Inlägg från: DVQ |Visa alla inlägg
  • DVQ

    Gravid med 5:e barnet. Snart 39 år gammal????

    Knasorvar skrev 2019-05-30 08:25:32 följande:

    Jahapp. Vi hade sex en gång,1 vecka innan ägglossning,och det tog sig!!

    Om 1 månad fyller jag 39 och jag har sån extrem ångest nu! Är livrädd att det ska vara missbildat med 15 armar,allvarlig störning eller kuken mitt i pannan osv i all evighet!! Gjorde testet igår kväll (4 stycken varav 1 digitalt) och är i V5. Önskar jag fått veta i v 25!!

    Finns du här som är 39+ och fått friska barn?

    Jag har ju snusat och ätit adhdmedicin också så det gör ju rädslan ännu större för fel! Hur mycket tar den lilla till sig av det jag stoppat i kroppen?! Ja jag är galen av oro!


    Snart 39 är ingen ålder i sammanhanget. Risken för downs som är det vanligaste kromosomfelet som förknippas med ålder ligger på 0,5-1 procent.

    Det finns en något förhöjd risk för missbildningar men de resulterar oftast i tidiga missfall så om graviditeten fullföljs är chanserna väldigt goda att barnet är helt friskt.

    Tänk också förr i tiden när det inte fanns preventivmedel. När jag släktforskade insåg jag att nästan varenda kvinna ett par generationer bakåt i min släkt hade fött barn efter 35. Efter 40 var inte ovanligt. Alla var friska efter vad jag kunnat se.
Svar på tråden Gravid med 5:e barnet. Snart 39 år gammal????