• Anonym (Deee)
    Tue 4 Jun 2019 18:27
    2346 visningar
    87 svar
    87
    2346

    Alkoholist abort

    Anonym (Alko) skrev 2019-06-04 16:54:28 följande:

    Hej

    Jag har druckit för mycket på senaste, säkert en flaska vin per kväll i ett år.. Blir aldrig stupfull men salong.. Nu uteblev min mens och jag har oreg men borde vara runt 5-6 veckor...

    Känner att jag vill ha ett (4e) barn men är så jävla rädd att jag skadat fostret redan ????????Har levt helylle förut men har haft ett jobbigt år och självmedicinerat för att kunna sova...

    Har tid för abort men kan inte riktigt acceptera faktum ???????


    Om du bara är i V5-6 så tror jag inte att det är någon fara för barnet om du slutar dricka helt nu.

    Frågan är väl om du pallar ett till barn just nu om du mår så dåligt att du måste självmedicinera med alkohol. Är det bara att du sover dåligt eller mår du psykiskt dåligt?

    Du behöver ju få koll på ditt mående och sömnen. 21 är ju lite för tidigt att lägga sig om man har svårt att sova, såvida man inte måste gå upp kl 4 på natten. När jag själv har perioder av insomnia är jag alltid uppe till 24 för att iaf få sammanhållen sömn till morgonen kl 7.

    Man behöver ju minst 6, helst 7 timmar sömn, räkna bakåt från det.

    Alkohol är ju lite bedrägligt för sömnkvaliten blir sämre.
  • Anonym (Deee)
    Tue 4 Jun 2019 20:24
    #22
    Anonym (Alko) skrev 2019-06-04 20:14:32 följande:

    Tack för dina råd, du verkar klok och rik på erfarenheter... Jag lämnar bort mina barn till min man då såklart.

    Jag är bra på att klandra mig själv och jag vet hur hemsk jag är, hade inte behövt höra det om och om igen av främmande människor. Jag ville ha medmänskliga och välmenande råd inte anklagelser.

    Men detta är FL i ett nötskal. Har aldrig skrivit förut men hört hur hård tonen är och nu förstår jag.


    De flesta i tråden vill dig bara väl. Att dricka en flaska vin om dagen låter helt klart som ett missbruk och som att du inte mår riktigt bra. Alkoholism är en sjukdom.

    Jag tvivlar inte på att du bryr dig om dina barn och vill dem väl, det är såklart av oro du startat tråden från början. Men du skulle behöva ta dig ur alkoholberoendet, för både din egen och deras skull. Speciellt om du längtar efter ett barn till.

    Ta hand om dig!
  • Anonym (Deee)
    Wed 5 Jun 2019 09:08
    #43
    EnAnonumius skrev 2019-06-05 05:31:48 följande:

    TS dricker ju en flarra per kväll. Bara för att hon blir bara "salon" är inget förklaring på att fostret inte skulle få extremt ökad risk för fosterskador.

    Läs på lite innan du svara.. För det märks tydligt att du svara i direkt okunskap.

    Det är som störst risk för fosterskador ju tidigare i graviditeten man är när man dricker stora mängder alkohol. Vilket TS faktiskt gör.

    Utdrag från 1177...

    "Alkoholen går direkt till fostret dels via moderkakan, dels ut i fostervattnet som fostret dricker av. Fostrets lever är outvecklad och har svårt att bryta ner alkohol. Därför påverkas fostret mer och under längre tid än du själv. Risken för skador är störst om du dricker mycket och ofta."

    www.1177.se/Vastra-Gotaland/barn--gravid/graviditet/livsstil-och-halsa-under-graviditeten/alkohol-och-graviditet/

    Så nej ingen läkare skull knappast säga att det "är mindre risk" för fosterskador bara för att TS är tidig i graviditeten.


    Ingen läkare skulle kunna rekommendera ett säkert intag av alkohol eftersom de inte vet helt säkert var gränsen går. Och sjävklart bör man inte dricka när man vet att man är gravid.

    Men i princip alla kvinnor har druckit alkohol innan de vet att de är gravida och hyfsat många har även druckit mycket alkohol så tidigt, speciellt om det är första barnet. Ändå föds det inga alkoholskadade barn i Sverige, så risken lär vara mycket liten för att barnet är skadat.

    Vecka 5 i en graviditet är typ veckan du egentligen skulle ha haft din mens. Så det är vanligt att inte veta i det läget...
Svar på tråden Alkoholist abort