Forum Sex & Sånt - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tynande sexliv i flera relationer. Vad är det som jänder

  Tor 30 maj 2019 01:29 Läst 0 gånger Totalt 133 svar
  Anonym (Börja­r tröttn­a)
  Visa endast
  Tor 30 maj 2019 01:29

  Jag har sedan snart tio år en kvinna som jag dessutom har två barn med. I början när vi sågs så hade vi sex så fort vi sågs och snart blev det något mer sällan vilket väl e helt i sin ordning.

  Under hennes första graviditet hade vi bara sex en eller kanske två gånger och jag tror det dröjde nästan 7 månader efter snitt innan vi hade sex igen. Sedan dess har det varit mycket sällan kanske max en gång i månaden fram tills för drygt ett år sedan när hon ville ha barn igen hon blev snart gravid och då hade vi inte sex alls under nio månader

  5 månader Efter snitt 2 hade vi sex igen vilket inte kanske va det bästa sexet vi haft tyvärr och sedan dess inget.

  Hon är inte den första heller. Mitt ex som jag har barn med slutade ha sex och skyllde såsmåningom, utan att ha besökt läkare, på nån form av sjukdom som medförde att samlag gjorde ont.

  Liknande saker har hänt i alla mina längre förhållanden. Det har påtagligt ofta handlat om smärta när jag försökt närma mig ämnet med vissa av mina ex och min nuvarande.

  Många har sagt att jag är väldigt stor "därnere". Det har sagts av de flesta kvinnor både i början av förhållandena och sedan har det påtalats även i de fall när de ska förklara varför de inte vill ha sex.

  Det som gör mig förvirrad i detta är att jag är helt normalt utrustad mellan benen. Något tjockare och marginellt längre än medel men inget särskilt alls. Trots det tycks det antingen som att jag upplevs som mkt större av kvinnor eller att jag helt enkelt bara suger på sex så de tröttnar. Vad e sant egentligen

 • Anonym (QQ)
  Visa endast
  Tor 20 jun 2019 07:02 #91
  Anonym (Börjar tröttna) skrev 2019-06-18 00:58:09 följande:

  Men att allt ska va perfekt är ju i princip omöjligt. Det är ju väldigt sällan allt bara e perfekt. Oftast är det ju nå man ex vis stör sig på . Jag ex stör mig på det långa förspelet.


  Fy fan vad bra skrivet!
 • Anonym (Kl)
  Visa endast
  Tor 20 jun 2019 07:10 #92

  Jag beklagar verkligen, det låter trist att ni har hamnat där ni är nu. Jag vet inte orsaken till att det blivit som det blivit i sexlivet men det låter som om det har låst sig pga din kukstorlek. Det är i alla fall största anledningen, verkar det som. Mitt ex som var så välutrustad kunde heller aldrig bara köra på och ha sex jättehårt och okontrollerat, han var alltid tvungen att ta det så lugnt och försiktigt. Säkert jobbigt för honom. För mig funkade det perfekt eftersom jag uppskattar långsamt sex :) Sedan finns det ju andra saker som kan låsa sig ovanpå detta med storleken, båda börjar förknippa sex med något krångligt, din tjej pga att det kanske gjort ont tidigare, du pga de långa förspelen och din tjejs oengagemang. Om vi lägger på yttre faktorer som småbarnsliv och hormonspiral och bonusbarn...nej, jag skulle på allvar försöka ta tag i det här om jag var du. Jag och min man bor också i småbarnsfamilj med hans barn sedan tidigare, vårt sexliv har också varit obefintligt i perioder. Men vi har ändå bra sex för vi pratar mycket om sex, hela tiden. Jag förstår att du vill uttrycka dig nyanserat för att öppna upp för flera tolkningar, men sex kan vara så många olika saker för olika personer och vi har alla olika referenser. Hoppas verkligen ni får sexlivet att blomma i sommar, tycker att du låter som en kille som vill väl och anstränger dig för din tjej och ert sexliv, det är bra.

