Inlägg från: Anonym (Gå om grundskolan ts...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)

    Akademiker som röstar rött, varför?

    Mr PacMan II skrev 2019-05-24 13:28:33 följande:

    S är inget arbetarparti. De är och förblir ett bidragsparti. De inkluderar inte akademiker och inte arbetare heller. De kallar vanligt hederligt hårt arbetande människor för "höginkomsttagare" som ska beskattas till döds.


    Beskattas till döds var ju sjukt överdrivet, här lever arbetare bättre än i något annat land...
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Liberté skrev 2019-05-24 14:23:37 följande:

    Särskilt med tätare europeiskt samarbete så är det rätt värdelöst att stanna i Sverige med bra utbildning när du utan problem kan slå på 20% eller mer i lön.

    Det är mest om man har barn som man kan ta löneslakten till förmån av tillgång till förskola och flexibla arbetstider istället.

    Har du inga barn så ser jag inga poäng alls.


    Nej absolut inte. Överkomliga hus och hyresprotest, mycket natur mm, Sverige suger. Med det sagt så skulle jag själv gärna flytta utomlands på sikt men där jag bor, ett område med medelklass och övre medelklass måste jag säga stt folk har det jävligt bra. Att gnälla över medelklassens standard i Sverige är sjukt bortskämt och världsfrånvänt. Du kan ju prova att bli bibliotikarie eller försöka vara konstnär i England eller Frankrike istället och se om det ger någon högre standard.
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Mr PacMan II skrev 2019-05-24 16:47:25 följande:

    Gapskratt !!!

    Gå om grunskolan, om det inte hjälper så ta en tripp till Köpenhamn och se hur långt din lilla lön räcker.

    Skattetrycket mot arbetare är löjligt högt.


    Mina grannar handlar bara dom dyraste kläderna till sina barn, har råd med fina nya bilar, nyttig och ekologisk mat, åker på dyra resor osv. Det går verkligen ingen nöd på folk i medelklassen, det är du som är löjligt bortskämd.
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Mr PacMan II skrev 2019-05-24 16:49:32 följande:

    Det du missar är hur tungt medelklassen måste slita för att ha råd med en flaska vin på fredagen.


    Tungt? Det tycker jag verkligen inte. I vår familj har jag varit hemma längre med barnen än föräldrapenningen räcker och ingen av oss är utbrända. Vilka är det som sliter så tungt? Du syftar på SVERIGE också, du kan ju flytta utomlands så märker du att både arbetar och medelklass jobbar mer i andra länder samtidigt som barnomsorgen och husen är dyrare. Du kan inte ha varit ute i världen mycket trots att du skrattar åt hur fattiga människor är i Sverige..
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Mr PacMan II skrev 2019-05-24 19:58:02 följande:

    Du utgör typexemplet för en lurad arbetare. Du har inte en aning om att nästan hela din utkomst försvinner i form av skatt. Oförmögen att inse att dina skattemedel skulle göra bättre nytta om de spenderades av dig enligt dina egna val. Sunda jobb skulle bli konsekvensen och bättre villkor för de som idag inte har jobb.

    Alla skulle tjäna på ett lägre skattetryck.


    Haha, hen skrev att hen var akademiker med lång utbildning. Men visst, alla löntagare är väl arbetare enligt Marx.

    Hur menar du att hen inte märker att hela henoms lön försvinner till skatt? Genom att hen inte kan betala sina räkningar? Inte har råd med tandläkaren? Inte kan unna sig saker? Knappast. Du har en sjuk syn på vad som är välstånd.
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)

    Till ts:

    Du har alltså kommit hit från England som har mycket större klasskillnader och du klagar på att klasskillnaderna i Sverige är för SMÅ. Samtidigt är det därför du kunnat gå din utbildning gratis i Sverige. Du kunde ju ha gått den i England istället eftersom du gillar ditt hemlands samhällsskick bättre.

    Men nej, du ska först utnyttja våra låga klasskillnader med gratis universitetsutbildning och sen gnälla över just låga klasskillnader...

  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Mr PacMan II skrev 2019-05-24 22:19:16 följande:

    Även i Sverige är det till syvene och sist rätt få som tar en akademisk examen, och i praktiken har bakgrund en stor betydelse även här. Jag gillar dock det svenska systemet med högre utbildning, även om jag kan tycka det är lite för generöst. Speciellt ifrågasätter jag höga utbildningar som inte leder till jobb.

