• Anonym (norrl­änning­)
    Sat 25 May 2019 00:31
    6174 visningar
    301 svar
    301
    6174

    Akademiker som röstar rött, varför?

    Är alldeles för stora klyftor och alldeles för stora skillnader i inkomst. Det många glömmer är att utan dom i botten blir inte dom i toppen rika. Sen bör vi stoppa alla kriminella skattesmitare och fifflare. Egentligen fyller inte rika människor någon funktion i samhället. Skulle man istället fördela resurserna mer lika då skulle mer få nytta av dom. Som det är nu har vi arbetare som jobbar dygnet runt för att få det att gå runt samtidigt som dom betalar procentuellt mer skatt än topparna.

  • Anonym (norrl­änning­)
    Sun 26 May 2019 00:41

    Det kommer snart inte spela någon roll eftersom alla jobb går att automatisera. Nu är det mycket som görs av höginkomsttagare som automatiseras. Det kommer tillslut bli att man beskattar företag och robotar och sen betalar ut medborgarlön. Då har vi uppnått total frihet.

  • Anonym (norrl­änning­)
    Fri 31 May 2019 00:41
    -1
    sextiotalist skrev 2019-05-27 13:39:47 följande:
    Absolut ska man läsa historieböckerna, då får man veta att den allmänna rösträtten har kommit till flera länder innan fackföreningar fanns. T.ex i USA (där kvinnorna i vissa delstater fick rösträtt under 1800-talet), både Nya Zeeland och Australien var före Sverige.
    Än en gång, jag är fullt medveten om socialdemokraternas och fackföreningarnas  arbete för detta i Sverige (och i Europa), men jag är rätt säker på att detta med rösträtt t.ex hade kommit ändå, även om det tagit lite längre tid.
    Du tycks ha missat medborgarrättsrörelsen i Usa som var socialistisk Martin Luther King var tex socialist. Och dom hade en ganska rejäl vänsterrörelse när dom drev igenom rösträtt och andra rättigheter. Även USA har haft en socialistisk kamp även om det är svårt att tro nu. Se bara på Joe Hills kamp. Sen har högern i USA sett till att det inte går att påstå att USA har allmän rösträtt för det har dom inte. Det finns flera som hindras från att rösta.
  • Anonym (norrl­änning­)
    Fri 31 May 2019 00:44
    Mr PacMan II skrev 2019-05-28 22:41:31 följande:

    Det finns något "fint" i att rösta rött i vissa välbärgade kretsar. Tror det beror på att när man har mer än man behöver, ja t.o.m mer än man har fantasi att spendera...då infinner sig godhetsknarkandet.

    Det handlar om brist på engagemang. Brist på idéer. Istället för att göra något som på riktigt skulle kunna bidra till ett bättre samhälle så verkar man för en röd regering som i sin tur minskar engagerade människors möjligheter att t.ex skapa jobb.

    Om man är högutbildad och framgångsrik, vad behöver man mer för att förbättra världen? Jo, pengar. Då verkar det ju vara hål i huvudet att betala in dessa slantar till sosseriets extremt ineffektiva makineri.

    Istället bör skatten vara lägre. De driftiga kan skapa företag som förbättrar något. Finns hur mycket som helst. Känner flera som belånat sina egna radhus för att starta egna firmor, med olika utfall.

    Det är så j-a sossigt att sitta på arslet och be om att få betala mer skatt.


    Ja det har ju fungerat bra i dom länder där man har gjort så. Där har man människor som lägger pengar på hög medans det stora flertalet har kass ekonomi. Dessutom är det sällan dom med smarta lösningar som blir rika. Det är affärsmannen som snor lösningarna som blir det. Ta Tesla som ett ex.
  • Anonym (norrl­änning­)
    Sat 1 Jun 2019 00:17
    Tow2Mater skrev 2019-05-31 02:51:08 följande:
    Vilka menar du hindras från att rösta?
    Dels får inte dom som har en dom rösta i många delstater. Läste tex om en polischef som dessutom utnyttjade det. Han såg till att svarta greps utan grund. sen gav han dom valet att erkänna och gå fri med villkorligt eller åka dit i domstol. Dom flesta fattiga svarta vet att poliser fifflar med bevisning och liknande så dom erkände falska brott utan bevis. Då räknades dom som dömda vilket gynnade polischefen. Dom som däremot vägrade släpptes eftersom han inte hade något. Nu upptäcktes det till slut och han åkte dit. 

    Sen brukar republikanerna göra det så krångligt för svarta, sydamerikaner mfl att rösta att dom inte kan det.
  • Anonym (norrl­änning­)
    Sat 1 Jun 2019 00:19
    Tow2Mater skrev 2019-05-31 03:04:20 följande:
    I USA var det Republikanerna som stödde svarta och minoriteter, Republikanerna var först med att ge rösträtt till kvinnor och första kvinnan i kongressen, etc etc.
    Dom lynchade svarta i södern. Dom svarta som försökte rösta trakasserades.
Svar på tråden Akademiker som röstar rött, varför?