• Anonym (Varfö­r?)
    Mon 8 Jul 2019 22:44
    96993 visningar
    935 svar
    -5 +1
    935
    96993

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

  • Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?
  • Anonym (Bra fråga)
    Wed 14 Aug 2019 20:37
    LauraPalmer skrev 2019-08-13 14:13:37 följande:
    Det är nog ingen som missat detta så du skrivit samma sak om och om igen i hela tråden. Men du får gärna förklara hur vi skulle kunna nå den punkten där vi har såna värderingar att ingen skulle efterfråga abort. Du upprepar ju bara samma svar om och om igen. För att dessa värderingar du pratar om ska sprida sig så krävs det ju någon form av handling från dem som eftersträvar ett samhälle med dessa värderingar. Den enda handlingen jag kan tänka mig skulle kunna leda till detta mål är någon slags hjärntvätt ala sinnessjuk sekt. 

    Det du inte förstår och inte verkar kunna ta till dig är att kvinnor gör abort av en anledning. En anledning som påverkar kvinnans liv negativt. Kvinnan gör en abort för att det är nödvändigt för henne, för att hon ska slippa genomgå en massa saker hon inte vill gå igenom i sitt liv. Hon gör vad som känns bäst för henne för att hon vill ha att lyckligt liv som alla andra människor vill. Ditt prat om dessa värderingar du vill ska råda i samhället får det att låta som att du anser att dina "rätta" värderingar är viktigare än kvinnors hälsa och möjlighet att påverka sina liv. Därav framstår det som att du har en enorm hybris för oss andra. Att du dessutom bara upprepar samma sak om och om igen utan att utveckla din argumentation gör inte heller saken bättre. 

    Jo, som jag skrev har en del det. Att många får förnyade värderingar åt ett visst håll går inte över en natt, utan över lång tid. Det handlar om hela samhällsklimatet och det är en massa saker som kan påverka. Varför hjärntvätt ? Ett av tusentals exempel på att tala för värderingar är att göra det här. Det är ju just precis det jag gör nu. 


    Sedan heter den "sinnessjuka sekt" jag är aktiv i Svenska Kyrkan, och när jag är aktiv där är det på sätt o vis också att verka för sådana värderingar som bidrar till att abort inte efterfrågas, och det kan man då göra utan att ens nämna ordet abort. Det är nämligen så att när människor kommer till en tro på Kristus förändras deras liv och syn på livet på många områden. Ingen skall naturligtvis "tvingas vara kristen", men om man vinner en o annan själ på allvar kommer det också troligen att vara en som inte efterfrågar abort i framtiden. Nu är ju inte grundskälet till att vinna människor för den kristna tron just abortfrågan, men en ny syn t.ex på fostrets värde, sexualiteten och många andra saker kommer på köpet. Jag menar alltså att evang, utan att enelisation utan att ens nämna abortfrågan är abortförebyggande. Man vinner såklart inte alla, men en och annan hopps jag.


     


    Ja, jag ser abort som synd emot Jesus. Vi kristna ser våld som synd. Därför valde vi kristna killar att söka vapenfri placering på värnpliktens tid. Jag antar i o för sig att du inte är troende och anser att den ståndpunkten är fel, men jag hade varit abortkritisk också om jag var ateist, och för icke-våld.


    Nej jag har inte hybris. Jag har inte i en enda rad skrivit att kvinnor inte ska ha möjlighet att göra abort. Däremot ser jag de flesta aborter som fel rent etiskt. Det betyder inte att jag själv är speciellt etisk. Jag har 1000 000 fel och brister. Dessutom är många aborter initierade av män som vill att kvinnor ska göra abort. Många aborter ser jag inte alls som nödvändiga. Det är ett faktum att i likadana situationer gör vissa abort och andra inte då de har olika grundsyn.


    Många aborter görs när det mycket väl skulle gå att ta ansvar för barnet och få ett bra liv ändå Nu tycker jag i o för sig man ska försöka undvika graviditet, men är den ett faktum ser jag inte abort som självklara svaret. Jag har själv varit i läge där jag varit beredd att ändra mina planer, och där det mycket väl skulle ha funkat, om det varit 2 streck (vilket det inte var), läge där en del andra skulle valt abort (om et varit 2 streck).

