Forum Sex & Sånt - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tynande sexliv i flera relationer. Vad är det som jänder

  Tor 30 maj 2019 01:29 Läst 0 gånger Totalt 133 svar
  Anonym (Börja­r tröttn­a)
  Visa endast
  Tor 30 maj 2019 01:29

  Jag har sedan snart tio år en kvinna som jag dessutom har två barn med. I början när vi sågs så hade vi sex så fort vi sågs och snart blev det något mer sällan vilket väl e helt i sin ordning.

  Under hennes första graviditet hade vi bara sex en eller kanske två gånger och jag tror det dröjde nästan 7 månader efter snitt innan vi hade sex igen. Sedan dess har det varit mycket sällan kanske max en gång i månaden fram tills för drygt ett år sedan när hon ville ha barn igen hon blev snart gravid och då hade vi inte sex alls under nio månader

  5 månader Efter snitt 2 hade vi sex igen vilket inte kanske va det bästa sexet vi haft tyvärr och sedan dess inget.

  Hon är inte den första heller. Mitt ex som jag har barn med slutade ha sex och skyllde såsmåningom, utan att ha besökt läkare, på nån form av sjukdom som medförde att samlag gjorde ont.

  Liknande saker har hänt i alla mina längre förhållanden. Det har påtagligt ofta handlat om smärta när jag försökt närma mig ämnet med vissa av mina ex och min nuvarande.

  Många har sagt att jag är väldigt stor "därnere". Det har sagts av de flesta kvinnor både i början av förhållandena och sedan har det påtalats även i de fall när de ska förklara varför de inte vill ha sex.

  Det som gör mig förvirrad i detta är att jag är helt normalt utrustad mellan benen. Något tjockare och marginellt längre än medel men inget särskilt alls. Trots det tycks det antingen som att jag upplevs som mkt större av kvinnor eller att jag helt enkelt bara suger på sex så de tröttnar. Vad e sant egentligen

 • Tis 6 aug 2019 17:59 #111

  Oxfilé blir trist om det är det enda man äter, hummer också.

  Rutin och samma sex i 10 år gör mirakel för att kolla på ännu en serie på Netflix istället för att ha sex.

  Variation, nyfikenhet, bejakande av den andras lust, riktig god kommunikation och lyhördhet är väl nyckeln till de flestas framgång i relationer.

 • Anonym (A)
  Visa endast
  Tis 6 aug 2019 18:00 #112
  Dentarthurdent skrev 2019-08-06 17:59:10 följande:
  Oxfilé blir trist om det är det enda man äter, hummer också.
  Rutin och samma sex i 10 år gör mirakel för att kolla på ännu en serie på Netflix istället för att ha sex.

  Variation, nyfikenhet, bejakande av den andras lust, riktig god kommunikation och lyhördhet är väl nyckeln till de flestas framgång i relationer.
  Håller med
 • Anonym (Trött i själen­)
  Visa endast
  Tis 6 aug 2019 19:44 #113
  Anonym (J) skrev 2019-06-06 00:00:30 följande:

  Gäsp. Nu ska du få höra en annan teori.

  Kvinnor och män sexualitet skiljer sig på det viset att män jagar sex, vill tömma, lätt skulle kunna ligga med någon de ogillar eller saknar intresse för. Sex handlar i många fall om att runka med en kvinna och få utlopp för de egna begären.

  För flertalet kvinnor är sex kopplat till deras känsloliv. En man är inte en pinne man onanerar med. Sex är ett samspel. Personen man ligger med är en människa och inget objekt. Man måste må bra för att vara sugen på sex. Känna sig uppskattad och uppvaktad. Utvilad.

  När relationen stabiliserar sig så händer vanligtvis samma fenomen, mannen blir bekväm. Han slutar uppvakta, ge komplimanger, söta gester i vardagen. Hon tas för givet. Barnen kommer och helt plötsligt inser kvinnan att hon är den som drar tyngst lass. Hon projektleder, inte bara jobb utan också familj. Han lutar sig tillbaka medan hennes stresspåslag ökar. Han ser sex som något självklart i relationen. Något som bara ska serveras. Hon vill bli tagen med storm, känna sig värderad. Hon tröttnar.

