Inlägg från: Anonym (Voine) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Voine)

    Vilka "sexuella" spelregler skall gälla på en arbetsplats?

    Vet inte om den där skalan är så glidande som du tror. En bra tumregel är nog att behandla människor av motsatt kön på samma sätt som du behandlar människor av samma kön. (Och för att förekomma missförstånd: Om du har någon kollega av samma kön som du klappar till på rumpan för att ni är nära vänner, tänk då snarare hur du fysiskt brukar bete dig mot t.ex. din svärmor eller liknande.)

    Huvudsakligen beter man sig ju professionellt på en arbetsplats. Och i det ingår att man inte sliskar sig och gör något som ens är på gränsen till sexuellt. Och om sedan något växer fram, så som en djupare vänskap eller en väldigt avslappnad och retsam jargong, så brukar ju det ske gradvis på ett sådant sätt att man alltid vet var den andras gränser går. Så upplever i alla fall jag att det brukar fungera, både på och utanför arbetsplatsen. 

    Och om kärlek växer fram, då måste man förstår ta det extra försiktigt. Men det lär inte tillhöra vanligheterna att någon blir anmäld för sexuella trakasserier för att de t.ex. artigt bjöd ut sin kollega efter kanske månader av upplevt ömsesidigt flörtande och av att ha kommit varandra nära som vänner. 

    Så gör det inte krångligare än det är. Var trevlig och respektfull bara. 

Svar på tråden Vilka "sexuella" spelregler skall gälla på en arbetsplats?