Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    Alkoholist abort

    Om jag var du hade jag pratat med en läkare först för att höra vad de tycker. Det är ju inte säkert att de anser att det är en hög risk för skada när det är så tidigt i graviditeten?

    Själv har jag druckit innan jag visste om mina graviditeter. Kanske inte en hel flaska per kväll men.

    Hoppas du hittar någon att prata med och att det löser sig till det bästa för dig!

  • Anonym (S)
    smulpaj01 skrev 2019-06-04 20:46:24 följande:

    Nej varken fostret eller dina barn är skadade! Vill din man ha barnet? Gör inte abort om du inte vill det. Alkoholmissbruket kan du komma ur med stöd av din man samt terapi. Det har inte gått för långt ännu så kämpa på och gör en förändring redan nu idag. (Eller imorgon om du redan druckit ikväll). Detta fixar du! Du har insikt om dina problem och det är det allra viktigaste för att kunna komma ur dem.


    Håller helt med!

    Mår illa varje gång jag ser att folk går igång och hetsar till abort. Vilket man gör för minsta lilla här på familjeliv. Har du inte bra ekonomi? Gör abort! Är din man osäker på graviditeten? Gör abort! Osv osv.

    Visst är det bra att alternativet abort finns för de som vill och behöver men kom igen, det kan verkligen bli men för livet för någon som gör det mot sin vilja. Och det finns väldigt många människor som inte har ett perfekt liv men ändå klarar av att vara en bra förälder, och ofta finns det hjälp att få så att man kan åtgärda siba problem. Snälla försök aktivera lite empati nästa gång ni skriver i sådana här trådar.
  • Anonym (S)
    Anonym (?) skrev 2019-06-04 23:25:16 följande:

    Ingen har ett perfekt liv men ts är ALKOHOLIST och gravid. En missbrukare är ingen bra förälder.

    Empati är precis det vi har. Vi tänker först och främst på BARNETS bästa. Och även på ts.


    Hon skrev att hon drack vin fram till att hon fick reda på graviditeten eller hur. Sen drack hon inget mer. Alltså såvitt vi vet hade hon redan slutat dricka, visst ör det en skillnad?? Och detta var väldigt tidigt i graviditeten. ni tänker inte på ts bästa. Så lätt det är för vissa att hetsa till abort.
  • Anonym (S)
    EnAnonumius skrev 2019-06-05 05:31:48 följande:

    TS dricker ju en flarra per kväll. Bara för att hon blir bara "salon" är inget förklaring på att fostret inte skulle få extremt ökad risk för fosterskador.

    Läs på lite innan du svara.. För det märks tydligt att du svara i direkt okunskap.

    Det är som störst risk för fosterskador ju tidigare i graviditeten man är när man dricker stora mängder alkohol. Vilket TS faktiskt gör.

    Utdrag från 1177...

    "Alkoholen går direkt till fostret dels via moderkakan, dels ut i fostervattnet som fostret dricker av. Fostrets lever är outvecklad och har svårt att bryta ner alkohol. Därför påverkas fostret mer och under längre tid än du själv. Risken för skador är störst om du dricker mycket och ofta."

    www.1177.se/Vastra-Gotaland/barn--gravid/graviditet/livsstil-och-halsa-under-graviditeten/alkohol-och-graviditet/

    Så nej ingen läkare skull knappast säga att det "är mindre risk" för fosterskador bara för att TS är tidig i graviditeten.


    Tack för ditt (nedlåtande ) tips om att jag ska läsa på och är okunnig.

    Jag tipsade om att rådfråga en läkare, notera att jag inte uttalade mig om skador eller påstod att jag var expert. Ett helt objektivt råd med andra ord, vad kan vara fel med det??

    Vi snackar här om graviditet i vecka 5, det finns inte ens en moderkaka så jag vet inte varför du hänvisar till det. Det är mellan vecka 6 och 12 som man tror att alkohol är som mest skadligt för utvecklingen, då organen bildas osv.

    Så du kanske ska läsa på lite själv.
  • Anonym (S)
    Panduro skrev 2019-06-05 21:49:08 följande:

    Hon var nykter ett dygn. Dricker förmodligen redan ikväll eller imorgon igen eftersom hon gjort abort nu nä vi tänker inte på ts bästa, vi tänker på barnets bästa.


    Du vet inget om barnets bästa, finns inget som säger att ts skulle ha druckit sig igenom graviditeten. Men grattis du fick ju som du ville, kanske dags att gå vidare till nästa tråd och berätta för fler hur dåliga värdelösa mammor de är och hur de absolut måste göra abort.
Svar på tråden Alkoholist abort