• Mon 3 Jun 2019 11:55
    1470 visningar
    11 svar
    11
    1470

    Någon annan som köpt elsparkcylel? Hittar inga direkta regler.

    Hej! jag köpte en elsparkcykel för två veckor sedan från https://scooterexperten.com/ och har nu åkt runt på den dagligen. När man ser folk köra sånna här varje dag så börjar man ju undra lite vad det är för trafikregler på dessa, framförallt när man ser unga åka vårdslöst i innerstan. Har letat på olika forum och hittar inget annat än hastighetsregler på 20-25km/tim, skulle vilja hitta några konkreta lagar så jag vet och är säker på dessa. Är det någon av er som kan dela med sig av vad de vet? 

  • Svar på tråden Någon annan som köpt elsparkcylel? Hittar inga direkta regler.
  • Mon 10 Jun 2019 08:55
    #3

    Tack för svaren! Glad såg nu att scooterexperten där jag handlade från lagt upp ett blogginlägg om just detta. https://scooterexperten.com/blogs/news/ar-elscooter-lagligt , Kan säkert få dom att uppdatera den för ännu mer detaljer annars stämmer det nog rätt bra. 

  • Tue 6 Aug 2019 10:59
    #8

    För dom som undrar så hittade jag också information på denna sida: https://scootertown.se/pages/lagar-regler Är fortfarande lite fundersam på vad lagarna säger, verkar vara mycket gråzoner då alla jag ser i stan åker utan hjälm, två på en scooter, och för snabbt. Tror det är lite så att det inte går att ge alla hundratals människor människor på scootrar som passerar polisen dagligen.

  • Thu 15 Aug 2019 10:31
    #11

    Jo jag skrev till dom på https://scootertown.se/ och dom refererade mig till lite olika sidor som breakit där de förklarade på ett bättre sätt. De hade tydligen fått höra av andra att deras var lite oklar och skulle redigera sin lagsida. 

Svar på tråden Någon annan som köpt elsparkcylel? Hittar inga direkta regler.