Forum Ekonomi - Ekonomi & juridik
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Den sjuka akutsjukvården - Får inget arbete trots gedigen erfarenhet

  Tor 6 jun 2019 05:08 Läst 0 gånger Totalt 40 svar
  Visar endast inlägg av Angeleyes01 - Visa alla inlägg
  Tor 6 jun 2019 05:08 +1

  Jag är specialistutbildad undersköterska, bor i en storstad, har erfarenhet men får inget jobb. Har utbildat mig för ca 10 år sedan. Har absolut ingen referens överhuvudtaget. Går på i snitt 6 intervjuer i månaden. Jag har varit sjukskriven och arbetslös nu i 2 1/2 år.

  På mina tidigare arbetsplatser har jag ofta hamnat i konflikter, fått både kollegor och chefer emot mig. Detta för jag vägrar finna mig i skitsnack; jag har skinn på näsan och vägrar bli illa behandlad. Många av dem äldre, främst kvinnliga, medarbetarna har tyckt väldigt illa om mig har alltid snackat skit om mig.

  Nu har jag fått skulder, har sällan mat hemma utan äter i kyrkan gratis. Gått ner i vikt och är ofta förkyld och liknade. Har inte råd att leva. Ingen familj omkring mig. Får ingen socialhjälp eftersom jag äger en bil. Mår dåligt psykiskt och isolerar mig. Så fort jag säger att jag tyvärr inte har referens för det var några år sedan jag arbetade så blir det kalla handen...(:

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-06-09 08:49
  Om någon undrar så har jag läst "geriatrik" och kursen "specialistundersköterska inom anestesi, operation och intensivvård"

 • Tor 6 jun 2019 10:08 #6

  Hmm fast man kan ju förändras. Jag har då aldrig hört att man ringer och snokar fast man inte lämnat förra chefen som referens? En referens skall ju vara förberedd. Menar Ni att om jag går på intervju så kommer dem ringa mitt gamla jobb i alla fall? Låter mycket märkligt.

  Jag brukar bara lämna in arbetsgivarintyg som visar på att jag arbetat ganska länge sammanlagt asså

 • Tor 6 jun 2019 10:18 #9

  Jag var sjukskriven och sedan arbetslös så det var ett tag sedan jag arbetade. Jag gör verkligen mitt bästa för att få jobb. Min handläggare på Arbetsförmedlingen tycker det är vansinne att jag är arbetslös. För jag har inget handikapp eller brottsregister, som hon sa.

  Vad jag inte fattar är, om chefer tyckt illa om mig eller kollegor, så får jag aldrig mer jobb..?

 • Tor 6 jun 2019 10:19 #10

  Jag har sökt alla jobb inom vård utom boendestödjare typ

 • Tor 6 jun 2019 18:31 #14

  Oj, så man ringer ändå till tidigare arbetsplats...?

  Hade jag ingen aning om.

  Kanske har jag några svårigheter. Jag har valt att inte skaffa familj heller just nu, så jag har en sambo men vi har inga barn. Folk i min ålder brukar ha skaffat familj redan...

 • Tor 6 jun 2019 18:31 #15

  Oj, så man ringer ändå till tidigare arbetsplats...?

  Hade jag ingen aning om.

  Kanske har jag några svårigheter. Jag har valt att inte skaffa familj heller just nu, så jag har en sambo men vi har inga barn. Folk i min ålder brukar ha skaffat familj redan...

 • Tor 6 jun 2019 18:45 #16

  Vad kan jag göra för att få ett riktigt arbete nu?

  Ska jag stryka lite saker i CV:t? Har jobbat på bla akuten och äldreboende...

 • Fre 7 jun 2019 00:03 #20

  Nej, jag har inga referenser och varit sjukskriven och arbetslös i 2 1/2 år

 • Fre 7 jun 2019 00:09 #21
  100wfs skrev 2019-06-06 15:00:06 följande:

  Hej! Jag brukar sitta med i vår rekryteringsgrupp på mitt jobb när vi ska nyanställa (jobbar som tjänsteperson inom offentlig sektor) och faktiskt så är lång erfarenhet + noll referenser en sån där grej som gjort att vi hajat till och varningslamporna börjar blinka lite. Det händer inte ofta men då och då. Vi brukar göra så att vi kontaktar dom/den arbetsplats/arbetsgivare som står i CV:t ändå och säger "Person X har sökt det här jobbet hos oss och vi såg att X jobbat hos er, vi ville bara höra vad ni har fått för intryck av personen" eller liknande.

  Alla gånger vi gjort så har det visat sig att personen antingen varit i många konflikter, haft auktoritetsproblem, startat bråk med både chefer och kollegor, misskött sina arbetsuppgifter och blivit ombedd att själv säga upp sig eller i vissa fall även fått sparken. Den röda tråden är ändå att dom här personerna har skapat stora problem i sina arbetsgrupper, bland sina kollegor och överordnade, som tagit väldigt mycket energi och kraft från arbetet. Då spelar det inte särskilt stor roll hur bra CV en har eftersom du till syvende och sist måste förhålla dig till andra människor på en arbetsplats, oavsett om det är kollegor, chefer eller brukare/kunder/patienter.

  Det är en lärdom att skicka med till alla, oavsett, att folk pratar med varandra. Även om en inte skriver referenser så kan kommunikation med tidigare arbetsgivare ske. Att vara en god arbetskamrat och kunna jobba tillsammans med andra är något som väger tyngre än vad många tror. 

  Jag vet inte vad för råd jag skulle ge till dig. Kanske att byta yrkesbana, studera, eller leta efter jobb med hög grad av självständighet/ensamarbete så att du minskar risken för bråk? 

  Vad har du själv för tankar om vad som hänt på dina tidigare arbetsplatser? Har du reflekterat någonting över varför det blivit som det blivit? 


  Väldigt bra svar, tycker jag. Mycket konstruktivt. Får väl börja studera kanske. Tycker om barn fast har inga egna. Kanske förskolelärare
 • Fre 7 jun 2019 15:45 #28

  Ja, jag mår dåligt av detta. Det känns som om folk i min ålder kommit mycket längre i livet.

  Jag är verkligen redo att förändra mig men jag får ingen chans till det för jag har inga referenser. Ens bakgrund kan väl inte förstöra ens framtid.

  När jag säger "DEN SJUKA AKUTSJUKVÅRDEN" så menar jag att det är en stooooor personlbrist, så för både mig och arbetsförmedlingen så är det helt sjukt att man inte anställer personal utan hellre stänger ner avdelningar. Det var så jag tänkte

 • Lör 8 jun 2019 00:40 #30

  Men grejen är ju att då blir vi bidragsberoende. Det är personalbrist, då borde man anställa om man har sunt förnuft

 • Sön 9 jun 2019 00:17 #37

  Jag har problem med folk som inte är raka, snackar skit och så. Det är väldigt många gamla tanter som arbetar i sjukvården och dem förpestar arbetsmiljön. De har varit på arbetsplatsen en evighet och tror dem äger stället. Därav kan inte ens chefen säga till dem. Men det är inte ens fel när två träter och jag har även jag delaktighet i det hela.

  Men jag vill blicka framåt för jag har lärt mig av detta och kommer försöka vara mer smidig i framtiden. Problemet är att jag inte får en chans....

 • Sön 9 jun 2019 00:17 #38
  cattus skrev 2019-06-08 16:02:03 följande:

  Sök inga fasta tjänster i nuläget. Sök vikariat. Som vikarie är det lättare att "slinka genom" nålsögat. Du får då chansen att visa vad du går för, kan börja få nya referenser och blir inte gadt i ett jobb som du kanske inte passar för/tycker om.


 • Sön 9 jun 2019 08:42 #40
  Swedman skrev 2019-06-09 07:59:46 följande:

  Gamla anställda tanter som skapar dålig arb.miljö?  Min dotter håller med dig. Hon jobbar aldrig mer inom äldreomsorgen för hon exploderar av ilska annars pga "tanternas" dåliga attityd. Dottern fick lägga band på sig för att klara av att jobba tiden ut. Efter jobbperioden gick hon upp och skällde ut chefen och sen vidare till att skola om sig. 

  En av grejerna hon lärde sig där var att behärska sig trots att det kokade i henne. 


Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll