Forum Grav. komplikationer - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Rh negativ

  Sön 30 jun 2019 22:00 Läst 0 gånger Totalt 13 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (RH negativ) - Visa alla inlägg
 • Anonym (RH negati­v)
  Återställ
  Sön 30 jun 2019 22:00 #1
  gulcitron skrev 2019-06-30 21:37:56 följande:

  HejJag hoppas kunna höra från er som är rh negativa och fött ett eller flera rh positiva barn. Jag fick precis besked att jag är rh negativ, och att barnet jag bär på är rh positiv. Nu är jag gravid i v 26 med första barnet, och ska lämna ett blodprov om två veckor för att de ska se om jag utvecklat antikroppar. Om jag inte gjort det ska jag få ta en spruta i v 29, och en efter förlossningen. Det är den informationen jag fick av min barnmorska, men jag har så mycket mer funderingar...Jag frågade henne om det här kommer påverka framtida graviditeter, men fick mest till svar att "nu ska vi fokusera på den här graviditeten".Jag har nu på gott och ont läst en hel del om detta på internet, och är väldigt orolig :( Förstått att det är ovanligt att utveckla antikroppar redan i första graviditeten, kan ni berätta hur första graviditeten gick för er, blev det några komplikationer? Sedan är jag såklart orolig för de graviditeter jag förhoppningsvis kommer ha i framtiden. Drömmen är 3 barn, men nu vet jag inte om det kommer bli så när riskerna att bilda antikroppar ökar för varje graviditet...Någon som utvecklat antikroppar, och hur gick den graviditeten?Mycket tacksam om ni vill dela med er!


  Är RH- och har tre RH + barn utan några problem. Sprutan du får efter förlossningen förebygger problem vid nästa barn. Kommer inte ihåg på vilket vis men minns att BM sa att förr så var det vanligt att bara det första barnet levde men det var förr så du kommer säkert kunna få dina tre barn utan problem av att du är RH - .
 • Anonym (RH negati­v)
  Återställ
  Mån 1 jul 2019 22:02 #8
  Jag är bara jag skrev 2019-07-01 14:44:29 följande:

  Är själv RH-negativ och har 2 RH+- barn. Utvecklade aningens lite antikroppar med andra barnet, men det enda det ställde till det var att de inte vågade ge mig en blodtransfusion efter mitt kejsarsnitt. Sprutan håller bara ett halvår så även om jag fick den med första barnet hjälpte det ju inte med andra för det var 11 månader mellan jag blev gravid.


  Du har missuppfattat det där med 6 månader. Sprutan förebygger för nästa graviditet oavsett när den kommer. Har 3 år mellan mina och fungerade utmärkt. Inte så många som blir gravid igen inom 6 månader så då skulle många vara illa ute.
 • Anonym (RH negati­v)
  Återställ
  Mån 1 jul 2019 22:40 #10
  Jag är bara jag skrev 2019-07-01 22:14:29 följande:

  Nä, jag har inte alls missuppfattat. Har själv fått sprutan 2 ggr och den funkade bevisligen inte eftersom jag fick antikroppar ändå.


  Du hade bara otur då det inte är helt säkert att man klarar sig utan komplikationer. Men för de allra flesta så gör det faktiskt det. Jag har tre barn med fler år emellan och det har ju fungerat på mig och många med mig. Förr så var det vanligt med allvarliga komplikationer vilket sällan händer numera tack vare " vaccinationen " efter födseln.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll