• Minis4567

    ingen ögonkontakt med 2 månader bebis

    Vill inte på något sätt skeämma dig men tycker absolut att du ska ta upp det med BVC. Nu är ju barnet bara 2 månader men var uppmärksam. För gärna dagbok om du hinner och orkar. Skriv ner exempel när du märker att du inte får ögonkontakt med barnet.

    Har ett barn med autism och vi märkte inget avvikande under småbarnsåren. En vänninna till mig märkte redan på deras barn när hen var bebis. Och då var det just avsaknad av ögonkontakt.

    Sen finns det så många olika nivåer av autism.

    Oroa dig inte för mycket men bra att du är uppmärksam.

  • Minis4567
    bananfluga19 skrev 2019-06-26 11:23:50 följande:

    Har tagit upp det tidigare med BVC.. väntar fortfarande på att få vår 2 månaders kontroll så får vi se vad nästa steg blir. Det är verkligen svårt att få ögonkontakt överallt. kan inte låta bli att bli ledsen när jag inte får den där kontakten med han. känns som jag inte existerar.   tack för stöttningen..önskar det vore så enkelt... han tittar inte alls..eller kanske 1 sekund i närheten av ansiktet sen kollar han nån helt annan stans. är rakt framför honom och det är som att han inte ser mig.


    Var inte ledsen, det finns hjälp att få om det nu skulle vara autism. Ta en dag i taget. Om du mår dåligt över detta så be att få prata med en kurator. Och kom ihåg en diagnos är ingen sjukdom utan ett sätt att vara.

    Det kan ju vara så att ditt barn har nedsatt syn också. Jättebra att du har tagit upp det med BVC och att de följer upp det.

    Kram
Svar på tråden ingen ögonkontakt med 2 månader bebis