Inlägg från: Mr PacMan II |Visa alla inlägg
  • Mr PacMan II

    Akademiker som röstar rött, varför?

    Gillar inte frågeställningen alls. Är visserligen själv akademiker, men jag ser ingen motsättning mellan mig akademiker och arbetare. Det ena är inte finare än det andra. Det är heller inte givet vem som tjänar mest.

    Motsättningen ligger istället mellan de som arbetar och de som inte gör det. Det är väldigt få som förstår hur höga skatterna på arbete är. Det är tårta på tårta på tårta. I slutskedet finns bara smulor kvar. 30% i sociala avgifter. Därutöver måste arb.givaren finansiera din tjänstepension eftersom det statliga systemet brakat ihop. Sen kommer 30-60% i inkomstskatt. Därefter måste 25% betalas i moms på alla inköp. Då har jag inte ens nämnt punktskatter på alkohol och bensin. Sen tillkommer trängselskatt för de som vill åka till jobbet. Av en arbetsgivarutbetalning om 80000 blir det 25000 kvar till arbetaren när allt är betalt.

    Många akademiker tycker de är väldigt mycket finare än andra. De är godhtesknarkare. De fattar inte hur hög skatt de betalar. Men de vill väl och matar det korrupta systemet med pengar.

  • Mr PacMan II
    LillaTjockaBertil skrev 2019-05-24 05:14:59 följande:
    Att Socialdemokraterna inte skulle inkludera akademiker är en lögn. Socialdemokraterna är ett parti som är inkluderande för alla som ställer upp partiets grundläggande värderingar om alla människors lika värde och delar partiets syn på fördelningspolitik som bygger på devisen "Betala efter förmåga, få efter behov".

    Det jag däremot misstänker att du blandar ihop detta med är hur fackförbunden arbetar. Där har vi LO-förbunden som täcker in alla traditionella arbetaryrkena och det är LO som ursprungligen bildade Socialdemokraterna och därför har Socialdemokraterna alltid varit en naturlig samarbetspartner till LO-anslutna fackförbund. Däremot har TCO och SACO som täcker in tjänstemanna och akademikeryrken valt att vara politiskt obundna men många som jobbar fackligt inom dessa förbund som även är aktiva socialdemokrater. Detta hade ju inte varit möjligt om ditt påstående om att Socialdemokraterna inte inkluderar akademiker varit sant.
    S är inget arbetarparti. De är och förblir ett bidragsparti. De inkluderar inte akademiker och inte arbetare heller. De kallar vanligt hederligt hårt arbetande människor för "höginkomsttagare" som ska beskattas till döds.


  • Mr PacMan II
    ventilera mera skrev 2019-05-24 08:32:52 följande:
    Men snälla nån... det är här man börjar undra om du ändå är ett troll. 
    Du tycker inte det finns någon som helst skillnad på att vara chef på ett callcenter och ett äldre- eller LSS-boende? Bara den kommentaren diskvalificerar ju dig som lämplig för den positionen.
    Det är lustigt. En del tror att chef är ett yrke och fattar inte den enorma skillnaden mellan t.ex butikschef och chef på IT-bolag
  • Mr PacMan II
    ventilera mera skrev 2019-05-24 08:41:26 följande:
    Hade du inte också ett ex som tjänade en mindre förmögenhet på att vara snickare? Du måste ha trillat rakt på alla outbildade som lyckas få fantasilöner, det är imponerande.

    Och en sak till, oavsett ursprung så MÅSTE du lägga lite tid på att lära dig språkregler, "de" och "dem" hanterar du inte alls, och det förutsätter man nästan att någon som förväntar sig ett chefsjobb ska klara av.
    58000 är väl inga större pengar. Att ifrågasätta det tyder på djup okunnighet.
  • Mr PacMan II
    Anonym (ppfft) skrev 2019-05-24 09:29:19 följande:
    "Ansträngning"... På de flesta utbildningar har man föreläsning några gånger i veckan och sedan egenstudier resten av tiden. Är man normalbegåvad klarar man i regel utbildningen på långt färre timmar än 40/h vecka, särskilt på de utbildningar som inte är tekniska. 

    Som sagt, studieskulder drar man på sig för att få ett mer utvecklande och mer stimulerande jobb. Det finns många som går "back" på utbildningen allt som allt, så där får man prioritera själv. Vill man slippa studieskuld går det bra att jobba som montör, snickare, etc och ändå tjäna bra. Ditt val. :)
    Återigen,

    Hur jobbigt det är att plugga eller hur stora studieskulderna är, torde vara totalt ointressant.

    Det som styr lönen i en privat verksamhet kommer alltid att vara värdet av vad du levererar. I sin tur styr privata löner även det offentliga.
  • Mr PacMan II
    sextiotalist skrev 2019-05-24 13:49:55 följande:
    Nja, det är inte många procent av de som arbetar som kommer upp i de lönerna, tror det var 10% av de som yrkesarbetade som tjänade över 50 000 2017
    Det stämmer säkert, men förändrar inte faktum att det inte är några större pengar.

    Det är ganska poänglöst att betala 60% inkomstskatt. Därav väljer de flesta att lägga sin lön under den gränsen och istället plocka förmåner.

    Skulle säga att det är mycket populärt.
  • Mr PacMan II
    Anonym (Gå om grundskolan ts...) skrev 2019-05-24 16:13:12 följande:
    Beskattas till döds var ju sjukt överdrivet, här lever arbetare bättre än i något annat land...
    Gapskratt !!!

    Gå om grunskolan, om det inte hjälper så ta en tripp till Köpenhamn och se hur långt din lilla lön räcker.

    Skattetrycket mot arbetare är löjligt högt.
  • Mr PacMan II
    Anonym (Gå om grundskolan ts...) skrev 2019-05-24 16:17:44 följande:
    Nej absolut inte. Överkomliga hus och hyresprotest, mycket natur mm, Sverige suger. Med det sagt så skulle jag själv gärna flytta utomlands på sikt men där jag bor, ett område med medelklass och övre medelklass måste jag säga stt folk har det jävligt bra. Att gnälla över medelklassens standard i Sverige är sjukt bortskämt och världsfrånvänt. Du kan ju prova att bli bibliotikarie eller försöka vara konstnär i England eller Frankrike istället och se om det ger någon högre standard.
    Det du missar är hur tungt medelklassen måste slita för att ha råd med en flaska vin på fredagen.
  • Mr PacMan II
    Anonym (annat än egna plånboken viktigt) skrev 2019-05-24 16:41:33 följande:

    Jag är akademiker med lång utbildning och bra lön (absolut inte toppskiktet, men klarar mig bra). 

    Håller med om att det ska löna sig att utbilda sig och att många kvinnliga akademiker tjänar för lite. Precis som jag tycker att t ex undersköterskor tjänar alldeles för lite i jämförelse med många som har motsvarande utbildningsgrad och arbetar i traditionellt manliga yrken. Men jag tror inte att socionomer på sikt skulle tjäna mer med en konservativ regering.  Snarare tror jag att ett antal ur den gruppen på sikt skulle rationaliseras bort, och lönen därmed kanske sjunka ännu mer.

    Skulle sannolikt få mer pengar i plånboken med en högerregering, men det finns så mycket annat som är viktigt i ett samhälle. Att alla barn ska kunna få en bra utbildning, att alla ska samma möjlighet till god sjukvård, att alla ska ha en hygglig bostad. Betalar gärna skatt för detta, och tycker också det är viktigt med miljöfrågor. Vill inte leva i ett samhälle där var och en bara ska tänka på sig själv. Därför röstar jag grönt eller rött (lite olika i olika val)


    Du utgör typexemplet för en lurad arbetare. Du har inte en aning om att nästan hela din utkomst försvinner i form av skatt. Oförmögen att inse att dina skattemedel skulle göra bättre nytta om de spenderades av dig enligt dina egna val. Sunda jobb skulle bli konsekvensen och bättre villkor för de som idag inte har jobb.

    Alla skulle tjäna på ett lägre skattetryck.
  • Mr PacMan II
    Anonym (Gå om grundskolan ts...) skrev 2019-05-24 20:33:39 följande:
    Mina grannar handlar bara dom dyraste kläderna till sina barn, har råd med fina nya bilar, nyttig och ekologisk mat, åker på dyra resor osv. Det går verkligen ingen nöd på folk i medelklassen, det är du som är löjligt bortskämd.
    Varför skulle det gå nöd på folk i medelklassen? Mån måtta får det väl ändå vara? Om man jobbat i heltid i många år bör man ha råd med mat, bil och boende, och kanske rent av nån semester nån gång ibland, eller?

    Om dina grannar är medelinkomsttagare så är det något som saknas i den information du delger. De kanske har aktier med god utdelning varje år. Har man det så åker man gräddfil i skattesystemet. Kanske finns pengar i familjen och de kanske inte har några bolån. Ett par med 30k var i bruttolön kan troligen inte göra det du beskriver om inte något mer föreligger.

    Vem vet, de kanske får ut delar av sin lön svart. Det brukar vara det mest uppenbara sättet att få en oväntat god ekonomi.

    Hur dyra är bilarna? En ny Peugeot är inte så dyr, inte en ekologisk banan heller. Och en resa med lågbrisflys + airbnb behöver inte heller kosta skjortan.
Svar på tråden Akademiker som röstar rött, varför?