Inlägg från: Anonym (Fakta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fakta)

    Akademiker som röstar rött, varför?

    Du kanske ska kolla fakta innan du påstår saker.

    www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/arbetsmarknad/loner-och-arbetskostnader/lonestrukturstatistik-privat-sektor-slp/pong/tabell-och-diagram/tjansteman-2016/lonespridning-efter-utbildningsniva-och-kon/

    Det syns tydligt i diagrammet att de med examen från högskola/universitet tjänar mer än de med enbart gymnasieutbildning.

    T.ex. motsvarar 50 percentilen för kvinnor med längre universitetsutbildning den 75e percentilen för kvinnor med treårigt gymnasium. Sedan finns det så klart individer med enbart gymnasieutbildning som tjänar mer, men sett till grupperna dom helhet tjänar de med högskoleexamen mer än de med gymnasieutbildning.

    Även män med 3 år gymnasieutbildning tjänar som grupp mindre än kvinnor med högskoleexamen - dock är skillnaden liten. Däremot tjänar dessa män mer än kvinnor med kort akademisk utbildning. Så det som syns tydligast i diagrammet är att om du vill ha bra lön ska du, utöver utbildning, uppenbarligen ha en viss sak hängandes mellan benen ...

    Så hela din tråd bygger på falska premisser. Du ser världen och folks löner på ett visst sätt, men din bild stämmer inte med verkligheten.

  • Anonym (Fakta)

    Tillägg:

    Du har ju enbart plockat fakta som passar din bild. Helheten har du helt missat. Akademiker?

Svar på tråden Akademiker som röstar rött, varför?