    Skolan är ännu sämre än vad många säger. Ungdomarna lär sig i stort sett ingenting. Svenska barn pratar bra engelska eftersom det ingår i deras fritidssysselsättningar.

    Du är så lurad att du inte fattar det själv. Men vi har nog lite olika syn. Jobbar men heltid i flera decennier så ser jag gärna att miljonerna rullar in. Och du inser ju förhoppningsvis att det bara låter sig göras om man vinner på Lotto, lyckas med eget företag eller jobbar svart.


    Ser du vad högerpersonen i tråden skriver ts? Exakt det jag sa, han ifrågasätter att det finns universitetsutbildningar som inte leder till ett säkert jobb. Han är emot kunskap, bryr sig inte om kultur eller historia, universitetet ska bara vara en slags yrkeshögskola för övre medelklassen.

    Dessutom är han väldigt korkad som inte har hört talas om inflation. Alla som jobbar heltid borde ha miljoner i lön som rullar in...
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Mr PacMan II skrev 2019-05-24 22:57:49 följande:

    Lite trött blir man på alla godhetsprofeter.

    Många har sitt på det torra och kan glida runt på kapitalinkomster och därmed inte drabbas av proppmätta skatter på arbete. Sen går det inte att komma   ifrån att det i många akademiska kretsar är väldigt "fint" att vara vänster.

    Att vara för att ge smulor till de fattiga anses ge godhetspoäng. Man glömmer dock bort vem som skapat detta samhälle med så många fattiga.


    Du borde också gå om grundskolan. Arbetarrörelsen lyfte Sverige från fattigdom så att dom du idag kallar ?fattiga? har gratis skolgång och dessutom gratis tandvård hela barndomen, mat på bordet och tak över huvudet, inte 20 pers i en etta som på 1800-talet där folk jobbade 16 timmar om dagen 365 dagar om året och dog i 30-årsåldern...
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Mr PacMan II skrev 2019-05-24 22:57:49 följande:

    Lite trött blir man på alla godhetsprofeter.

    Många har sitt på det torra och kan glida runt på kapitalinkomster och därmed inte drabbas av proppmätta skatter på arbete. Sen går det inte att komma   ifrån att det i många akademiska kretsar är väldigt "fint" att vara vänster.

    Att vara för att ge smulor till de fattiga anses ge godhetspoäng. Man glömmer dock bort vem som skapat detta samhälle med så många fattiga.


    Hur mycket tjänar du och vad är det du vill konsumera som du inte har råd med? Vilket yrke och utbildning har du? I vilket land menar du att du skulle ha det bättre med samma jobb?
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 16:55:42 följande:

    Jag tog avstånd från tråden och raderade mitt konto då jag kände att jag inte uttryckte mina åsikter på rätt sätt, eller fick den diskussion jag ursprungligen ville att det skulle leda till. Jag ville ta bort inlägget faktiskt då jag ångrar vissa saker som jag skrivit, men det gick inte. Jag menade bara att högre utbildning ska löna sig bättre än idag även om det är ett kvinnodominerat yrke i offentlig sektor, men uttryckte mig klumpigt i vissa lägen och ångrar vissa formuleringar. Jag är nöjd lönemässigt bara jag tjänar lite mer än vad jag hade gjort utan universitetsexamen. Jag behöver inte bli rik, men vill ha en högre lön än vad jag hade inom handels och vården.

    Jag har läst vad högerpersonen skriver i tråden, och jag håller med dig faktiskt i dina kommentarer riktade mot honom. Jag tycker inte skatterna är extrema på något sätt och såg även att han tyckte 58 000 är en låg lön vilket jag ser som en riktigt hög lön. Jag tycker skatterna för höginkomsttagarna ska öka för att kunna satsa på välfärden och klimatet, och tycker det är fel att vi inte beskattar kapital/förmögenheter i Sverige. Jag har inte varit politiskt engagerad inom något parti, så jag har inte haft full koll på vad människorna inom högern eller vänstern tycker. Efter att ha läst utvecklingen i denna tråden, så ser jag stora fördelar med socialism även om jag är obekant med ordet arbetarrörelse. Jag tror inte på högerns propaganda om ''de som inte vill arbeta''. Jag har personligen aldrig träffat någon som inte vill arbeta överhuvudtaget, och detta är ett sätt att avhumanisera sjuka och arbetslösa vilket är två samhällsgrupper som borde få det bättre, särskilt sjuka.

