• EttLitetSmultron

    0,05milj spermier/ml....

    Hej, vi hade inte fullt så dåligt resultat fast fortfarande avvikande, men jag vill i alla fall peppa dig genom att säga att spermieantalet i sig inte är något hinder för en lyckad ivf. Med det låga antalet kommer de garanterat låta er göra ICSI, dvs mikroinjektion av en spermie i varje ägg (Det fick vi göra). Då behöver de bara hitta en enda spermie per ägg som skall befruktas och ni har ju 50000 per ml om jag inte tänker fel med nollorna. Antalet ägg är väl ofta inom intervallet 0-20 st vid ett äggplock så det är ingen risk att de inte hittar tillräckligt många.

    Antalet spermier kan också skilja sig väldigt mellan olika provtillfällen, i vårt fall var antalet fler vid den kompletterande undersökningen, men rörligheten sämre. Ett enskilt prov kan alltså råka vara lite sämre utan att läget har försämrats permanent.

    Sen vet man ju inte baserat på den info ni har nu om det kan finnas andra problem med spermierna än antalet, att de skulle vara mindre rörliga eller så, men som sagt ni har troligtvis inte sämre möjligheter att lyckas än andra som gör ivf.

Svar på tråden 0,05milj spermier/ml....