  I folkhälsoinstitutet undersökning om sex bland svenska folket uppgav en betydande andel kvinnor (i förhållande till männen) att de varit alldeles för trötta och stressade för att kunna ha sex. Kvinnor toppar också den grupp som tar initiativ till skiljsmässa (70%). Många kvinnor har helt enkelt inte rätt förutsättningar för att kunna åtnjuta ett sexliv i den nuvarande relationen.

  Och kvinnor är kåta och kärlekskranka. Törstar efter bekräftelse och samvaro. Hittar en ny Karl och sexlivet stegrar. Tills samma procedur upprepas på nytt.m och hon känner sig bortprioriterad.

  There you have it.

  Säger inte att detta är TS fall. Men jag känner alldeles för många kvinnor som vittnar om detta och som just lämnat pga partnerns bristande engagemang i själva relationen.


  Du skriver med huvudet på spiken. Detta är så himla sant och ramar inte bara in mitt eget äktenskap (där jag står vid kanten och funderar starkt på skilsmässa) men också samtliga av mina kollegor och vänner. Detta borde fan alla män läsa.

  Kvinnors stress ökar när de kommer hem till skillnad från mäns som minskar, detta trots att kvinnor har det minst lika stressigt på jobbet och dessutom oftast lämnar ungar. När min man frågar vad han kan göra gör att jag ska vilja ligga mer är oftast disken, nattning av barn och planering inför hans mammas födelsedagspresent det som ploppar upp, haha.
 • Tis 6 aug 2019 22:16 #114
  Anonym (Stopp!) skrev 2019-07-05 11:43:50 följande:

  Stopp och belägg!

  De kvinnor jag diskuterat detta med, inkl jag själv har tröttnat på mannen ifråga och hans ständiga bortförklaringar till varför man inte kan jämka i hemarbetet, med barnen och ägna lite tid åt varandra utanför sovrummet, SEN kommer huvudvärken och läkareintyget som du uttrycker det.

  En kvinna lyfter först problemet. Oftast lovar mannen att bättra sig och förväntar sig att kvinnan belönar honom med tex sex eller bara mängder med beröm för att han äntligen tagit ut soporna eller diskat. Nästa gång påminner hon, sen tjatar hon, sen blir hon passiv aggressiv och gör det själv men tappar sexlust och får somatiska problem eftersom hon inte får gehör från sin sk PARTNER.

  Män vill ha beröm, och sex annars vägrar dom göra nått för kvinnan. Kvinnan vill ha en man som stöttar henne, avlastar och uppvaktar henne. Då blir det energi över till sex och närhet. Man prioriterar bort sex när förhållandet enbart sköts om av kvinnan. Sex kan man ha med sig själv men dela partnerskap är något båda måste ansvara för.

  Generellt tappar kvinnan lusten för samma man efter några år. Medans män kan ha sex med samma kvinna på samma sätt hur länge som helst utan att tröttna. Därför är det oftast kvinnan som lämnar mannen. Hon stannar även om kärleken är borta. Sen blir hon uppvaktad av någon ny och spännande och får mod att lämna och hoppas på en man som tillfredställer hennes behov av delat partnerskap, inte bara delat sexliv.


  Ja, detta är den förklaringen mina väninnor som separerat eller skiljt sig gett. De är inte trötta på sex generellt m. Men de blev trötta på att inte bli sedda och helt tömda på energi till relationen när de fick projeltleda familjelivet AB utöver sina heltidsjobb.
 • Anonym (Börja­r tröttn­a) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 9 aug 2019 03:29 #115
  Anonym (...) skrev 2019-08-06 12:19:46 följande:

  Spontant så tänker jag att en kvinna som ber dig ta bort din -en bra bit över medel- kuk, samtidigt som du tillfredställer henne med handen, inte är så sugen på just penetration men fortfarande har sin sexlust intakt. Möjligen är det rädsla för just penetration som gör att hon är mindre glad i din kuk just nu. Om ni tar bort det ur ekvationen kanske hon blir mer avslappnad och mer villig att tillfredsställa dig på andra sätt.

  Eftersom du varit med om exakt detsamma i tidigare relationer också och även haft tidigare kvinnor som fått problem med smärta i underlivet till och med så borde du tänka om. Den gemensamma nämnaren i dina relationer är ju du. Ni verkar ju av allt att döma redan ha fått era barn så penetration är ju inte en nödvändig del för ömsesidig sexuell tillfredställelse.


  Jag har tänkt tanken med att vara tydlig med at det inte blir penetration men det funkar inte hittills. Och att komma dit i en konversation är inte så enkelt. Sen r jag en svag man så jagbörjar alltid hoppas när vi kommer till det läget.

  Jag är medveten om att gemensamma nämnaren är jag men jag har svårt att begripa det ändå. En gång träffades vi ju och hade sex betydligt oftare och jag e ju samma kille o hon e samma tjej. Hur kan det blivit så mycket sämre nu? Jag e likadan som innan och hon var då väldigt entusiastisk över storlek och allt och trots vissa problem ville hon ändå försöka.
 • Anonym (Börja­r tröttn­a) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 9 aug 2019 03:38 #116
  Dentarthurdent skrev 2019-08-06 17:59:10 följande:

  Oxfilé blir trist om det är det enda man äter, hummer också.

  Rutin och samma sex i 10 år gör mirakel för att kolla på ännu en serie på Netflix istället för att ha sex.

  Variation, nyfikenhet, bejakande av den andras lust, riktig god kommunikation och lyhördhet är väl nyckeln till de flestas framgång i relationer.


  Håller med.jag skulle gärna förnya och göra sexet mer varierat men får sånt motstånd på allt sånt. Om vi någonsin har sex så är det hon som ska styra allt och det är ingen variation alls.

  Vi har både pratat om det och testat men hon Pallar inte ens missionären utan att klaga
 • Anonym (så funger­ar kvinno­r)
  Visa endast
  Fre 9 aug 2019 11:08 #117

  För mig kommer mitt ointresse för sex smygande. Från att ha varit extremt passionerat och största prio i förhållandet och ofta väldigt starkt från min sida.

  Jag har analyserat detta från alla tänkbara vinklar eftersom det alltid varit jag som förlorat intresset och den sexuella attraktionen för mina partners efter ett antal år. Detta har naturligtvis starkt påverkat min önskan att leva i en relation fler gånger eftersom det är en stor sorg och otroligt jobbig känsla.  Något jag upplever att man inte kan vara ärlig kring eftersom grundorsaken inte alltid är helt tydlig men väldigt sårande för den andre.

  Man kan leta orsaker i vardagen, i beteende, i fysiska anledningar, kommunikationen, osv men den ärligaste jag kommit fram till är bara att jag tappat förälskelsen och lusten att vara sexuell med mina partners. Detta skapar i sin tur obehagliga känslor och man ser en massa fel och brister, tycker de luktar konstigt, borde ha andra kläder, uppvakta mig mer, byta frisyr, vara lite mer förföriska, mer bekräftande osv. Någonstans har ju klart känslan börjat dala. Ofta är det ju bråk och missförstånd, olikheter och annat som lett fram till att man ger upp kärleken undermedvetet. Sånt tar tid att förstå och är sällan uppenbart ens för en själv.

  Jag tror bestämt att man ska göra sig själv tjänsten att ge upp att söka anledningarna utanför sig själv och förmodligen ge upp relationen för sannolikheten att åtrån ska komma tillbaks är nästan obefintlig.

  Kanske kan man inbilla sig det ett tag, få en liten konstgjord nytändning, men snart kommer man vara tillbaks i samma känsla och mönster igen...

  Utifrån de historier jag hört från kvinnliga bekanta, har även forskat en del i ämnet så är inte kvinnans sexualitet konstant som mannens och hennes kropp är så mycket mer komplicerad, då den ska användas till så mycket osexuella saker som har med barnafödande och barnalstring att göra.

  Sånt sätter ärr i den kvinnliga kroppen inte bara utseendemässigt. Hormoner och känslor är en signifikant del av kvinnors libido och den är också starkt förknippad med bekräftelse och förälskelse, och sådant är mannen specialist på att sluta med fort han fått sitt byta på kroken.

  Så fort vardagen kommer in så avtar den nödvändiga och triggande spänningen som driver lusten. Mannen drivs av ett behov att tömma och kvinnor drivs av känslomässig variation och mental stimulans skulle jag säga. Något ofta oförenligt i långa relationer.

  För din del TS kan det vara svårt att få din kvinna att säga sanningen för förmodligen vill hon inte erkänna det ens för sig själv och hoppas lika mycket som du att sexlivet ska komma igång. Jag tror bara hon gått i det kvinnliga spåret och tappat känslorna även om kärleken finns kvar. I såna fall kommer det inte att bli bättre och du får nog finna dig i att ha ett sexlöst förhållande eller söka en ny partner.

