Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    Havandeskapsförgiftning IGEN?

    Jag fick hellp med första i v. 38. Är nu tidigt gravid med andra och ska börja äta 160 mg trombyl i v. 10. Hoppas på att slippa både hf och hellp denna gång! Ska ju vara minde risk i påföljande graviditeter?

  • Anonym (S)
    KEC93 skrev 2019-06-22 02:16:15 följande:

    Ja dom säger att det är mindre risk, men jag läste på internmedicin att risk för preklamsi i andra graviditeten är 22-65% beroende på hur tidigt det bröt ut i förra(om man hade svår preklamsi).. & läste i en ganska ny artikel på netdoktor att det är typ 42% risk att få hellp i andra graviditeten(om man hade det i första).. så nu efter min forskning så känner jag att man får väll sikta in sig på att bli sjuk igen ???? Men jag fick också trombyl, redan i v 6 så man får väll hoppas att den gör nytta!


    Usch :( ja, man är ju jätteorolig. Förstår om det känns än värre för dig då det debuterade tidigare (min hf kom i v. 36 så hellpen dröjde i två veckor). Jag vet inte om det blir så men pratades förut om förlossning två - tre veckor innan bf för min del. Har du hört något sånt?
  • Anonym (S)
    KEC93 skrev 2019-06-23 23:33:37 följande:

    Jasså? Tidigare förlossning? Det hade man ju blivit betydligt lugnare av! Vad jag förstår så brukar det debutera senare i andra graviditeten iaf! Jag har tänkt att be om planerat snitt men kanske kan fråga hur dom ställer sig till tidigare förlossning med :)


    Funderar också på att be om planerat snitt :) blev akut under narkos senast och inte så sugen på upprepning av det...ska på läkarbesök på torsdag och tänkte kolla vad de säger då. Ang risken för att få i kommande graviditeter har jag förresten släktingar som fick hellp i första men inte andra!
Svar på tråden Havandeskapsförgiftning IGEN?