  • Anonym (Bra fråga)
    Wed 14 Aug 2019 20:41
    Anonym (anonym) skrev 2019-08-14 19:35:36 följande:

    Majoriteten av alla människor har sex ytterst sällan för att de vill ha barn de ansvarsfulla som inte vill ha barn skyddar sig dessutom så bra de kan, de som inte är ansvarsfulla är dåliga på att skydda sig och dessa blir knappast ansvarsfulla föräldrar. Få är villiga att anamma gamla värderingar där sex alltid är förknippat med att vara beredd på föräldraansvar 


    Det går att skydda sig och samtidigt ha den inställningen att om skyddandet ej fungerar så gör man i så fall inte abort.  Jag vill ändå arbeta för den tanken att penetration alltid kan leda till graviditet. Jag vill ändå arbeta "för gamla värderingar" även om inte alla följer med.
  • Anonym (Bra fråga)
    Wed 14 Aug 2019 20:46
    Anonym (kvinna35) skrev 2019-08-13 15:04:44 följande:
    Men med dessa värderingar i botten skulle kvinnan vara lycklig av att föda barnet och få ett lyckligt liv på grund av alla som hjälper till för att de har också dessa värderingar. Med dessa värderingar skulle kvinnan inte vilja göra abort, då ställs inte dessa lyckliga värderingar emot kvinnans intresse. Så har jag förstått det här önskeresonemanget iallafall.
    Jag skulle inte uttrycka det så naivt, men med mera av de värderingarna skulle det bli fler fall där fler män och kvinnor såg andra öppningar än abort. Sedan är jag förstås för att undvika graviditeter. Jag menar att många aborter görs där det ändå kunde bli ett bra liv utan abort.
  • Anonym (Bra fråga)
    Wed 14 Aug 2019 20:50
    LauraPalmer skrev 2019-08-13 15:10:13 följande:
    Det resonemanget bygger ju på att alla människor vill skaffa barn och att enda anledningen till abort skulle vara bristande sociala nätverk. 

    Att vilja ha barn eller inte, att göra abort eller inte har långt ifrån bara med värderingar att göra. Det är så mycket annat som spelar in som man inte kan bortse ifrån. 
    Självfallet vill inte alla ha barn, och självfallet finns olika bakgrunder till aborter, men samtidigt kan man ha en grundinställning där man i o för sig försöker undvika att få barn, men där man också ser det så att det skulle kunna bli en helt OK tillvaro även om man avstår från abort om graviditet ändå uppstår. Den grundläggande inställningen i livet betyder mycket. Vad man anser om fostrets värde spelar faktiskt roll. I likadana situationer väljer en del abort och andra inte. Även männens inställning är ofta avgörande. Många aborter är initierade av män.
  • Anonym (Bra fråga)
    Wed 14 Aug 2019 20:59
    ica skrev 2019-08-13 15:41:14 följande:
    Det är väl landstingen som står för notan. Annars är nog oönskade barn en betydligt större utgift för samhället. De kostar många år framöver.
    Gamla kostar väl också ?
  • Anonym (Bra fråga)
    Wed 14 Aug 2019 21:02
    Anonym (A) skrev 2019-08-14 18:58:09 följande:
    +1
    Ingen här har hävdat att alla vill ha barn eller att allt handlar om sociala nätverk. Ibland är faktiskt värderingarna hos män och kvinnor avgörande. I likartade situationer väljer en del abort och andra inte. Själva grundsynen på livet och annat påverkar absolut hur vi handlar i olika lägen.
  • Anonym (Bra fråga)
    Wed 14 Aug 2019 21:04
    klyban skrev 2019-08-13 17:45:25 följande:

    Dock bryr dom inte sig om barnen när de väl ploppat ut, utan då är det vind för våg som gäller.


    Hade dom varit lika engagerade att hjälpa när man var ur magen, så hade det varit svårare att säga emot abort argumentationen(fortfarande rätt enkelt ändå, då hybrisen att äga andras kvinnors kroppar är bara för tydlig).
    Detta är bara ett galet och tokig sak som sprungit ur den Republikanske kristna högern.
    Och där är man än mer tydlig med att man skiter i ungarna när de ploppat ut.


