Inlägg från: Swaziland |Visa alla inlägg
  • Swaziland

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    Att stå på Palestinas sida behöver väl inte innebära judehat.

  • Swaziland
    RebeckaZ70 skrev 2019-06-11 07:22:32 följande:

    Det beror på hur man uttrycker det. Går man runt och vrålar "krossa sionismen" som SS-u gjorde i Malmö får man räkna med att ifrågasättas.

    Leve, leve, leve Palestina.

    Leve, leve, leve Palestina.

    Leve Palestina och krossa sionismen.

    Leve Palestina och krossa sionismen.

    Och vi har kastat stenar på,

    soldater och poliser.

    Och vi har skjutit raketer,

    mot våra fiender.

    Och hela världen känner till vår kamp.

    Jag anser att det handlar om rasism och rent judehat.

    ledarsidorna.se/2019/05/antisemitiska-foreningen-i-socialdemokraterna-afs/


    Finns ingen annan grupp som är lika låtsas-påhoppad som judarna.
  • Swaziland
    RebeckaZ70 skrev 2019-06-11 12:08:49 följande:

    Det kanske är för att vi inte håller käften när vi blir påhoppade, utan ger svar på tal? Antar att du drömmer dig tillbaks till 1942 när det inte fanns någon som försvarade oss?


    Jag har inga problem med judar. Jag har problem med Israel. Om vi jämför med svarta, homosexuella eller diverse handikappade så har dessa människorna aldrig gjort något fel som grupp men ändå gnäller de inte så mycket i proportion som judar gör. Hatar staten Israel. Har inte med judar att göra.
  • Swaziland
    Överste Senap skrev 2019-06-11 13:23:25 följande:

    Så faktumet att judar i Malmö inte vågar bära davidsstjärnan av rädsla för att bli misshandlade är obefogad oro?


    Ställ det i proportion. Jag har bott i Malmö i 20 år. Har aldrig sett eller hört personligen att judar har problem. Ja jag har läst det i tidningen ibland men aldrig i verkligheten. Den handikappade kan inte parkera sin rullstol och gå & den svarte kan inte välja att vara vit. Ja det är trist för den juden som inte vågar bära davidstjärnan men inte mer än så.
  • Swaziland
    CarinaL26 skrev 2019-06-11 13:40:39 följande:

    Vet du ens var du ska leta för att se det?

    Maken till okunnigt dravel var länge sedan jag hörde.

    Många har blivit misshandlade pga av stjärnan och därför är rädslan befogad. Att du inte ser beror på att du inte umgås med judar och därför inte ser med egna ögon. Att hävda att judar i Malmö inte behöver vara oroliga är så verklighetsfrämmande dumt att man baxnar. Förmodligen uttalar du dig i politiska syften där detta är ett obekvämt faktum.


    Ställ ert gnäll i proportion säger jag. Jo jag har vänner som är judar.
  • Swaziland
    RebeckaZ70 skrev 2019-06-11 14:25:49 följande:

    Hatar du även de araber som är en del av staten Israel? Jag är en del av staten Israel, sionist, kvinna som lever med en kvinna.Jag levde mina första 25 år i Malmö, ytterligare 23 år i Helsingborg, återkommer senare med mina personliga erfarenheter av antisemtism, nu ska jag ut på stan och fortsätta fira Tel Aviv Pride.


    Hatar staten Israel. Vad är du inte fattar? Vilka det är i ledningen för besluten skiter jag i. De kan vara araber, judar eller smålänningar.
  • Swaziland

    Denna tråden självdör då gemene man inte tycker att det stämmer att det pågår någon hetsjakt att tala om mot judar i Sverige. Inte ens mot staten Israel är hatet så stort trots att det är mot de 90 % av hatet är. Det blir bara pinsamt när ni gnäller.

  • Swaziland

    Romerna har det tusen ggr värre i Malmö & ändå ska judarna böla här. Hatet mot romer ser jag & hör jag dagligen men inte fan gnäller de på Familjeliv. Inget eget land har de heller.

  • Swaziland

    På nyheterna nu: 4000 hatbrott i år från vit makt-rörselsen. Hängda svarta dockor i träden i Göteborg inför pride. Men oj vad synd det är om judarna. Romernas får spott, sparkar & slag varenda dag men oj vad det är synd om judarna.

  • Swaziland
    Liberté skrev 2019-06-12 07:46:15 följande:

    Whataboutism är inte ett riktigt argument. Bara för att någon annan har det dåligt har du inte det bättre.

    Transnistrier har det tuffare än romer men inte gråter du där eller ?


    Som jag sagt hela tiden: Det är trist för judarna men deras gnäll står inte i proportion. Jag har varit i Transnistrien och det råder ingen nöd på folk där. De har det väldigt mycket bättre än många grannländer.
  • Swaziland
    Liberté skrev 2019-06-12 08:04:20 följande:

    Skämtar du eller ? Knappt rinnande vatten, ingen el.. ingen skola.


    Jävla trams. Har du ens varit där. Tiraspol har allt. Rent & fint & god mat mm. Tryggt är det också. Ja liksom alla ställen i världen har de också sämre område. I deras fall inte så många eftersom det är ett litet land. Trist för dig att du råkade slänga ut Transnistrien till en som faktiskt har koll. Otur men så kan det gå.
  • Swaziland
    Liberté skrev 2019-06-12 08:19:07 följande:

    Jag utgick från att man inte behövde prata om det enda UPPENBART fungerade området för det skulle ha extremt lite med diskussionen att göra, sen kollade jag igenom dina andra inlägg och tråden och insåg att du bara svamlar rakt igenom.

    Men försätt försöka spåra och skifta om samt köra dina whataboutism, sen när du åker tillbaka dra ut på landsbyggden istället för att sitta i ett hotel och häcka med socialistisk bamseklubb och drink, res på riktigt.


    men mer synd om judarna än transnistrierna eller hur?
  • Swaziland
    plättarmedsylt skrev 2019-06-12 12:47:52 följande:

    Vad spelar det för roll vilken etnisk grupp som får ta emot mest rasism? Att grupp A blir utsatta för mer rasism än grupp B, innebär inte att grupp B inte har rätt att klaga när de utsätts för rasism. Är det i alla situationer bara den som har det värst som har rätt att klaga? Som någon annan skrev så är det whataboutism du håller på med.

    Sedan finns det ingen anledning att kalla det gnäll när judarna klagar över rasism, men inte när andra grupper gör det. Du säger att du bara hatar staten Israel, men att döma av hur du uttrycker dig, så verkar du inte särskilt förtjust i judar heller.


    Jag är inte oförtjust i judar. Tycker bara deras gnäll inte står i proportion.
  • Swaziland
    plättarmedsylt skrev 2019-06-12 12:49:31 följande:

    Menar du att judar har gjort fel som grupp?


    Starta 50 andra trådar om förtryckta grupper också löser vi deras problem & därefter tar vi tag i judarnas ?problem?.
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?