• Anonym (Hmmmm­mmm...­..)
    Tue 21 May 2019 09:51
    6147 visningar
    301 svar
    301
    6147

    Akademiker som röstar rött, varför?

    VCS skrev 2019-05-20 20:52:53 följande:

    Jag är akademiskt utbildad och därför är det en självklarhet för mig att rösta åt mitten eller höger. Jag ser inte ner på människor med lägre utbildningsnivå än universitetsstudier, men idag bestraffas utbildning i hög grad. I en majoritet av kvinnodominerade akademikeryrken tjänar man mindre än vad en vanlig arbetare gör. Jag ser då och då opinionsmätningar kring att det finns en hel del akademiker som röstar på arbetarrörelsens partier Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Arbetare har det som grupp bättre än ex kvinnliga akademiker som grupp, hur kan ni som akademiker rösta på arbetarrörelsen? En rörelse som anser att utbildning inte ska löna sig. Vad har ni för argument?


    Ja, akademikeryrken är inte lika välbetalda som tidigare. Troligtvis på att det finns så gott om akademiker.

    Jag är akademiker och jag vill värna om det solidariska samhället och välfärdsmodellen. Jag röstar rött.
  • Anonym (Hmmmm­mmm...­..)
    Tue 21 May 2019 14:24
    #75
    Anonym (ppfft) skrev 2019-05-21 13:15:10 följande:

    Jag är själv akademiker som håller på att ta en andra examen just nu, men jag skrattar åt er andra bortskämda akademiker som tycker att ni är så mycket bättre än "knegare". Själv tycker jag att om man har ett lite slitigare jobb som många knegare har, så förtjänar man att få en bra lön för det.

    Jag tycker att det är helt i sin ordning att jag som sitter på ett kontor med bekväma arbetstider får ut samma lön som snickaren som ska jobba i ur och skur, oavsett kyla och värme utomhus, ibland under obekväma arbetstider. Utbildning är inte alltid en ekonomisk vinstaffär utan ofta handlar det om att ha ett roligare jobb som är mer utvecklande och mer stimulerande.

    Handlar det bara om pengar borde du, TS, ha valt en bättre utbildning helt enkelt. Det kostar ingenting i här i Sverige och de flesta högskoleutbildningar (dock inte alla, men väldigt många) är så lätta ändå att man kan jobba parallellt samtidigt som man pluggar, så slipper man CSN också.

    Jag röstar rött för att jag ser längre än till mig själv. Alla är vi påverkade av samhället, så då vill jag ha ett så bra samhälle som möjligt, för alla och inte bara för mig själv.


    Håller med dig om det mesta, men till skillnad från hantverkare är många akademiker inte lediga när de gått hem. De förväntas kolla jobbmail på såväl kvällar, helger som semestrar och blir därför stressade och hjärnan får aldrig vila ordentligt.
Svar på tråden Akademiker som röstar rött, varför?