• Thu 4 Jul 2019 21:14
    1145 visningar
    48 svar
    48
    1145

    Vill ni hjälpa oss med idéer om hundras

    Hej. 

    Vill ni hjälpa oss att komma på olika hundraser som skulle passa i vår familj?

    Våra kriterier är

    -Långhårig
    -Fungerar bra runt barn
    -Medelstor-Stor
    -Inte vara nervöst lagd eller skälla alltför mycket
    -Tycka om långpromenader men inte kräva alltför mycket motion

    Vi vet inte riktigt vilken typ av aktivitet vi hade velat göra med hunden utöver långpromenader och kasta boll och dylikt. Tips och idéer mottages gärna 

  • Svar på tråden Vill ni hjälpa oss med idéer om hundras
  • Thu 4 Jul 2019 21:57
    #3
    Sommarskuggan skrev 2019-07-04 21:44:28 följande:

    Golden? Men den kräver kanske en del motion?


    Goldisar är verkligen underbara. Hade en goldis när jag var liten. Det finns egentligen bara ett problem med en Goldis. Dom Älskar alla, inklusive inbrottstjuvar  

    Problemet är att vi bor i en stor stad och jag vill ha en hund som kan försvara mig om det kommer en våldtäktsman på kvällen.
  • Thu 4 Jul 2019 21:58
    #4
    Klimat Apokalypsen skrev 2019-07-04 21:57:09 följande:
    Goldisar är verkligen underbara. Hade en goldis när jag var liten. Det finns egentligen bara ett problem med en Goldis. Dom Älskar alla, inklusive inbrottstjuvar  

    Problemet är att vi bor i en stor stad och jag vill ha en hund som kan försvara mig om det kommer en våldtäktsman på kvällen.
    Åh en Collie. Hunden man velat ha ända sedan man var liten och såg på Lassie <3

    Problemet är att den inte heller kan försvara en mot våldtäktsmän om kvällarna...
  • Thu 4 Jul 2019 22:09
    #6
    Orangebeans skrev 2019-07-04 22:03:22 följande:
    Schäfer.
    Ja, vi har faktiskt fundrat över en långhårig schäfer med mörka och gyllene färger så en schäfer är ett kanske
  • Tue 23 Jul 2019 01:41
    #43

    Hej alla och tack för alla tips! Jag förlorade min inloggning det var därför jag inte svarade på ett tag.

    Blev väldigt sugen på en collie som någon föreslog och ska läsa på mer om dem tack Jag kan försvara mig ganska bra mot våldtäktsmän själv så jag behöver bara lite back up hi hi.

    Jag ska även kolla upp de jättestora raserna som föreslogs men har för mig att ingen av dem har långt hår, som högst medellångt. 


    Jinthry skrev 2019-07-05 14:26:39 följande:

    Hej TS!
    När man skaffar hund så rekommenderar jag att ni väljer en hundras utifrån vad ni vill göra med hunden. Bra att ni har kommit fram till vad ni har att erbjuda en hund! Enbart kasta boll/lång promenader så är det sällskapshund som ni eftersöker. Här har du dem: www.skk.se/sv/hundraser/ En hund som är högenergisk behöver mer än så - och brist av stimulans kan leda till otäcka beteenden.


    Tyvärr finns det inte många hundraser som är stora som passar in i sällskapshundsgruppen. Jag vet inte hur stora barn du har, men stora hundar kan vara problematiska när man har små barn. Knuffar från en 60 kg hund vid lek osv kan gå illa - även ifall att hunden inte menar att göra skada.

    Om ni kan tänka er att gå ner i storlek så rekommenderar jag Cavalier king charles spaniel till barnfamilj. Kärleksfulla hundar som är med på allt. Finns ögon- och hjärtproblematik hos rasen, men kennelvalp från seriös uppfödare är att rekommenderas då riskerna minskar.

    Stort lycka till!


    Hej och tack för ett utförligt svar. Vi är fortfarande i planeringsstadiet och det kommer inte bli aktuellt förrän om ca tre år så vi kommer att ha gott om tid med att fundera över vilket hund som passar oss bäst.

    Ingen under kategorin sällskapshundar passar oss då de alla är antingen för små eller korthåriga. Den ända som var stor och långhårig är i så fall pudel och min sambo gillar inte pudlar så.

    Vad det gäller hund träning så låter lydnad och sök lite spännande. Eventuellt så kan det vara något vi velat göra. King charles har min mormor och den är en helt underbar ras men alltför korthårig och liten för att passa oss
Svar på tråden Vill ni hjälpa oss med idéer om hundras