• Limajo

    civilingenjör

    Det är framförallt de första åren som slår ut många, på grund av alla tunga teoretiska kurser och mycket matte. Sen brukar det kunna lätta lite när man väljer inriktning. Då blir kurserna mer varierade och tillämpade. Vissa inriktningar är fortfarande väldigt avancerade men inte alla. Att få läsa kurser som handlar om det man tänkt jobba med är dessutom för många mer inspirerande än rena matte- och fysikkurser och det kan ju göra pluggandet enklare.

    Jag la inte ned 40 timmar i veckan men jag har ganska lätt för mig i skolan.

    Ha utbildningen som mål men fundera också på vad det är du vill jobba med efter högskolan. Kanske finns det andra vägar att ta sig dit, andra utbildningar som leder till samma arbetsområden. Lägg upp en plan B därefter.

  • Limajo
    Anonym (Dxd) skrev 2019-11-15 23:34:43 följande:

    Ni som läst civilingenjör, vilken årskurs var svårast?

    Var det någon mattekurs som var extra svår?

    Ska nämligen söka in till våren.


    Det varierar så klart. För mig var de första åren med mycket teoretiska kurser mest krävande. När jag väl var inne på min inriktning med mer tillämpade kurser blev det enklare och också mer intressant så jag var mer motiverad.

    Mattekursernas svårighet ökar när du kommer längre in i utbildningen, men sen beror det ju på vad du tycker är kul också. Jag tycker algebra är trist så den kursen fick jag ganska dåligt resultat på, även om den inte var den svåraste kursen.
Svar på tråden civilingenjör