    Jag kommer definitivt att ompröva mina ställningstaganden inom politik efter ha läst högerpersonens inlägg, som jag tycker tyder på en person med vidrig människosyn. Jag ska erkänna att jag inte har varit helt insatt i alla politiska frågor eller partier, men ska definitivt sätta mig in i det mer på djupet för att bilda mig en bättre uppfattning. Jag kommer nog rösta rödgrönt i morgondagens EU-val efter att fått ta del av dessa extrema högeråsikter som jag knappt trodde fanns i Sverige, så därför lutar det åt att jag lägger min röst på MP imorgon.

    /TS


    Måste du svara så trevligt och reflekterande när jag sågat dig totalt i tråden? Haha, wow, det är nog första gången jag sett någon på familjeliv som tänkt om efter en tråd istället för att bli ännu mer säker på sin sak.

    Jag tror att du kommer få en lön som är högre än du haft påsommarjobbet när du är färdig socionom. Dessutom kommer den höjas kontinuerligt med tiden. Du kan alltid lägga ditt löneförslag när du söker jobbet.

    Ja, om du är från England så vet du ju hur det är att leva i ett klass-samhälle med tydligare klyftor än i Sverige. Jag har bott i Skottland i 3 år och min bror bor i London och är gift med en tjej där, det var ju mer tydligt vilken klass man kom ifrån och att arbetarklassen mer sällan än här började läsa på universitetet.

    Eller vad är din erfarenhet? Min bror jobbar ändå som forskare och hans tjej som lärare men jag måste säga att vår lägenhet i Sverige (och dom flesta lägenheterna i Sverige) har en högre standard än deras hus, dom har inte ens på värmen dygnet runt på vintern utan bara några timmar på morgonen och kvällen. Förskolan är också svindyr där (fast verkar MYCKET bättre än i Sverige!)

    Jag älskar England men är glad att England är England och Sverige Sverige, glad att en arbetarkille eller tjej, tillochmed barn till föräldrar som levt på soc och missbrukat KAN läsa till läkare gratis här och skapa ett annat liv än det dom föddes in i.

    Också att man kan läsa en massa såkallade flumkurser då jag anser att det bara är bra när människor utbildar sig och får mer kunskap. Min plan är att alltid läsa någon 7,5 på distans utanför arbetstid tills jag går i pension och sen plugga på heltid olika saker resten av livet...

    Ja, högermannen har inte redogjort för hur mycket han tjänar och vad det är han vill kunna konsumera som inte går med hans höga lön. Troligen hade han inte haft det jobbet eller någon utbildning utan arbetarrörelsen för Sverige utan arbetarklassen hade inga möjligheter för andra än överklassen att studera. Än mindre leva sånt lyxliv som jag tror att högermannen lever.
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 18:52:40 följande:

    Well, det får stå för dig att anse att det är pinsamt att be om ursäkt för klumpiga uttalanden och erkänna att man haft fel. Jag har ändrat vissa ståndpunkter, men kommer inte diskutera detta mer.


    Det var inte pinsamt, det var jättecoolt. Nu framstår jag och alla som underskattat dig som pinsamma däremot, haha!
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    sextiotalist skrev 2019-05-27 09:35:04 följande:

    Nja. Nu var förvisso socialdemokraterna drivande i Sverige, men andra länder har ju faktiskt fått liknande system utan socialdemokrater.

    Demokratin är för övrigt äldre än den äldsta sossen. Jag förringar inte det arbete som gjorts för detta. Men det hade nog blivit så förr eller senare ändå

     


    Hur då?
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 21:45:05 följande:

    Därför att jag raderade mitt konto i ren frustration, och då var tvunget att skapa ett nytt och då blir det tydligare såhär.

    Varför har jag en känsla av att du och Pac Man, är samma person - ni skriver likadant, och har en gemensam retorik. Jag diskuterar inte med nättroll i övrigt så min diskussion med dig/pac man är över.