 • Anonym (Kl)
  Visa endast
  Tor 20 jun 2019 07:15 #93

  Kan lägga till några konkreta tips som vi har använt oss av: Yoni-massage och ligan-massage på varann, väldigt kul och behöver inte leda till sex. Använda olja. Sexleksaker. Att bara göra oralsex på varann (strunta i vanliga missionären). Att skriva varsin lista på allt man vill testa i sängen och skicka till varann. Att ha sex i andra rum än sovrummet, utomhus, i köket. Att fixa barnvakt och ha en romantisk kväll ihop med middag (behöver inte leda till sex). Sexiga underkläder. Prata om fantasier med varann. Verkligen prata ut om relationen och allt som skaver, även om det är jobbigt. Våga vara helt ärliga mot varann. Det är sexigt :)

 • Anonym (x)
  Visa endast
  Tor 20 jun 2019 14:25 #94
  Anonym (Kl) skrev 2019-06-18 09:45:15 följande:
  Vem är du och varför uttalar du dig om kvinnors lust som om du sitter inne på fakta? Länka till forskning som visar att kvinnors lust är lägre än mäns i långa förhållanden. Om du ska påstå något sånt! I tråd efter tråd på Familjeliv klagar kvinnor på att dom får vara projektledare i Familjen AB, att dom gör mest i hushållet och med barnen. Plus att dom jobbar. I tråd efter tråd klagar män på att dom går för lite sex hemma. Ser någon sambandet? Förutom den ojämna arbetsfördelningen så ser samhället ut som så att kvinnor i heterosexuella förhållanden bara får orgasm med sin man i 30 % av fallen som dom har sex. Män får i snitt orgasm i 85 % av fallen de har sex, i heterosexuella förhållanden. Googla orgasmglappet. Sex i heterosexuella förhållanden är helt enkelt utformat efter mannens njutning (om vi ska generalisera). Att slicka och smeka varandra kallas för förspel, före själva huvudakten, penetrationen. Är det så konstigt att kvinnors sexlust dör efter några år? Förspelet är ju ofta huvudakten för oss kvinnor...En till sak ska addera: hormoner och preventivmedel. Många kvinnor är väldigt kåta en vecka-två veckor i månaden, under ägglossning. Resten av tiden är vi mer svårflirtade. Går man dessutom på preventivmedel som tar bort ägglossningen sjunker sexlusten. Lägg till barnafödande med allt slitage som det innebär på kroppen, fysiskt sett går vi kvinnor igenom mer än vad nu män någonsin kan föreställa er, under dessa år. Självklart påverkar det också vår sexlust. Om vi ska göra saken ännu mer komplex så har vi kvinnor uppfostrats till att vi flickor ska hålla på oss, att vi inte ska pilla på snippan, att vi ska akta oss för pojkar som vill ha sex med oss, vakta vår oskuld, inte vara slampiga, inte vilja för mycket, vi kan bli våldtagna, vi kan bli kallade för horor i kompisgänget, vi måste akta oss mär vi är ute bland män på kvällen, måste skydda oss så vi inte blir med barn etc etc. Många kvinnor börjar inte njuta fullt ut av sex och ta för sig förrän sent i livet, pga allt detta förbjudna gällande sex som präglar vår uppväxt. Många kvinnor lär sig inte ens onanera, tar aldrig reda på vad dom njuter av. Män uppmuntras å andra sidan från tidig ålder till att pilla på snoppen, runka, kolla porr, alltid ha lust, alltid vara kåta, erövra flickor, ha sex med så många som möjligt, dom är hingstar om dom ligger runt, behöver inte tänka på våldräkt eller graviditet. Jag tycker att både män och kvinnor ska ta ansvar för sin egen lust, engagera sig och anstränga sig för att hålla den vid liv. Men kvinnor jobbar i uppförsbacke på många sätt. Så tar man med sig det in i långa relationer. Ska vi börja prata om hur många kvinnor som dessutom har ett bagage av att bli utsatta för sexuella övergrepp?
  Ok, jag ska inte heller vara en offerkofta. Jag ska ta ansvar över mitt sexliv och förföra min man ikväll :) Man måste båda två anstränga sig. Jag säger bara att det inte är så enkelt så att man kan avfärda kvinnors sexlust som lägre än mäns. Individuella skillnader finns absolut mellan personer, men i snitt har man inte kunnat forska fram att mäns sexlust är högre än kvinnors, vad jag vet. Däremot ser mäns och kvinnors sexlust olika ut och skiljer sig åt från olika faser i livet.
  Att män i allmänhet har mer lust (el kanske mer korrekt att de oftare kan ha lust även om det finns störande moment är väl belagd. Får försöka hitta någon undersökning. Så nyligen en videoblogg om det här av en känd sexolog. Även egna och människor i min omgivning, FL och alla skämt om sexuellt utsvultna män som gör allt för att få sig ett ligg är tecken på det föreligger så här även om det finns många förhållanden där situationen är dem den omvända. 

