• Anonym (Ja)
    Sat 15 Jun 2019 21:25
    4655 visningar
    133 svar
    133
    4655

    Tynande sexliv i flera relationer. Vad är det som jänder

    1. Kvinnor är generellt mindre intresserade av sex! (Men det finns stora individuella skillnader).

    2. Kvinnor har lägre halter av testosteron i regel.

    3. Kvinnor ställer upp i början av ett förhållande. För att det förväntas..

    4. Kvinnor är ovana och obekväma med att prat om sex, så därför uteblir lätt kommunikationen runt sex. Även om mannen är öppen..

    5. Kvinnor är obekväma med att förklara vad som är skönt. Antagligen innerst inne tänder de inte på killen om de måste förklara. Det är väl osexigt eller nåt, samt pinsamt att prat om (ja undantag finns såklart). Så de lider av kasst sex och tröttnar lite..

  • Anonym (Ja)
    Sun 16 Jun 2019 06:50
    #46
    Anonym (Börjar tröttna) skrev 2019-06-16 04:20:27 följande:

    Jag upplever nog alla de punkterna som klart sannolika. De kvinnor jag har varit med har aldrig ens gjort en ansträngning att förändra utan bara konstaterat ett faktum o sen lämnat resten till mig


    Det var ju en grov generalisering med stora individuella skillnader såklart..

    Men bland annat hormonnivåerna av testosteron ställer till det, då lite förenklat, kvinnor helt enkelt inte kan vara lika kåta som män.

    (De som är det är ofta lite labila och stört omöjliga att leva med på andra plan är min personliga erfarenhet..)
  • Anonym (Ja)
    Sun 16 Jun 2019 07:10
    #47

    Upplever att kvinnor kontinuerligt utvärderar hurvida mannen är värd att få sex.. Troligtvis är detta en omedveten funktion.

  • Anonym (Ja)
    Sun 16 Jun 2019 08:11
    #50
    Anonym (.) skrev 2019-06-16 07:20:52 följande:

    Så är det, och ju längre mannen är med henne och ju mer han är hemma så hon ser honom ju mer troligt är det att hon kommer att göra en beta av honom och därmed tappa sitt sexuella intresse för just honom. Det är rätt vanligt att hon sen misstolkar det som att hon tappat intresset för sex, men det kan lätt väckas av nya män som hon inte känner och därför inte gjort till beta ännu.


    Ja precis. Ju mer han är hemma stämmer ganska bra.. Kvinnor är min erfarenhet, vill inte ha en man som är hemma mycket. De vill ha en workaholic som jobbar jämt och drar in pengar. Sen kommer de att gnälla och klaga på honom för att han aldrig är hemma, men det är lite mera show.. Kvinnor i gemen kommer alltid att premiera män som är mycket borta, framför män som är mycket hemma. Så upplever jag det..
  • Anonym (Ja)
    Mon 17 Jun 2019 22:42
    #73
    Anonym (Börjar tröttna) skrev 2019-06-17 21:47:22 följande:

    Så vad avgör värdet då??


    Bland annat hur mycket hon se upp till och respekterar dig som kille. Vad som avgör det? En massa olika saker..
  • Anonym (Ja)
    Tue 18 Jun 2019 10:04
    #80
    Anonym (Börjar tröttna) skrev 2019-06-18 00:58:09 följande:

    Men att allt ska va perfekt är ju i princip omöjligt. Det är ju väldigt sällan allt bara e perfekt. Oftast är det ju nå man ex vis stör sig på . Jag ex stör mig på det långa förspelet.


    Det här har jag aldrig förstått..

    Är det nåt som kvinnan väldigt väldigt enkelt, ja busenkelt rent av, kan påverka i en sexuell relation om hon vill. Utan att knappt ens behöva säga nånting.. Så är det väl ändå att korta ned förspelet om det är för långt? Det är väl bara att på något sätt visa att det är dags att stopp in den?

    Vi killar har ju blivit matade sedan yngre tonåren med att förspelet måste få ta tid, det är jätteviktigt bla bla bla..

    Många killar går för fort fram osv..

    Så bli inte förvånad om killen har lyssnat på det.. vill ni ha det på något annat vis får ni nästan va lite tydliga med det..
  • Anonym (Ja)
    Fri 9 Aug 2019 23:28
    Anonym (så fungerar kvinnor) skrev 2019-08-09 11:08:38 följande:

    För mig kommer mitt ointresse för sex smygande. Från att ha varit extremt passionerat och största prio i förhållandet och ofta väldigt starkt från min sida.

    Jag har analyserat detta från alla tänkbara vinklar eftersom det alltid varit jag som förlorat intresset och den sexuella attraktionen för mina partners efter ett antal år. Detta har naturligtvis starkt påverkat min önskan att leva i en relation fler gånger eftersom det är en stor sorg och otroligt jobbig känsla.  Något jag upplever att man inte kan vara ärlig kring eftersom grundorsaken inte alltid är helt tydlig men väldigt sårande för den andre.

    Man kan leta orsaker i vardagen, i beteende, i fysiska anledningar, kommunikationen, osv men den ärligaste jag kommit fram till är bara att jag tappat förälskelsen och lusten att vara sexuell med mina partners. Detta skapar i sin tur obehagliga känslor och man ser en massa fel och brister, tycker de luktar konstigt, borde ha andra kläder, uppvakta mig mer, byta frisyr, vara lite mer förföriska, mer bekräftande osv. Någonstans har ju klart känslan börjat dala. Ofta är det ju bråk och missförstånd, olikheter och annat som lett fram till att man ger upp kärleken undermedvetet. Sånt tar tid att förstå och är sällan uppenbart ens för en själv.

    Jag tror bestämt att man ska göra sig själv tjänsten att ge upp att söka anledningarna utanför sig själv och förmodligen ge upp relationen för sannolikheten att åtrån ska komma tillbaks är nästan obefintlig.

    Kanske kan man inbilla sig det ett tag, få en liten konstgjord nytändning, men snart kommer man vara tillbaks i samma känsla och mönster igen...

    Utifrån de historier jag hört från kvinnliga bekanta, har även forskat en del i ämnet så är inte kvinnans sexualitet konstant som mannens och hennes kropp är så mycket mer komplicerad, då den ska användas till så mycket osexuella saker som har med barnafödande och barnalstring att göra.

    Sånt sätter ärr i den kvinnliga kroppen inte bara utseendemässigt. Hormoner och känslor är en signifikant del av kvinnors libido och den är också starkt förknippad med bekräftelse och förälskelse, och sådant är mannen specialist på att sluta med fort han fått sitt byta på kroken.

    Så fort vardagen kommer in så avtar den nödvändiga och triggande spänningen som driver lusten. Mannen drivs av ett behov att tömma och kvinnor drivs av känslomässig variation och mental stimulans skulle jag säga. Något ofta oförenligt i långa relationer.

    För din del TS kan det vara svårt att få din kvinna att säga sanningen för förmodligen vill hon inte erkänna det ens för sig själv och hoppas lika mycket som du att sexlivet ska komma igång. Jag tror bara hon gått i det kvinnliga spåret och tappat känslorna även om kärleken finns kvar. I såna fall kommer det inte att bli bättre och du får nog finna dig i att ha ett sexlöst förhållande eller söka en ny partner.


    Kille men, jag upplever det ganska exakt likadant..

    Fast jag har också behov av mental stimulans för att tända på min partner i längden iofs.. Ibland haft större behov av det, än vad tidigare flickvänner haft upplever jag. Men i övrigt upplever jag det exakt så som du skriver.

    Undrar dock vad du menar när du skriver känslomässig variation?
  • Anonym (Ja)
    Sun 25 Aug 2019 11:05
    Anonym (Börjar tröttna) skrev 2019-08-24 03:27:54 följande:

    De orden skulle kunna komma ur min mun. Varför alltså på riktigt varför får kvinnor för sig att de har allt på sina axlar. Och varför börjar de med att stressa upp sig istället för att ta upp problemet. Kan man inte bara ta det lugnt och backa ut och hitta en helhetsbild istället, kanske är inte tvätten viktigare än sömn eller den självupptagna middagen viktigare än att bara luta dig bakåt.

    Det e faktiskt sjukt vad kvinnor belastar sig själva med hela tiden. Helt utan anledning. Jag har ofta funderat på om det handlar om att vara behöver men ju mer tiden går så inser jag att det inte är möjligt att en sådan stor del av alla kvinnor har ett problematiskt förhållande till sin betydelse.


    Så sant..
  • Anonym (Ja)
    Wed 28 Aug 2019 20:09
    Anonym (så fungerar kvinnor) skrev 2019-08-10 00:27:40 följande:

    Det kanske är vanligt att även män känner så här trots att de mest är kvinnor som  pratar om det? Vad tror du själv att det beror på att du känner så där efter ett tag? Är det attraktionen som försvinner för dig med? Om det var din kvinna som skrev här i tråden och undrade hur hon skulle kunna väcka lusten i sin man vad hade du gett henne för råd då.


    Ja det är nog så att män inte sätter ord på det på samma sätt..

    Om det är attraktionen som försvinner? Ja i förlängningen. Börjar med att jag blir uttråkad tror jag..över tiden

    Kan tyvärr inte ge nåt bra råd.. Så individuellt
Svar på tråden Tynande sexliv i flera relationer. Vad är det som jänder