• Siden
    Wed 12 Jun 2019 14:33
    398 visningar
    25 svar
    25
    398

    Hur hanterar ni personer som uppenbart ljuger för sig själv?

    Tänker också på medberoende och tycker att Ts ska googla det..,

  • Siden
    Wed 12 Jun 2019 17:11
    #8

    Nja medberoende kan ju beskrivas som att man tex vuxit upp med en förälder som man hela tiden behöver hjälpa och rädda och sedan som vuxen ser det behovet i sin omgivning överallt. Utan att objekten själva har påtalat det eller ens vill bli hjälpta/upplysta.

  • Siden
    Wed 12 Jun 2019 20:28
    #14

    Men om skriver att du själv vet allt om skam och att du besitter en stor portion självförakt, är det inte du som projicerar ditt skamtyngda inre på andra? Att du tycker att dom borde skämmas och veta hut, veta bättre, eftersom du själv kämpar med skam över vem du är?

    Jag är skeptisk mot folk som tror sig veta saker om andras liv eller om andras s.k. livslögner. För att gräva i det måste man ju först ställa sig frågan: vad är ett liv? Det måste vara upp till var och en att leva efter bästa sätt och regissera sin egen tillvaro, så länge det inte plågar någon annan direkt. Vem är jag att döma andra? Om en tjock människa inte inser att hen är tjock, so what? Om en person trycker en vinare varje dag och fnyser åt alkoholister samtidigt, so what? Vi ägnar oss alla mer eller mindre åt självbedrägerier. Kolla bara på sociala medier.

Svar på tråden Hur hanterar ni personer som uppenbart ljuger för sig själv?