Forum Sex & graviditet - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Oplanerat gravid? Hur tidigt märker man?

  Mån 8 jul 2019 19:59 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Orolig) - Visa alla inlägg
  Anonym (Oroli­g)
  Återställ
  Mån 8 jul 2019 19:59

  Hur tidigt kan man känna om man är gravid? Vad är sannolikheten att man råkar pricka in en gravidet precis vid ägglossningen? Jag är rädd för att jag har ?råkat? bli med barn och jag känner mig både orolig och smått förtvivlad över detta.

  Jag och min pojkvän (sen bara några veckor tillbaka) hade sex för ca 9 dagar sen. Allt gick bra tills han skulle ?dra ut den? efter att han hade kommit. Då gled kondomen av och blir kvar i mig! Som tur var kunde han få tag i den efter lite letande med fingrarna och vi fick ut den tillsammans. Trots detta fick jag panik eftersom att jag visste att det var precis rätt dag för ägglossning (jag kan känna när jag får äl, och jag hade fått det tidigare på samma dag).

  Dagen efter händelsen så tog jag ett dagen-efter-piller. Jag har dock hört/läst att de är helt verkningslösa om ägget redan hunnit bli befruktat. Pillret avbryter inte en pågående gravidet - det förhindrar/förskjuter bara ägglossningen (vilken jag redan hade fått).

  Nu har det som sagt gått cirka 9 dagar efter incidenten och jag känner sedan ett par dagar tillbaka en molande värk i nedre delen av magen. Jag har försökt övertyga mig om att det är min mens som kanske är på gång tidigare (eftersom att jag tog ett akut p-piller), men det har ännu inte börjat blöda. Jag ska inte ha min ordinarie mens förrän om en vecka och brukar aldrig ha ont i magen så här långt i förväg. Jag läste att man kan få ont i magen när ett befruktat ägg fäster i livmodern - någon som känt av det så tidigt? Stämmer dessvärre med tidpunkten eftersom det tar ca en vecka för ägget att vandra genom äggledaren.

  Jag och min pojkvän har pratat mycket sedan det hände och medan han har varit den mer oroliga av oss, så har jag försökt vara lugn och nästan skämta bort situationen. Vår plan är att ta ett graviditetstest inom kort, oavsett om jag börjar blöda eller ej (för att vara på den säkra sidan).

  Ju fler dagar som går , desto med börjar jag dock få panik och ångest. Nu känner jag mig orolig på riktigt och smått övertygad om att jag är gravid. Det passar verkligen inte med vår livssituation just nu och även om jag vill göra abort, så är det en process jag bävar inför.

  Någon som varit med om en liknande situation? Kan man känna att man är gravid redan efter en dryg vecka? Hur orkar jag ta mig igenom detta?

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll