Inlägg från: CarinaL26 |Visa alla inlägg
  • CarinaL26

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    Swaziland skrev 2019-06-11 07:24:30 följande:

    Finns ingen annan grupp som är lika låtsas-påhoppad som judarna.


    Du har därmed bevisat vad ts påstår och vad jag håller med om.
  • CarinaL26
    Swaziland skrev 2019-06-11 10:36:16 följande:

    Jag jämför med andra grupper som blir påhoppade på riktigt & då är inte judarna i top-10 men de gnäller som om de vore 1:a på listan.


    Vad innebär ?På riktigt? för dig som du menar judar inte utsätta för?
  • CarinaL26
    Swaziland skrev 2019-06-11 13:35:32 följande:

    Ställ det i proportion. Jag har bott i Malmö i 20 år. Har aldrig sett eller hört personligen att judar har problem. Ja jag har läst det i tidningen ibland men aldrig i verkligheten. Den handikappade kan inte parkera sin rullstol och gå & den svarte kan inte välja att vara vit. Ja det är trist för den juden som inte vågar bära davidstjärnan men inte mer än så.


    Vet du ens var du ska leta för att se det?

    Maken till okunnigt dravel var länge sedan jag hörde.

    Många har blivit misshandlade pga av stjärnan och därför är rädslan befogad. Att du inte ser beror på att du inte umgås med judar och därför inte ser med egna ögon. Att hävda att judar i Malmö inte behöver vara oroliga är så verklighetsfrämmande dumt att man baxnar. Förmodligen uttalar du dig i politiska syften där detta är ett obekvämt faktum.
  • CarinaL26
    Missermajser skrev 2019-06-11 20:46:37 följande:

    Jag är socialist men har aldrig haft något emot folk som identifierar sig som judar. Jag har däremot blivit anklagad för att vara judehatare när jag frågat judiska bekanta varför de räknar med att en nybildad stat som Israel skall accepteras av alla. Jag har undrat hur man kunde förvänta sig att en deklaration utfärdad av en engelsk adelsman skulle accepteras i mellanöstern utan vidare.

    Dessa frågor har jag ställt därför att jag är väldigt okunnig om Israel/Palestinakonflikten och jag kan inte påstå att min förståelse ökat av att bli bemött med oresonlig vrede från de judiska personer jag känner. Det verkar som de vill att man ska ta ställning för Israel helt utan en enda kritisk frågeställning.

    Ni judar som är här på forumet får gärna förklara Israel/Palestinafrågan för mig på ett nyanserat och objektivt sätt. 

     


    Staten Israel bildades för mer än 70 år sedan. Är det en nybildad stat för dig? Man kan säkert diskutera hur bildandet gick till men det var som sagt mer än 70 år sedan!
  • CarinaL26
    Missermajser skrev 2019-06-11 21:02:57 följande:

    Vad är det nu 70 år senare gör att bara judar och inte araber har rätt till en stat?

    Vad är skillnaden då och nu?


    Menar du att araber inte har några stater? Ta fram en karta över Mellanöstern så hittar du flera. Notera också att det inte fanns ett land Palestina vid Israels bildande utan det var en del av det ottomanska riket.
  • CarinaL26
    Missermajser skrev 2019-06-11 21:27:12 följande:

    Vad jag vet är att det levde ett antal olika folk på en plats som utropades till en stat. Folken där blev onese om detta och detta och det utbröt krig. Mycket mer menar inte jag. Jag är inte ute efter debatt utan svar som gör att jag kan förstå varför den arabiska befolkningen inte ska anses vara berättigade att bo i t.ex. Jerusalem. Jag vill förstå varför jag ska tycka att tvåstatslöningen ska bort.


    Araber ÄR berättigade att bo o i Jerusalem. Finns inte en stad i Israel där det inte finns araber. Det finns araber i Knesset också om du missat det.

    Jag är inte emot en tvåstatslösning men den måste garantera Israels säkerhet. Ett av Hamas grundläggande mål är att Israel ska utplånas. Knappast en förutsättning för en tvåstatslösning, eller hur?
  • CarinaL26
    Missermajser skrev 2019-06-11 22:05:26 följande:

    Du anser att det är islamistiska hamas som är problemet då? Inte den palestinska befolkningen? 

    Även jag håller med om att säkerheten ska garanteras från båda håll och jag stöttar inte en islamistisk organisation som hamas. Jag vet dock inte om jag tror att aktiviteterna på västbanken löser problemet med hamas....

    Jag vet naturligtvis inte vad alla i vänstern tycker men jag googlade och såg att V skriver på sin hemsida att de stödjer en sekulär palestinsk stat och Sjöstedt skriver på tvitter: "Vänsterpartiet stöder sekulär palestinsk vänster, inte Hamas." Är det att betrakta som Judehat?


    Jag har inget emot befolkningen så länge som människorna verkligen är för fred och inte väljer islamistiska terrorister vid sina allmänna val.
  • CarinaL26
    CarinaL26 skrev 2019-06-12 08:32:18 följande:

    Jag har inget emot befolkningen så länge som människorna verkligen är för fred och inte väljer islamistiska terrorister vid sina allmänna val.


    Eller väljer andra politiker som är emot Israels existens.
  • CarinaL26
    RebeckaZ70 skrev 2019-07-20 13:34:21 följande:

    Det är inte jag som kallat dem för religiös socialdemokrati. Jag citerar bara en välkänd islamolog. Personer som utövar socialdemokrati kallas väl socialdemokrater?

    När man ser hur socialdemokrater i skåne (SS-U) kan bete sig så är närheten till hamas inte så långt borta...


Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?