så fruktansvärt störande att Anonym (gift med min älskare) fortsätter i inlägg efter inlägg att hävda sin älskare/numera man som ett offer. Det är han inte, han är förövaren (tillsammans med älskarinnan) och exfrun samt barnen är offren!
    Jo visst känns det rätt sjukt att se sån avvikande moral men samtidigt ganska logiskt. Hon vet ju vad hon deltagit i och på vilket sätt hon och hennes nuvarande fick till det. De skaver på hennes självbild, ingen vill ju se sig själv som en narcissist, alla vill ju tro att de själva eller dem de älskar är finfina människor. Och när det man gör/gjort inte riktigt lirar med den man anser sig vara så generera det skuldkänslor. Då har man två val, antingen vara ärlig med sig själv och rannsaka sig själv i grunden, eller göra som hon gör, fabulera ihop en tjock sköld av förnekelse och rationalisering för att skydda sin självbild och döva sitt samvete.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Kognitiv_dissonans

    D
    en första varianten är mer hållbar, den andra varianten funkar men kräver att man hela tiden kan upprätthålla självlögnerna. Hur fan man orkar leva så kan man ju fundera över.
  • Anonym (suck)
    Anonym (gift med min älskare!) skrev 2019-06-12 14:01:34 följande:
     Han tog sig ut ur ett väldigt dåligt äktenskap - med stöd och kraft av mig. Och folk (inte hans närmsta vänner dock - det var många som förstod vad han var tvungen att göra och varför) dömer honom och tycker ex-frun är "offer" och "oskyldig"... Och har mage att kalla honom "förövare", som om han vore elak eller rent av brottslig!

    nej, fy för dömande människor som du Smulpaj!
    Om man behöver bedra sin familj för att ta sig ut ett förhållande så har man stora problem med sig själv och då borde man jobba med sig själv istället för att skylla sin egen svaghet på annat.

    Han är en förövare eftersom det var han so bedrog sin fru och inte tvärtom. Att det han gjorde inte var olagligt förändrar inte rollerna.

    Om fler dömde sig själva skulle andra inte behöva döma dem och världen skulle förmodligen vara klart bättre. 
  • Anonym (suck)
    Anonym (gift med min älskare!) skrev 2019-06-12 14:13:25 följande:
    Du lägger du igen ord i munnen på mig? jag har aldrig sagt att man får göra som man vill bara för att man är kär? Självklart ska man sköta det så snyggt det bara går. 

    Men jag tycker inte att man ska ge upp sin kärlek bara för att skilsmässan inte gått igenom, med tanken på att 'jag får väl träffa någon ny efter att jag blivit 110% singel'. Jag tror nämligen att man inte möter stor kärlek särskilt ofta... 

    Jag tycker som han Anders45 att livet är faktiskt ofta komplicerat, och varför ska man uppmuntra hat istället för lite hederlig förståelse och förlåtesle?

    Ni verkar vara väldigt hatiska människor. Hoppas ni kan bli lyckliga iaf!
    Och du verkar vara en människa som inte riktigt gjort upp med sig själv och sitt förflutna utan håller det på avstånd genom förnekelse och rationalisering. Det är inte ett friskt beteende.
  • Anonym (suck)
    Anonym (gift med min älskare!) skrev 2019-06-12 14:03:57 följande:
    Eller så kanske ni inte vet allt? Jag och min man är ju totala främlingar för er, och ni vet dessutom ingenting om hans ex-fru och deras relation...

    Men det är ju kul att döma andra människor och klappa sig själva och sin "etik" på ryggen... Undrar vem som är narcissist här? Hum hum?
    Ja men självklart ser ju du svek och lögner som något slags bättre vetande. Det är inte alls så din man var en fegis om inte hade stake att avsluta det han hade först utan såg till att bygga sig ett nytt bo först och drog sen, och det är inte alls så att du är en egoist som fullkomligen sket i att du deltog i ett bedrägeri så länge du fick som du ville. Det låter ju inte så trevlig och lirar inte riktigt med hur du vill se på dig själv och din man. Så givetvis kommer du göra om det till något som låter bättre.... men problemet är hur mycket du själv ändrat dina värderingar för att matcha era handlingar och oavsett hur mycket du rationaliserar så kommer du aldrig bort från att era handlingar talar för sig själva och det kommer inget någonsin sudda bort.

    Så mitt tips till dig (i all välmening) är att du söker hjälp och gör upp med ditt ert förflutna. För att leva med en sån skuld och vara beroende av att hela tiden ljuga för sig själv är tärande i längden. Med lite hjälp kommer du kanske komma till en punkt då du kan erkänna för dig själv att det ni gjorde var vidrigt och att kritiken är befogad men att gjort är gjort och man måste se framåt. Livet blir betydligt lättare och rikare när man kan vara ärlig med sig själv.
Svar på tråden Olyckligt, korkat, kär i en gift man.