• Sun 7 Jul 2019 11:29
    5139 visningar
    62 svar
    62
    5139

    Äggdonation hos Ava kliniken i Riga

    Hej!
    Jag hoppar också in här. Har gjort äggdonation på AVA Riga i början av april men blev tyvärr missfall och ska väl göra en FET i augusti eller september. 
    Jag har haft Katerina som koordinator och hon är lite virrig, ibland seg, ibland svarar hon snabbt men inte på allt jag undrat. Så Veronica verkar definitivt bättre.
    Angående rhesus så har jag 0 negativ blodgrupp och donatorerna har haft plus vilket de på kliniken sa att det inte gjorde nåt. Men har också läst att det måste kollas upp så inte barnet får plus. Vet ej dock hur tidigt man gör detta. 
    Är i övrigt nöjd med kliniken och har tre embryon i frysen....
    Håller tummarna för er!

  • Sat 13 Jul 2019 08:21
    #51
    Constandina skrev 2019-07-10 14:09:10 följande:

    Så tråkigt att du fick Missfall, hoppas det går bra nästa gång. När åker ni dit? Om min mens kommer när den ska är vi där i slutet av augusti och början på september. Har nyss beställt ett hemma test på blodgrupp och rhesus. Hoppas vi lyckas göra rätt denna gången hihi..

    Hoppas när vi får svaret att det passar med donatorn även då :)


    Tack! Jag väntar fortfarande på att mensen ska komma igång efter det extremt utdragna missfallet (1 maj) Hcg´t är nere nu iaf så det borde komma igång snart tycker jag. Sen måste jag vänta en månad till efter det så det kanske blir i slutet av augusti eller september, så ungefär samtidigt som er :) Har en cysta som kommer och går (växer och minskar) som måste vara i "rätt" storlek så det kan bli lite förskjutet pga den också. Funderar på att göra ett sånt mensblodstest också när det kommer igång.

    Jaha man kan göra sånt test hemma, vad spännande :) Hur går det för er?
  • Sat 13 Jul 2019 08:23
    #52
    Fialotta75 skrev 2019-07-13 07:51:25 följande:

    Blodgrupp och rhesusfaktorn (rh-faktorn) är ingenting ni behöver ta hänsyn till i donatorvalet om det inte är så att ni inte tänker berätta för barnet. Kommer barnet hem och frågar om era blodgrupper och vill jämföra med sin (tex när skolan tar upp blodgruppssystemet) så blir det jobbigt. Att en rh-negativ kvinna bär och föder ett rh-positivt barn är otroligt vanligt och orsakar mycket sällan några problem. Problemen dyker i såfall upp vid nästa graviditet med ett rh-positivt foster i form av sk immunisering. Detta förhindras genom att en rh-negativ kvinna alltid får en spruta inom något dygn efter varje förlossning där hon föder ett rh-positivt barn.


    Tack för info! Det känns jätteskönt :) Kommer alltså inte ställa till med något problem.
  • Sun 14 Jul 2019 10:19
    #55
    UndrandeSökare skrev 2019-07-13 10:36:16 följande:
    Det är alltid säkrast att du kollar upp först vilken blodgrupp och rhesus du och mannen har eftersom det slarvas tyvärr med dessa sprutor. Jag har pratat med kvinnor som inte fick nån spruta och sen bara får missfall pgr av det.
    Ja, tack! Jag har koll på min blodgrupp och mina donatorers (kör dubbeldonation). Det jag menade är att det inte kommer ställa till problem för mig eftersom jag kommer att vara öppen med att barnet är från donerade celler och att jag förmodligen inte kommer få ett andra barn :) Jag var från början orolig att det kunde påverkat några av mina tidigare graviditeter, men risken verkar ju ligga i graviditet efter förlossning.
  • Tue 16 Jul 2019 08:06
    #61
    Constandina skrev 2019-07-15 00:26:11 följande:

    Hej :) Vi väntar fortfarande på att hemma testet ska komma, men kommer nog i dagarna. Då kanske vi är hos Ava på samma gång Kakan :)


    Spännande! Ska till gyn imorgon och kolla hur allt ser ut så förhoppningsvis får jag en tidsplan efter det :) Eller nån info iaf. Mycket som ska klaffa!
Svar på tråden Äggdonation hos Ava kliniken i Riga