• Mon 10 Jun 2019 11:14
    3718 visningar
    16 svar
    16
    3718

    Skolavslutning nian

    Mitt barn går ut årskurs nio om ett par dagar. Jag undrar om det är brukligt att ge barnet en blomma i samband med avslutningen, typ som en ros att hänga runt halsen eller liknande?
    När jag själv gick i högstadiet var det inte vanligt att föräldrar ens närvarade på avslutningarna och när vi slutade nian var det kanske fem elever som hade sina föräldrar där. Någon av dem fick en blomma har jag för mig. Men nuförtiden känns det som att det är något helt annat då föräldrar alltid förväntas vara med vid sådana här tillfällen. Men det gör att jag har lite svårt att veta vad förväntningarna är. 

  • Svar på tråden Skolavslutning nian
  • Mon 10 Jun 2019 11:40
    #4

    Jag vet att föräldrar är välkomna på avslutningen, det står uttryckligen. Jag vet också att mängder av föräldrar kommer eftersom vi varit där tidigare. Jag tänkte mer om ifall vi ska ge vårat barn något så inte hon står där utan och alla andra står med mängder av saker runt halsen.

  • Mon 10 Jun 2019 11:43
    #5
    Duckan skrev 2019-06-10 11:25:08 följande:

    På högstadiet var det inga föräldrar med på våra avslutningar.


    Menar du när du själv gick i skolan? Det är ju precis det jag menar, förr gick inte föräldrarna på lika mycket saker medans man nuförtiden får skämmas om man inte lyckas ta semester för varenda avslutning. Helt andra krav och förväntningar anser jag.
  • Mon 10 Jun 2019 14:33
    #10
    Anonym (nian) skrev 2019-06-10 14:15:12 följande:
    Jag tror att det är ovanligt att man som förälder är med på avslutningen eller att man ger nåt på skolgården såsom vid studenten. För mina barn har det varit så att föräldrar är inbjudna upp till åk tre, alltså lågstadiet. Därefter är avslutningen för eleverna och föräldrar kommer inte. Nian kanske är lite speciell då det avslutar hela grundskolan, men inte nödvändigtvis att det är föräldrar som är med i alla fall.

    Men ni kan väl fira lite hemma på kvällen eller eftermiddagen efter avslutningen? God middag, tårta, en liten gåva eller vad ni tycker passar?
    Det låter jättebra som ni har det. Här är nästan alla med. Rektorn har specifikt skrivit att föräldrar är välkomna. Jag känner dock ingen som har barn som gått ut just nian, det är därför jag undrar om man ska ge något på plats. Jag har inget behov att ge presenter eller liknande, men jag vill inte att hon ska stå helt utan om alla andra får.
  • Mon 10 Jun 2019 20:32
    #14

    Det verkar variera väldigt hur det ser ut. Jag vet att de flesta föräldrar kommer på den här skolan och vi är inbjudna så vi kommer att gå. Men vi struntar i blomma.
    Tack för svar!

Svar på tråden Skolavslutning nian