    Får samma intryck.
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Anonym (TS) skrev 2019-05-25 20:51:27 följande:

    Du måste ju vara iq-befriad på riktigt om du inte tror att jag skulle tjäna ekonomiskt på löneförhöjningar, även om skatten ökar precis som den borde göra.


  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    Liberté skrev 2019-05-25 20:54:15 följande:

    Ingen blir rik på att vara löntagare i Sverige. Systemet är uppbyggt så att du behöver företag och avkastning från dessa för att nå några bättre summor.

    Lägg sedan till den massiva del som inte arbetar eller går i program och därmed inte bidrar till skatt eller pension som kommer behövas täcka upp för snart.

    Ingen chans att jag skulle stanna i Sverige och arbete till 70 för att täcka upp. Bättre börja investera pengar utomlands i tid sen byta till ett annat europeiskt land med bättre villkor och skatt för pensionärer än just Sverige


    Nej verkligen. Läkare, lärare, sjuksköterskor, it-tekniker mfl är sååå fattiga, det ser jag där jag bor och alla kör den senaste Volvon, har nya barnvagnar för 20 000, enbart kvalitetskläder till hela familjen, åker till både fjällen, Thailand och Gotland varje år, bor i villor eller nyproducerade lägenheter med havsutsikt mm. Vilken misär alltså.
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    sextiotalist skrev 2019-05-27 14:53:12 följande:

    Underklassen? Du menar att det WT i USA som stod bakom detta (vilket är underklass i USA, myntades för övrigt strax efter inbördeskriget och då omfattade fattiga vita i söder) 

    Det var nog mer arbetarklassen, och i mina ögon (även om jag röstar borgligt) så har aldrig arbetarklassen varit en underklass och den gruppen växte fram i oh med industrialiseringen.


    Ok. Där borde du förkovra dig. Arbetarklassen som växte fram under industrialiseringen VAR underklassen. För det första var det olagligt att vara hemlös och sova ute och för det andra krävdes ingen utbildning. Det fanns inga bidrag. Alla jobbade så mycket dom kunde. Dom bodde 20 pers i en rutten etta med råttor utan vatten och värme, hade inga lediga dagar och fick bland annat betalt i sprit. Majoriteten var alkoholiserade. Hade inte råd med sjukvård. Tänderna ramlade ur. Kroppen var förstörd vid 30. Det var extrem misär.

    Först när dessa organiserat sig och kämpat i decennie efter decennie och bildat arbetarrörelsen som vunnit etapp efter etapp började det likna det du tänker på med arbetarklass. Dom kämpade för nykterhet och bildning, för rätt till semester och lediga dagar, kortare arbetstider, möjlighet att läsa på universitet mm mm.
  • Anonym (Gå om grundskolan ts...)
    VCS skrev 2019-05-20 20:52:53 följande:

    Jag är akademiskt utbildad och därför är det en självklarhet för mig att rösta åt mitten eller höger. Jag ser inte ner på människor med lägre utbildningsnivå än universitetsstudier, men idag bestraffas utbildning i hög grad. I en majoritet av kvinnodominerade akademikeryrken tjänar man mindre än vad en vanlig arbetare gör. Jag ser då och då opinionsmätningar kring att det finns en hel del akademiker som röstar på arbetarrörelsens partier Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Arbetare har det som grupp bättre än ex kvinnliga akademiker som grupp, hur kan ni som akademiker rösta på arbetarrörelsen? En rörelse som anser att utbildning inte ska löna sig. Vad har ni för argument?


    Ts, efter att ha läst en tråd med precis ditt språk på Flashback som tar upp BÅDE ordagrant det du skriver i denna tråd OCH det som stod i tråden om socionomstudenten som hatade missbrukare och ville LVU-placera en massa barn vars föräldrar du tycker illa om så, min synpunkt är igen att du har valt fel yrke. Jag tycker det är skrämmande att elever ens blir antagna och går igenom hela utbildningen och tillochmed blir erbjudna jobb som enhetschefer vid 21 års ålder inom din ?bransch?. Speciellt som jag minns från din förra tråd hur du skrev att du låtsats dela programmets värdegrund för att få bra betyg och klara tentor.
Svar på tråden Akademiker som röstar rött, varför?