    Exakt vem skriver du om ? Du vet väl inget om vad jag bryr mig om, vad jag engagerar mig i eller vad jag gör ? Exakt vem lämnar barn vind för våg ? Namnge. har någon här uttalat sig för ägande av kvinnors kroppar. Kan du i så fall exakta citera en sådan rad ?
  • Thu 15 Aug 2019 06:41
    -1
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-08-14 21:04:59 följande:
    Exakt vem skriver du om ? Du vet väl inget om vad jag bryr mig om, vad jag engagerar mig i eller vad jag gör ? Exakt vem lämnar barn vind för våg ? Namnge. har någon här uttalat sig för ägande av kvinnors kroppar. Kan du i så fall exakta citera en sådan rad ?

    Jo, jag vet hur lite man bryr sig om barnen när de väl ploppat ut, i USA låser man tom in dom bara för man kan.
    Än mindre hjälpa ill med den ekonomiska politiken.


    Du pratar som du äger kvinnors kroppar, inte genom säga att du äger dom, utan belägga dom med skuld, nedvärdera dom som dåliga människor pga de överväger abort eller gör abort.
    Ett solklart fall och en total avsaknad av empati att förstå frågan, och att man inte äger andras kvinnokroppar.

    Vad folk inte verkar fatta, det är att detta abortmotståndare är en Amerikansk sak(och katolsk, och mer saker på till), men främst Amerikansk kristen fundamentalistisk höger som kommit med denna.


    hur många meter var det? 88-ägd
  • Anonym (anony­m)
    Thu 15 Aug 2019 11:54
    klyban skrev 2019-08-15 06:41:06 följande:

    Jo, jag vet hur lite man bryr sig om barnen när de väl ploppat ut, i USA låser man tom in dom bara för man kan.
    Än mindre hjälpa ill med den ekonomiska politiken.


    Du pratar som du äger kvinnors kroppar, inte genom säga att du äger dom, utan belägga dom med skuld, nedvärdera dom som dåliga människor pga de överväger abort eller gör abort.
    Ett solklart fall och en total avsaknad av empati att förstå frågan, och att man inte äger andras kvinnokroppar.

    Vad folk inte verkar fatta, det är att detta abortmotståndare är en Amerikansk sak(och katolsk, och mer saker på till), men främst Amerikansk kristen fundamentalistisk höger som kommit med denna.


    De amerikanska abortmotståndarna som befinner sig utanför dessa abortkliniker och skriker åt patienter, sjunger religiösa sånger, trakasserar kvinnor som de påstår syndar kallar klinikerna för murder mills är främst män de har dessutom förmåga att äta medhavd mat trots att de enligt dem mördas barn några meter i från dem...De är tydligt inte intresserade av att stödja kvinnor som är oönskat gravida för vilken kvinna skulle söka hjälp hos människor med megafoner som skriker mördare åt dem och om dessutom låter sin stora barnaskara skrika mördare åt okända människor samtidigt som de håller upp bilder på döda foster
  • Anonym (M)
    Fri 16 Aug 2019 17:56
    +1
    Anonym (anonym) skrev 2019-08-15 11:54:03 följande:

    De amerikanska abortmotståndarna som befinner sig utanför dessa abortkliniker och skriker åt patienter, sjunger religiösa sånger, trakasserar kvinnor som de påstår syndar kallar klinikerna för murder mills är främst män de har dessutom förmåga att äta medhavd mat trots att de enligt dem mördas barn några meter i från dem...De är tydligt inte intresserade av att stödja kvinnor som är oönskat gravida för vilken kvinna skulle söka hjälp hos människor med megafoner som skriker mördare åt dem och om dessutom låter sin stora barnaskara skrika mördare åt okända människor samtidigt som de håller upp bilder på döda foster


    De abortmotståndare jag har sett har inte trakasserat kvinnor. De har vädjat till dem och sagt att det finns hjälp. Skriker inte alls mördare åt dem, snarare åt klinikerna. Och de har även funkat, många kvinnor har vänt sig till dem och även fått finansiellt stöd och hjälp med barnet. Finns rätt många organisationer här som aktivt hjälper, långt efter att barnet är fött. Strävan är väl alltid att modern ska kunna bli självständig så hon kan försörja sig själv. Det finns många stipendium och scholarships att söka här, rätt lätt. Sen är ju inte alla som begår abort fattiga heller utan de gör abort för att det inte passar ens livstil med ett barn med i bilden, just då. Det är väl det allra vanligaste, handlar alltså inte om fattigdom utan om ren lathet och förmågan att endast tänka på sig själv.

    Det är inget fel med att göra något aktivt för att rädda oskyldiga barn så att de inte mister livet.
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?