• sandrabeerg

    ingen ögonkontakt med 2 månader bebis

    bananfluga19 skrev 2019-07-20 14:40:31 följande:

    Stort tack för att du tog dig tid att svara! Jag tycker att jag känner igen min sons beteende i din text. Nu är min son 3 månader och jag måste göra "nåt extra" för att vara intressant (och då snackar vi 1-2 sek sen vänder han bort blicken).. och han flackar med blicken nästan konstant mellan olika stimuli!!!

    Han verkar inte "se" när det är människor nära eller som försöker hälsa på honom, då stirrar han bara med "tom" blick eller blir ledsen och borrar in huvudet i min famn om han ser nya människoansikten. Han reagerar dock om någon passerar honom i ögonvrån..då kollar han åt det hållet. Han tycker dock ibland att det är kul att se sig själv och mig i spegeln när jag håller honom..han kan le ibland när han ser och hör mig eller hans pappa.. men det är väldigt kortvarigt då han snabbt vänder bort huvudet och tappar intresset.

    Jag har några frågor jag undrar över och jag hoppas det är okej, jag skulle verkligen uppsatta om du orkade svara. Hur var din son med närhet? Ville han bli buren mycket och/eller gillade närhet eller trivdes bäst själv och var nöjd själv längre stunder? Upplevde du att han va en glad eller gnällig/skrikig bebis? Reagerade han om han lämnades själv en "liten" stund? Jollrade din son? Pekade han? hade han pincettgrepp? 


    Hej, din beskrivning påminner mycket om hur vår son var i den åldern. Jag funderade också tidigt och sökte stöd hos BVC. Han blev diagnostiserad vid 1.5 års ålder. Precis som du beskriver var människoansikten aldrig intressanta om man inte gjorde något särskilt. Vi fick kämpa för att få hans uppmärksamhet även om han gärna skrattade. Dock kunde han fokusera på saker och han älskade sånt som blänkte. Han var aldrig intresserad av att vara nära och jag var osäker på om vi överhuvudtaget betydde något för honom. Nu hat det gått ett antal år sedan han fick sin diagnos. Han är en fantastisk kille och det finns inga som helst tvivel kring att vi betyder massor för honom. Han fick ett väl utvecklat språk och jag upplevde att det hjälpte mycket då han hade svårt för ickeverbal kommunikation. Det märks att han har svårare än andra i hans ålder när det kommer till att förstå andras intentioner. Han har inte haft det så lätt med kompisar, han är också mycket känslig för ljud och ljus. Den skräckbilden jag målade upp blev långt ifrån verkligheten.
  • sandrabeerg
    Nattaakt skrev 2024-03-15 19:26:27 följande:

    Hur har det gått? Upplever exakt samma sak här med vår son 


    Vi är i samma situation med vår bebis.
Svar på tråden ingen ögonkontakt med 2 månader bebis