Inlägg från: Fritidsmamman |Visa alla inlägg
  • Fritidsmamman

    Olika skärmtidsregler, semester tillsammans med andra

    Man tar seden dit man kommer; ert hus, era regler.

    Om din bror tillåter sina barn att hoppa i sängar och soffor, gå inomhus med skorna, äta godis varje dag, rita på väggarna, äta på golvet/i soffan/i sängen - så får de göra så hemma hos sig - inte hos dig eller någon annan som inte tillåter sådant.

  • Fritidsmamman
    Anonym (Stina) skrev 2019-07-08 13:38:28 följande:

    Och när du är hos någon som tycker att era barn är fruktansvärt bortskämda för att de t ex får ta hur mycket ritpapper de vill eller se på tv efter kl 18 så anpassar du dig efter det?


    Jag har ett barn och givetvis anpassar både jag och barnet oss efter de regler som gäller på den plats vi befinner oss; släkten, vänner, biblioteket, restaurangen, flyget, trafiken, you name it.
  • Fritidsmamman
    Anonym (Inte så hemskt) skrev 2019-07-10 09:31:49 följande:

    Är era och deras barn i ungefär samma ålder?

    Prova få dem att spela datorspel MED varandra. Det är inte alls så dåligt: barnen kommunicerar via spel och har kul IHOP.

    Vi vuxna är så negativa till datorspel för barn....

    Jag var på en föreläsning där en man intervjuade massa barn i lågstadiet i olika städer och frågade, vad är bra med datorspel?

    Deras svar var nästan identiska: att man kan spela det tillsammans med kompisar.

    Så de5 är faktiskt socialt.


    Då är det väl bättre att röra sig tillsammans, utomhus? Bygga kojor, leka burken, kull, cykla, klättra, åka inlines, etc.

    Inte konstigt att många barn är feta idag.
  • Fritidsmamman
    modsey skrev 2019-07-15 13:03:25 följande:

    jag förvånas över hur "strikta" en del är här med digitala spel. Resonerar ni likadant med brädspel och böcker/ Kalle Anka? Då är man ju också still.

    Förtydligar att mina barn inte enbart spelar digitala spel hela dagarna, även om vi inte har tidsbegränsningar åt dem. Det fungerar för oss och de är aktiva både fysiskt och läser vanliga böcker.


    Skärmar påverkar hjärnan negativt (oavsett om du läser en e-bok eller spelar ett krigsspel - det är flimret och ljuset i skärmen som inte är bra för hjärnan).

    Så böcker; JA! E-böcker; NEJ!
Svar på tråden Olika skärmtidsregler, semester tillsammans med andra