• Tue 11 Jun 2019 07:33
    174932 visningar
    3288 svar
    -3
    3288
    174932

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    RebeckaZ70 skrev 2019-06-11 07:03:16 följande:
    Antisemitism är ingen ny företeelse. Ända sedan Martin Luthers tid har judehat varit mer eller mindre accepterat, men varför verkar det vara så utbrett bland vänstern? (I Sverige hos S, V och MP, i UK hos Labour.)
    Man försöker dölja det med "det är inte judehat, det är kritik av staten Israel" och liknande.

    Jag kommer att ta upp verkliga exempel i tråden, och även svara på frågor.

    Vänsterfolket är bara lättare att manipulera pga de ofta är trasiga individer och innehar en gruppmentalitet. Man hungrar efter kärlek och vill inget annat än att få höra hemma och bli omhändertagen. Där kommer socialismen in och passar som handen i handsken. Inte så konstigt att ledare som Hitler använt sig av denna strategi. Titta även bara vilken sida muslimerna letar sig till när de kommer in i politiken. De vill säga de som har agendor. 


    Tror det sällan har med folket i sig, snarare vilka som leder partiet eller ideologin folket hänger sig åt. 


    Men i slutändan har det inget med poltikiska ideologier i sig att göra. De är bara ett medel för att genomföra sina agendor. Hatet finns hos individen.


     

  • Wed 12 Jun 2019 22:24
    #71
    +4
    nihka skrev 2019-06-12 21:40:17 följande:

    Israel och Palestina är två helt rabiata stater med varsin låång historia av terrorism och övergrepp mot varandra och det enda de återkommande säger är att den andre är värst. Och då är det synd om judarna. NOT!


    Drottningen1970 skrev 2019-06-12 16:17:21 följande:

    Jag har inget emot judar som medmänniskor däremot är jag starkt israelkritisk. De två sakerna måste man kunna skilja på.

    Vad som däremot slagit mig är att det förvånar mig att anmärkningsvärt få vanliga vardagsjudar gör sin röst hörd eller protesterar när det gäller israels okupation samt bosättningarna som bara breder ut sig och driver palestinier från hem och odlingsmarker.

    Om man där jämför med exempelvis den vanlige vardagsmuslimen så känns det betydlig vanligare att denne tar öppet ställning mot avarter som säger sig representera deras folk och religion.

    Men judarna är bara tysta. Det kanske beror på att man anser att det som sker i Palestina är ok eller så handlar det om nåt helt annat? Kanske finns det interna debatter som vi andra aldrig för höra? Kanske finns det sociala krav som säger att man som jude inte öppet bör kritisera Staten Israel? Vad vet jag, men tyst är det...


     


    Palestina = Terrorism


    Israel = Rättffärdigat krig


    Jag fattar inte alla som ska vara i mitten eller hhålla på araberna. Seriöst, Israel är den enda fungerande demokratin i hela arabvärlden, som dessutom inte skär halsen av homosexuella. Det borde säga något.


    Sen att de gör fel i specifika fall är ofrånkomligt och en annan sak. Finns dock inte en enda stat som inet gör fel i något avseende.


    Jag bor hellre i israel än något anna omkringliggande land. 

Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?