• nernu
    Sat 8 Jun 2019 23:44
    2144 visningar
    44 svar
    44
    2144

    Hur sätter man gränser för en 1,5 åring?

    Anonymsju skrev 2019-06-08 00:02:22 följande:

    Har ditt barn inte varit intresserad av att pilla i kontakter, dra i sladdar, vrida på ugnsknappar, springa "ifrån" dig utomhus till ställen som inte är "barnvänliga", velat härja fritt i mataffären och dra ut varor, stå upp på stolar/bord/andra ställen barn kan slå sig om dom ramlar?

    Isåfall ge mig dina tips på hur du aldrig behövt säga nej innan 2 års ålder om ditt barn gjort ovanstående. Min pojke gör nämligen dagligen typ allt det där varje dag, mer eller mindre.


    De där grejerna ska inte ens vara möjliga att göra. Börja med att barnsäkra ditt hem så försvinner många nej per automatik. Det handlar inte om att skämma blrg eller fe med sig. Det handlar om att ett så litet band inte kan dra långtgående slutsatser och förstå konsekvenser så det är ingen ide att hålla på och mästra med uppfostran.
  • nernu
    Sun 9 Jun 2019 09:43
    #36
    Anonymsju skrev 2019-06-09 09:23:42 följande:

    Hemmet är barnsäkrat i den mån vi behöver. Mitt barn är inte intresserad av kontakterna, men va det en kort kort period, och den perioden kände jag mig kluven om man skulle barnsäkra alla kontakter eller bara säga "nej" Vi sa nej, och nu bryr han sig inte om dom. Det jag skrev speglar inte mitt liv eller mitt barn. Utan jag ville bara ifrågasätta den personen som skrev att hon aldrig behövt säga nej till ett barn under 2 år.

    Och att barn springer ifrån en utomhus, ska det inte vara möjligt? Självklart släpper jag inte ner honom nära en gata eller annat farligt.. men kom tillbaka när du vet hur det är att ha ett barn som från 11 mån alltid sprungit, väldigt fort. Han måste ju få leka ute och springa omkring, ibland vill han sticka iväg lite för långt där det inte är lämpligt, det är där man på nåt sätt måste hantera hans eventuella utbrott. Detta jag skrev speglade alltså inte exakt så som jag har det, utan var bara ett gäng exempel på vissa situationer.


    Jag svarade givetvis utifrån det du skrev. Jag menar att många av de situationer du skrev är onödiga. Det lönar sig att minimera antal tillfällen när du måste säga nej och begränsa. Välj dina strider så att säga. Du kan säga nej och förklara och prata hur mycket du vill men barnet är för litet för att förstå så du kan lika gärna citera walt whitman. Det är bara prat. Måste du säga nej så gör det och byt riktning.
  • nernu
    Sun 9 Jun 2019 10:14
    #41
    Loloboije skrev 2019-06-09 09:59:22 följande:

    Min Bvc-sköterska sa på vårat hembesök att vi inte behövde plocka bort precis allt utom farliga saker utan kunde lämna en del framme och säga nej istället...


    Ja vill du ägna barnets uppväxt åt att säga nej hela tiden så får du gärna göra det.
Svar på tråden Hur sätter man gränser för en 1,5 åring?