  Det sk orgasmglappet tror jag beror på just de faktorer jag nämnder. Att kvinnor har svårare att släppa allt annat och fokusera på njutning. Tror inte huvudorsaken är att män är dåliga på att tillfredsställa kvinnor även om det naturligtvis förekommer (liksom kvinnor som är dåliga). är helt övertygad om att män överlag älskar att slicka och de flesta mäns prioritet är att få kvinna att njuta. De flesta män känner dte nog som ett bakslag om deras partner inte fått orgasm.  Jag anser inte att oralsex (eller smeksex) är att ses som förspel endast (för min del kan det lika väl vara förrätt, huvudrätt och efterrätt) . Vem är det som påstår att det skall vara så och om det nu är så så ändra på det. Vill ni ha sex på annat sätt än ni har det är det bara ni själva som kan påverka det och uttrycka hur ni vill ha det. Men det är nog så att dålig kommunikation oftast är huvudorsaken till att sex inte är så bra som det kan vara. I min egen erfarenhet så tror jag att jag är den som fått färre orgasmer är mina kvinnor. Och för den delen så är dte nog fler kvinnor än jag som tycker vill att penetrering är huvudrätten. Ja ni har svårare att få orgasm men å andra sidan finns det en del av er som kan få multipla orgasmer. 

  Jag betvivlar inte att många kvinnor anser de gör mest men stämmer det egentligen ? Alla har svårt att se vad den andra gör och övervärderar sina egna insatser. Vore intressant att studera vad par spenderar tiden på egentligen. Sen kan man ifrågasätta om det är endast kvinnans prioriteringar som skall styra. Män i allmänhet är mer "laid back" vad gäller barn och kvinnor mer curlande. Inte säkert att man skall lägga så mycket tid på barnen som kvinnan anser (men få vågar ta den striden för då får man argument som att "man inte bryr sig om barnen" kastade efter sig). Eller för den delen att nivån på städning skall vara det som kvinna anser. 
 • Anonym (Kl)
  Visa endast
  Tor 20 jun 2019 14:51 #95
  Anonym (x) skrev 2019-06-20 14:25:41 följande:

  Att män i allmänhet har mer lust (el kanske mer korrekt att de oftare kan ha lust även om det finns störande moment är väl belagd. Får försöka hitta någon undersökning. Så nyligen en videoblogg om det här av en känd sexolog. Även egna och människor i min omgivning, FL och alla skämt om sexuellt utsvultna män som gör allt för att få sig ett ligg är tecken på det föreligger så här även om det finns många förhållanden där situationen är dem den omvända. 

  Det sk orgasmglappet tror jag beror på just de faktorer jag nämnder. Att kvinnor har svårare att släppa allt annat och fokusera på njutning. Tror inte huvudorsaken är att män är dåliga på att tillfredsställa kvinnor även om det naturligtvis förekommer (liksom kvinnor som är dåliga). är helt övertygad om att män överlag älskar att slicka och de flesta mäns prioritet är att få kvinna att njuta. De flesta män känner dte nog som ett bakslag om deras partner inte fått orgasm.  Jag anser inte att oralsex (eller smeksex) är att ses som förspel endast (för min del kan det lika väl vara förrätt, huvudrätt och efterrätt) . Vem är det som påstår att det skall vara så och om det nu är så så ändra på det. Vill ni ha sex på annat sätt än ni har det är det bara ni själva som kan påverka det och uttrycka hur ni vill ha det. Men det är nog så att dålig kommunikation oftast är huvudorsaken till att sex inte är så bra som det kan vara. I min egen erfarenhet så tror jag att jag är den som fått färre orgasmer är mina kvinnor. Och för den delen så är dte nog fler kvinnor än jag som tycker vill att penetrering är huvudrätten. Ja ni har svårare att få orgasm men å andra sidan finns det en del av er som kan få multipla orgasmer. 