 • Anonym (Ja)
  Visa endast
  Fre 9 aug 2019 23:28 #118
  Anonym (så fungerar kvinnor) skrev 2019-08-09 11:08:38 följande:

  För mig kommer mitt ointresse för sex smygande. Från att ha varit extremt passionerat och största prio i förhållandet och ofta väldigt starkt från min sida.

  Jag har analyserat detta från alla tänkbara vinklar eftersom det alltid varit jag som förlorat intresset och den sexuella attraktionen för mina partners efter ett antal år. Detta har naturligtvis starkt påverkat min önskan att leva i en relation fler gånger eftersom det är en stor sorg och otroligt jobbig känsla.  Något jag upplever att man inte kan vara ärlig kring eftersom grundorsaken inte alltid är helt tydlig men väldigt sårande för den andre.

  Man kan leta orsaker i vardagen, i beteende, i fysiska anledningar, kommunikationen, osv men den ärligaste jag kommit fram till är bara att jag tappat förälskelsen och lusten att vara sexuell med mina partners. Detta skapar i sin tur obehagliga känslor och man ser en massa fel och brister, tycker de luktar konstigt, borde ha andra kläder, uppvakta mig mer, byta frisyr, vara lite mer förföriska, mer bekräftande osv. Någonstans har ju klart känslan börjat dala. Ofta är det ju bråk och missförstånd, olikheter och annat som lett fram till att man ger upp kärleken undermedvetet. Sånt tar tid att förstå och är sällan uppenbart ens för en själv.

  Jag tror bestämt att man ska göra sig själv tjänsten att ge upp att söka anledningarna utanför sig själv och förmodligen ge upp relationen för sannolikheten att åtrån ska komma tillbaks är nästan obefintlig.

  Kanske kan man inbilla sig det ett tag, få en liten konstgjord nytändning, men snart kommer man vara tillbaks i samma känsla och mönster igen...

  Utifrån de historier jag hört från kvinnliga bekanta, har även forskat en del i ämnet så är inte kvinnans sexualitet konstant som mannens och hennes kropp är så mycket mer komplicerad, då den ska användas till så mycket osexuella saker som har med barnafödande och barnalstring att göra.

  Sånt sätter ärr i den kvinnliga kroppen inte bara utseendemässigt. Hormoner och känslor är en signifikant del av kvinnors libido och den är också starkt förknippad med bekräftelse och förälskelse, och sådant är mannen specialist på att sluta med fort han fått sitt byta på kroken.

  Så fort vardagen kommer in så avtar den nödvändiga och triggande spänningen som driver lusten. Mannen drivs av ett behov att tömma och kvinnor drivs av känslomässig variation och mental stimulans skulle jag säga. Något ofta oförenligt i långa relationer.

  För din del TS kan det vara svårt att få din kvinna att säga sanningen för förmodligen vill hon inte erkänna det ens för sig själv och hoppas lika mycket som du att sexlivet ska komma igång. Jag tror bara hon gått i det kvinnliga spåret och tappat känslorna även om kärleken finns kvar. I såna fall kommer det inte att bli bättre och du får nog finna dig i att ha ett sexlöst förhållande eller söka en ny partner.


  Kille men, jag upplever det ganska exakt likadant..

  Fast jag har också behov av mental stimulans för att tända på min partner i längden iofs.. Ibland haft större behov av det, än vad tidigare flickvänner haft upplever jag. Men i övrigt upplever jag det exakt så som du skriver.

  Undrar dock vad du menar när du skriver känslomässig variation?
 • Anonym (så funger­ar kvinno­r)
  Visa endast
  Lör 10 aug 2019 00:27 #119
  Anonym (Ja) skrev 2019-08-09 23:28:45 följande:
  Kille men, jag upplever det ganska exakt likadant..

  Fast jag har också behov av mental stimulans för att tända på min partner i längden iofs.. Ibland haft större behov av det, än vad tidigare flickvänner haft upplever jag. Men i övrigt upplever jag det exakt så som du skriver.

  Undrar dock vad du menar när du skriver känslomässig variation?
  Det kanske är vanligt att även män känner så här trots att de mest är kvinnor som  pratar om det? Vad tror du själv att det beror på att du känner så där efter ett tag? Är det attraktionen som försvinner för dig med? Om det var din kvinna som skrev här i tråden och undrade hur hon skulle kunna väcka lusten i sin man vad hade du gett henne för råd då?

  Jag har aldrig fått min tillbaks trots att jag kämpat ibland i flera år.

  Känslomässig variation är att förvåna varann så att man inte tar kärleken för given. Variera sitt beteende och sina handlingar emellanåt, så att den andre kan få nya känslor och inte veta vad som ska komma. Det kan t ex vara att göra varandra snäppet osäker ibland, måna om sitt privatliv, överraska, hantera varandra på nya sätt, vara annorlunda i sängen, testa nya roller som kan utmana känslolivet och väcka nytt. Vardag och rutiner tar död på all erotik.
 • Anonym (Börja­r tröttn­a) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 19 aug 2019 01:06 #120
  Anonym (så fungerar kvinnor) skrev 2019-08-09 11:08:38 följande:

  För mig kommer mitt ointresse för sex smygande. Från att ha varit extremt passionerat och största prio i förhållandet och ofta väldigt starkt från min sida.

  Jag har analyserat detta från alla tänkbara vinklar eftersom det alltid varit jag som förlorat intresset och den sexuella attraktionen för mina partners efter ett antal år. Detta har naturligtvis starkt påverkat min önskan att leva i en relation fler gånger eftersom det är en stor sorg och otroligt jobbig känsla.  Något jag upplever att man inte kan vara ärlig kring eftersom grundorsaken inte alltid är helt tydlig men väldigt sårande för den andre.

  Man kan leta orsaker i vardagen, i beteende, i fysiska anledningar, kommunikationen, osv men den ärligaste jag kommit fram till är bara att jag tappat förälskelsen och lusten att vara sexuell med mina partners. Detta skapar i sin tur obehagliga känslor och man ser en massa fel och brister, tycker de luktar konstigt, borde ha andra kläder, uppvakta mig mer, byta frisyr, vara lite mer förföriska, mer bekräftande osv. Någonstans har ju klart känslan börjat dala. Ofta är det ju bråk och missförstånd, olikheter och annat som lett fram till att man ger upp kärleken undermedvetet. Sånt tar tid att förstå och är sällan uppenbart ens för en själv.

  Jag tror bestämt att man ska göra sig själv tjänsten att ge upp att söka anledningarna utanför sig själv och förmodligen ge upp relationen för sannolikheten att åtrån ska komma tillbaks är nästan obefintlig.

  Kanske kan man inbilla sig det ett tag, få en liten konstgjord nytändning, men snart kommer man vara tillbaks i samma känsla och mönster igen...

  Utifrån de historier jag hört från kvinnliga bekanta, har även forskat en del i ämnet så är inte kvinnans sexualitet konstant som mannens och hennes kropp är så mycket mer komplicerad, då den ska användas till så mycket osexuella saker som har med barnafödande och barnalstring att göra.

  Sånt sätter ärr i den kvinnliga kroppen inte bara utseendemässigt. Hormoner och känslor är en signifikant del av kvinnors libido och den är också starkt förknippad med bekräftelse och förälskelse, och sådant är mannen specialist på att sluta med fort han fått sitt byta på kroken.

  Så fort vardagen kommer in så avtar den nödvändiga och triggande spänningen som driver lusten. Mannen drivs av ett behov att tömma och kvinnor drivs av känslomässig variation och mental stimulans skulle jag säga. Något ofta oförenligt i långa relationer.

  För din del TS kan det vara svårt att få din kvinna att säga sanningen för förmodligen vill hon inte erkänna det ens för sig själv och hoppas lika mycket som du att sexlivet ska komma igång. Jag tror bara hon gått i det kvinnliga spåret och tappat känslorna även om kärleken finns kvar. I såna fall kommer det inte att bli bättre och du får nog finna dig i att ha ett sexlöst förhållande eller söka en ny partner.


  Jag inser att fin analys av hur det kan fungera troligen r helt korrekt men jag hoppas verkligen att vi inte nåt dit. Hon tar ju trots allt initiativ till sex men har ett sånt extremt kontrollbehov att jag knappt får röra mig samtidigt har hon noll intresse av variation. Men kan samtidigt innan sex vara väldigt driven och flörtig ända tills kläderna åker av.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll