• Anonym (why not)
    Mon 8 Jul 2019 20:01
    880 visningar
    58 svar
    58
    880

    Sexrobotar- hot mot relationer?

    Väldigt intressant ämne. Har följt utvecklingen sedan Real dollseran började.

    Tänkte nog att vi skulle komma hithän, med människoliknande robotar och sexdockor. Även serien Äkta människor som var väldigt tidig, tog ju upp detta ämne, och borde sändas nu istället när verkligheten faktiskt kommit ikapp och de står för dörren att revolutionera vår tid, kanske även fylla ett nödvändigt hål?

    Incels har ju blivit en realitet, för att kvinnor inte längre behöver "onödiga" män och kräver någor utöver det vanliga för att ens vara intresserade av sex och romantik. Barn kan födas ändå och män har väl sällan haft det vad kvinnor behöver långsiktigt om det inte vore för just försörjningsbehovet genom historien.

    Män har nog alltid behövt kvinnor mycket mer än tvärtom för att fylla sitt sexbehov och dämpa ensamheten eftersom de är sämre på att skapa nära relationer.

    Du undrade om såna dockor kan vara ett hot mot relationer?

    Jag tror att de kan vara det, samtidigt som kvinnor kommer slippa  pressen och blir av med de sk oönskade männen,  som äntligen  kan få sina behov tillgodosedda om än artificiellt av kravlös, envägskommunikation.

    Männen som kommer att investera i såna robotar, är ju inte de männen kvinnor bryr sig om iallafall. De männen kommer aldrig att nöja sig med en låtsasmänniska med spelade affection som alltid säger ja. Ingen utmaning när de kan få "The real things". 

    Men kvinnor kommer säkert att märka av bristen på uppmärksamhet, föreställningen att bli konkurrerad om. Det kommer att bli synligt att marknaden krympt, att färre män slås om deras gunst så att säga.Debatten kommer att förändras speciellt på forum som dessa.

    Kanske kommer dessa män också lyckligare, även om deras känslomässiga utveckling och kvinnosyn kommer att ha stor påverkan på samhället och deras världsbild.

    Ska läsa den boken. Tack för tipset. Vad tror du själv om det hela, och efter du läst boken?

    Skulle du själv kunna ha sex med en sådan robot? Fanns ett avsnitt om detta i en känd Netflixserie Black Christmas, där en kvinna skaffade en sådan mansdocka. Ganska erotiskt och skrämmande samtidigt. Tror att intresset för såna är betydligt mindre än för män.

  • Anonym (why not)
    Mon 8 Jul 2019 23:42
    #13
    Anonym (Verkligen att jobba emot män) skrev 2019-07-08 22:39:48 följande:
    Konstigt att de då vill förbjuda bordeller med robotar

    Bevisligen är det att de är emot mäns alla sexuella behov
    Därför att moralen försvinner när man plötsligt finner sig ha samlag t ex med en barndocka (som är det mest eftertraktade i Japan tex i pedofilernas högborg) som man penetrerar i alla hål, dessutom på laglig väg s k betald pseudoacceptans som ett bot mot skammen. Gränser är ständigt töjbara, däri ligger faran.

    Barndockor borde bli strängt förbjudet och samma regler som gäller vid vanliga bordeller med människor.
  • Anonym (why not)
    Wed 10 Jul 2019 10:58
    #37
    korngryn skrev 2019-07-09 20:41:43 följande:
    Nu tror jag väl ändå inte att folk skiljer sig för att KÄNSLORNA har svalnat (gud så löjligt!) utan det finns betydligt starkare skäl än så.

    Sexrobotar är förhoppningsvis ett hot mot DÅLIGA relationer, ja. T ex för män som avskyr och föraktar kvinnor, men ändå inte kan låta kvinnorna vara i fred utan envisas med att ha relationer med dem. Dessa män borde få fina sexrobotar, kraftigt subventionerade av staten, så blir alla glada och nöjda.
    Att känslorna svalnat är väl ett naturligt och ypperligt skäl att skilja sig. Det är ju skillnaden mellan vänskap och romantisk kärlek. Varför leva i en relation om man inte åtrår personen längre? Då kan man ju lika gärna flytta ihop med sina vänner eller?

    Om vi kunde få män att sluta våldta och trakassera kvinnor möjligen men inte ska väl samhället subventionera folks sexleksaker kan jag tycka. Då får väl företagen hellre sälja dem till kostnader som folk kan efterfråga.
  • Anonym (why not)
    Wed 10 Jul 2019 11:06
    #38
    Anonym (Verkligen att jobba emot män) skrev 2019-07-09 23:25:59 följande:
    Vadå moralen försvinner?

    Det kan väl inte vara så att alltid så går myndigheterna emot vad som gynnar männen när det till och handlar endast om maskiner?
    Det räcker ju att du prövar tanken i ditt huvud.

    Skulle du tycka det var okej att onanera med en djurdocka eller en barndocka exempelvis? Dessutom gå till en laglig bordell och be om något som kittlat din innersta fantasi...sådant som gör bäst i att hållas i en mörk kammare för allas bästa.

    Vad tror du det hade gjort med din  och andras moral? Samma sak som händer när folk blir porrskadade och klickar på grövre och grövre sex, ett mänskligt fenomen. Innan du hunnit reagera är du plötsligt inne på djursex, våldssex, pedofilsex osv. Belöningssystemet tar över ditt förnuft.

    Din övertro till människan är något naiv i din frågeställning! Människan är ett djur. och vet ofta inte sina egna gränser.
  • Anonym (why not)
    Wed 10 Jul 2019 11:09
    #39
    Tecum skrev 2019-07-09 22:22:14 följande:
    Det är jätteviktigt, men är det alltid skäl till skilsmässa? Det kan finnas en rad skäl att stanna i relationen ändå, men det är för sent på kvällen för att gå in på det nu.
    Det är nog vanligare än man tror att stanna i ett äktenskap utan passion av ekonomiska, praktiska och känslomässiga skäl. Beroende, rädsla för ensamhet osv. Men ingen blir lycklig av det och drömmen efter romantik och sex kommer aldrig att försvinna.Det blir som en undertryck frustration, en längtan som till slut straffar sig och partnern. Man börjar förakta både sig själv och denne och blir bitter.
  • Anonym (why not)
    Fri 12 Jul 2019 11:35
    #46
    Tecum skrev 2019-07-12 11:03:19 följande:
    En relation som saknar både sex och kärlek definierar jag inte som bra, gör du det? Jag tänker mer på en relation där passionen svalnar och kärleken övergår till den kärlek man känner för en vän. Man kommer bra överens, inga gräl och allt fungerar men gnistan saknas. Och det betyder INTE att man inte kan ha sex, det är en typisk kvinnlig föreställning att man inte kan ha sex med en vän. Sex är ett behov och det måste inte alltid finnas passionerad kärlek för att det behovet ska tillfredsställas. Det borde du veta, du hade ju sex med ditt ex fast ni var på väg att skiljas. Men där var det väl annat som inte fungerade.
    Följer er diskussion och vill inflika ett kvinnligt perspektiv eftersom jag varit i en liknande sits, där sexet avtog helt för att passionen dog, efter en långt tid av att att fler och fler saker började uppdagas i personligheten som gjorde att jag inte längre kände mig kär eller kunde tända. Likväl fanns kärlek kvar och en vänskap på det sätt att vi ställde upp för varandra, kunde utföra vardagliga handlingar och ibland ha trevligt med varann som vänner. Men för mig är det helt omöjligt att ha sex med vänner eller när gnistan dött för en partner. Skillnaden mellan passion och vänskap är just viljan att ha sex med en person. Jag får incestuösa känslor, som äckel om jag tvingar mig till detta.

    Den situation som "New Dawn" beskriver för sitt ex tror jag handlar om att hon fortfarande kände passion och lust till sin ex , trots att kärleken var död och att hon inte kände sig älskad för annat än sin kropp mot slutet. De verkade sakna kommunikation och ömhet. Har följt en del trådar där hon beskrivit sitt förra förhållande, men jag kan ju ha fel? För egen del har jag varit i förhållanden där även lusten funnits kvar långt efter att kärleken dött.. Sexet har blivit som en sista desperat närhetslängtan när inget annat fungerat. Vi har i de fallen då haft en extremt stark passion inledningsvis med mycket attraktion och gnista.

    I de relationer med mindre stark fysisk attraktion har denna känsla dött först och ersatts med vänskapskärlek.
  • Anonym (why not)
    Fri 12 Jul 2019 22:58
    #53
    Tecum skrev 2019-07-12 22:40:06 följande:
    Ja du, jag har aldrig varit i den situationen så jag kan inte uttala mig tvärsäkert. Jag påstår inte heller att jag talar för alla män. Jag kan bara säga vad och hur jag känner även om du vet bäst och avfärdar mig som omanlig.

    Men en sak är jag säker på, jag skulle ha mycket lättare att ha sex med en snäll kvinna som är min vän än en gapig och tvär kärring som är min ovän och som bråkar jämt. Jag förstår inte er kvinnor som fortsätter att ha sex med en man som misshandlar er. Men tydligen är det så att gräl och bråk triggar vissa personer av bägge kön, därför kan ni fortsätta ha sex med honom men inte med en snäll man som ni tappat känslorna för, ser som svag och därför äcklas av...
    Det som skiljer ditt och mitt sätt att tänka och säkert även dem som fortsätter ha sex med misshandlarmän(frånsett från rädsla och tvång möjligen) är "sexuell attraktion."

    Det är en otroooligt stark kraft, som verkar vara en mycket viktigare faktor i en kvinnas sexualliv än i mäns generellt och även i ditt från jur du beskriver det.
    Jag skulle aldrig kunna ligga med nån för att de är snälla, som i en god vän eller en  expartner jag förlorat åtrån  och känslorna för, om jag inte kände den sexuella attraktionen ännu.

    Om jag  t ex känner den för bråkstaken fortfarande trots att han är en idiot är det ganska sannolikt att han kan få mig i säng, så länge han inte gått över alla mina gränser och jag sagt GOODBYE för all framtid. För dit kommer även de flesta kvinnor som misshandlas och far illa. Att älska en människa innebär väldigt sällan att jag har sexkänslor, enbart i dem jag blir kär i eller får en akut attraktion till. Andra får bli vänner och får inte tillgång till min kropp eller sexuella sida.

    Men visst kan gräl ibland, fast mycket sällan i mitt fall trigga ett sexuellt begär men det beror på vad bråket handlar om. Är det svartsjuka eller ägandegnabb kanske men aldrig vardagstjafs eller olikheter som tryter.
  • Anonym (why not)
    Sat 13 Jul 2019 12:37
    #58
    Tecum skrev 2019-07-13 11:56:34 följande:
    Ännu ett klarsynt inlägg från dig, det stämmer att sexuell attraktion är en stark kraft som ofta underskattas. Det är den attraktionen som håller kvinnor kvar i destruktiva relationer, lika mycket som tillvänjning och förminskande. Det är därför det är så oerhört svårt att komma tillrätta med mäns våld mot kvinnor, trots att det skrivs spaltkilometer om det och att så många är medvetna om problemet. Så länge aggressiva och dominerande män hela tiden belönas med sex och nya kvinnor kommer de givetvis inte att ändra sig. Därför är det också fel att lägga kollektiv skuld på män för mäns våld mot kvinnor, felet är grundläggande i den mänskliga naturen och härrör sig till det naturliga urvalet genom historien där aggressiva män valts och belönats av kvinnor då de var bäst på att skydda familjen.

    Det är därför som du vill ha sex med idioten men äcklas av den snälla mannen som du tappat känslorna för.
    Tackar! Måste dock inflika att sexuell attraktion inte är det enda. För i en destruktiv relation där kvinnan blivit förminskad, utnyttjad och med väldigt stor sannolikhet är rädd för mannen så är det "beroendet" som är den tvingande faktorn. Det går nog egentligen inte att tala om sexuell attraktion i ett sådant långt gånget läge. Då är det nog bara överlevnad som gäller. Människor gör ju mycket för att slippa vara ensamma och ännu mera utsatta, det kanske finns barn med i bilden, dålig ekonomi, ohälsa? Känns som mitt inlägg inte var vidare genomtänkt när jag skrev sexuell attraktion, för jag tror beroendet och den dåliga självkänslan och självrespekten är vad som i slutändan har sex med en sådan man. Men i ett tidigare skede kan den nog spela stor roll.

    Varför kvinnor faller för denna typ av män har nog också mer med dålig självkänsla att göra, förstörd anknytning, dålig uppväxt osv, än att kvinnor generellt går igång på denna typ av energi och egenskaper som våldsamma män besitter. Dessa män har ju förmodligen andra sidor förutom sin våldsamma, och kanske  inledningsvis kan vara charmiga och bra på att förföra en svag kvinna, men knappast en stark. För även om en sådan kvinna skulle dras till honom och lockas till sex, skulle hennes förnuft ta över och stoppa henne i de flesta fall.

    Kvinnor dras nog främst till män som vågar visa sitt intresse och får dem att känna sig kvinnliga, som verkar ha ett gott självförtroende och orädda och fertila så att säga...

    Det finns så många faktorer och är komplicerat som bara den.

    Men att vi skulle äcklas av svaga män eller för att vi tappar den sexuella attraktionen till vår man, är inte sant som New Dawn skriver. Det är en väldigt sorglig känsla som man kämpar emot in i det längsta för trots allt älskar man ju förmodligen ännu personen och vill inget hellre än att börja tända igen. Har varit där och gråtit mig igenom många nätter och kämpat emot, av kärlek och respekt. Mitt äckel har varit pga en syskonaktig känsla som smugit sig in som känts så fel. Som att ha sex med en familjemedlem. Jag vet inte varför den uppstår, men förmodar att det är kroppens sätt att säga att något är fel och att man bör avsluta?!
Svar på tråden Sexrobotar- hot mot relationer?