  Jag betvivlar inte att många kvinnor anser de gör mest men stämmer det egentligen ? Alla har svårt att se vad den andra gör och övervärderar sina egna insatser. Vore intressant att studera vad par spenderar tiden på egentligen. Sen kan man ifrågasätta om det är endast kvinnans prioriteringar som skall styra. Män i allmänhet är mer "laid back" vad gäller barn och kvinnor mer curlande. Inte säkert att man skall lägga så mycket tid på barnen som kvinnan anser (men få vågar ta den striden för då får man argument som att "man inte bryr sig om barnen" kastade efter sig). Eller för den delen att nivån på städning skall vara det som kvinna anser. 


  Ok, för det första; ska du påstå något så oerhört som att män generellt sett har större sexlust än kvinnor så måste du länka till något typ av stöd för det. Forskning eller undersökning. Det räcker inte med dina erfarenheter och vad du hört på FL. Fördomen är att män har större sexlust, ja. Men det finns så många fördomar om allt möjligt. Många är vi kvinnor som har stor sexlust och många är vi som har upplevt att det är våra män som inte vill. Det är mer skambelagt för oss kvinnor att ha det så tror jag, för en kvinna med stor aptit på sex ser som abnormal.

  Precis som en man med liten sexlust ses som underlig.

  De enda undersökningar jag har hittat om detta (kan leta länk) är att män är mer positivt inställda till tillfälligt sex och att män onanerar oftare än kvinnor. Medan kvinnor nådde sin sexuella peak senare i livet än män och alltså hade ett längre sexliv i snitt och dessutom hade förmågan till många orgasmer efter varann.

  Jag håller med dig om att det är komplext med sex, det är heller inte lätt att helt och hållet avgöra varför orgasmglappet finns och varför heteronormativt sex i regel ser ut på ett visst sätt. Det finns ju också en gammal föreställning om att när mannen har kommit, är sexet klart. Men du kan ju inte vara helt historielös i din bildning? Det är bara en generation sedan som våra mödrar fick tillgång till p-piller och kunde ha sex mer fritt, utan risk för graviditet. Det är också bara en generation sedan som rätten till abort kom. Det ledde till en enorm utveckling inom kvinnors sexliv. Precis sommar Viagra kom för män. Det var först på 60-talet som våldtäkt inom äktenskapet räknades som ett brott, innan det var sex en plikt för varje fru att ställa upp på. Husfridssex, ett begrepp som fortfarande används. Känner du inte till detta? Klitoris erkändes som kroppsdel först på 1990-talet. G-punkten är fortfarande inte helt kartlagd. Och jag pratar om Sverige nu när jag nämner aborträtt osv, ett land som ändå är modernt och jämställt. Vi kvinnor och vår sexualitet har varit omgärdat av utmaningar, höljt i dunkel. Först nu på senare år har det blivit mer öppet och fritt. Och det är bra! Oavsett vad du tycker om hur fördelningen ser ut i ansvar över hem och barn så måste du ju erkänna dessa orättvisor när det gäller mäns och kvinnors sexuella frihet och utrymme att njuta?
 • Anonym (Kl)
  Visa endast
  Tor 20 jun 2019 15:02 #96

  www.vardfokus.se/webbnyheter/2019/maj/nu-vet-vi-mer-om-svenskarnas-sexliv/

  Här är en undersökning som lyfter fram det jag skriver om

 • Anonym (...)
  Visa endast
  Tor 20 jun 2019 15:45 #97
  Anonym (Kl) skrev 2019-06-20 15:02:35 följande:

  www.vardfokus.se/webbnyheter/2019/maj/nu-vet-vi-mer-om-svenskarnas-sexliv/

  Här är en undersökning som lyfter fram det jag skriver om


  Säger inget om lust. Det står bara lägre intresse för sex. I samma mening nämns svårigheter att få orgasm, smärta vid samlag. Det är ju mycket möjligt att kvinnor känner lika mycket lust men pga att vissa inte får orgasm med män eller har smärta vid samlag så sjunker intresset just för sex. Lust är inte samma sak som intresse för sex.

  Sen får man ju också komma ihåg att detta är genomsnitt. Tex står det också att män kommer för snabbt. Handlar naturligtvis inte om alla män.

  Men det övergripande resultatet är att en majoritet av svenska folket, män och kvinnor är nöjda med sitt sexliv.
 • Anonym (Börja­r tröttn­a) Trådstartaren
  Visa endast
  Tor 20 jun 2019 23:47 #98
  Anonym (Kl) skrev 2019-06-20 07:15:31 följande:

  Kan lägga till några konkreta tips som vi har använt oss av: Yoni-massage och ligan-massage på varann, väldigt kul och behöver inte leda till sex. Använda olja. Sexleksaker. Att bara göra oralsex på varann (strunta i vanliga missionären). Att skriva varsin lista på allt man vill testa i sängen och skicka till varann. Att ha sex i andra rum än sovrummet, utomhus, i köket. Att fixa barnvakt och ha en romantisk kväll ihop med middag (behöver inte leda till sex). Sexiga underkläder. Prata om fantasier med varann. Verkligen prata ut om relationen och allt som skaver, även om det är jobbigt. Våga vara helt ärliga mot varann. Det är sexigt :)


  Får köra google på den
 • Anonym (Börja­r tröttn­a) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 21 jun 2019 00:14 #99

  [quote=79703383][quote-nick]Anonym (Kl) skrev 2019-06-20 07:10:41 följande:[/quote-nick]Jag beklagar verkligen, det låter trist att ni har hamnat där ni är nu. Jag vet inte orsaken till att det blivit som det blivit i sexlivet men det låter som om det har låst sig pga din kukstorlek. Det är i alla fall största anledningen, verkar det som. Mitt ex som var så välutrustad kunde heller aldrig bara köra på och ha sex jättehårt och okontrollerat, han var alltid tvungen att ta det så lugnt och försiktigt. Säkert jobbigt för honom. För mig funkade det perfekt eftersom jag uppskattar långsamt sex :) Sedan finns det ju andra saker som kan låsa sig ovanpå detta med storleken, båda börjar förknippa sex med något krångligt, din tjej pga att det kanske gjort ont tidigare, du pga de långa förspelen och din tjejs oengagemang. Om vi lägger på yttre faktorer som småbarnsliv och hormonspiral och bonusbarn...nej, jag skulle på allvar försöka ta tag i det här om jag var du. Jag och min man bor också i småbarnsfamilj med hans barn sedan tidigare, vårt sexliv har också varit obefintligt i perioder. Men vi har ändå bra sex för vi pratar mycket om sex, hela tiden. Jag förstår att du vill uttrycka dig nyanserat för att öppna upp för flera tolkningar, men sex kan vara så många olika saker för olika personer och vi har alla olika referenser. Hoppas verkligen ni får sexlivet att blomma i sommar, tycker att du låter som en kille som vill väl jag vet inte hur stor del av problemet som är helt ärligt beroende av storlek och hur mycket som blivit mentala spärrar och uppförstoringar. Det är lite det som är orsaken till min strävan efter nyanserade svar. Jag ljög också i trådstarten av samma anledning. Jag ligger en bra bit över medelsvensson i storlek. Men jag ville betala om våra problem är tydligt storleksrelaterade eller om det är nåt annat. Nånstans hoppades jag på att det fanns saker jag själv skull

 • Anonym (Börja­r tröttn­a) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 21 jun 2019 00:17 #100
  Anonym (Tror) skrev 2019-06-20 03:22:58 följande:

  Håller med övriga som skrivit nu senast. Nu förstår jag varför dina kvinnor tröttnat på sex med dig.


  Vad menar du. På vilket sätt kan jag bli bättre
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll