Inlägg från: LH123 |Visa alla inlägg
  • LH123

    Förlossning med rectocele/framfall

    Undrar om någon har erfarenhet av att föda barn med framfall (av tarm och urinblåsa). Min tarm buktar inåt och även urinblåsan till viss del. Funderar på om det då blir trångt för bebisen att tränga ner i slidan/förlossningskanalen eller om det löser sig genom att utbuktningarna trängs undan. Någon med erfarenhet?

  • Svar på tråden Förlossning med rectocele/framfall
  • LH123

    Tacksam att du tar dig tid!

    Jag har ingen direkt tyngdkänsla men när jag går på toa fylls "bulan" som då buktar in så att jag måste hjälpa till med tummen för att tömma tarmen helt. Förr var jag ofta förstoppad och jag har nog haft detta i många år (även innan förlossningar) men efter barnen har väggen antagligen blivit tunnare och svagare och buktar lättare ut. Jag har inte ont och förutom att jag måste hjälpa till för att tömma det sista har jag inga andra problem av det. Har aldrig fått någon diagnos utan själv förstått att det är det jag har. Upptäckte det för några år sedan då det bultade ut dom ett ägg vid öppningen när jag krystade.

    Så ja min oro inför denna fl är ju om denna försvagning och utbuktning skulle kunna hindra bebisens passage. Känner ju att det är trängre pga att saker fallit inåt. :) Dock har inte livmodertappen sjunkit. Har slarvat med knipövningar efter 3 täta fl. ???? Men som du skrev bör väl inte en tom tarm ställa till det utan barnet bör väl trycka tillbaka bulan då. Men som sagt, man oroar dig för själva krysta det och hur det påfrestar. Blir ju nästa orolig att bulan ska brista då men den lär väl tryckas inåt väggen och inte neråt (att den alltså trycks in istället för ner framför huvudet. ) Usch ja, man vill ju våga ta i när bebisen ska ut och inte hålls igen av rädsla. Men skönt att höra att du fixat det. Har googlat mkt och läser man om olika framfall ska det ju inte hindra en graviditet. Har din bm kollat dig inför förlossning och sagt att det inte ska vara något hinder?

  • LH123

    Ja jag håller med, så trist att man bajsat sig till detta. :) Hade jag haft koll på det hade jag hållt emot redan under de år jag var förstoppade och inte hade fött barn än. Men då visste jag inte ens att detta tillstånd fanns. Men det känns så lugnande att få ta del av dina erfarenheter och de låter dessutom väldigt logiska. Och på 1177 där man kan läsa om framfall står det att det är ofarligt och inte hindrar framtida graviditeter. Och hade man avrått från fler förlossningar hade det ju stått det när man läser om framfall.

Svar på tråden Förlossning med rectocele/framfall