• ensam1

    Blivit suppleant i ett företag utan min kännedom

    sleepingbeauty86 skrev 2019-07-19 06:40:35 följande:
    Jag tror tyvärr inte att polisen gjorde någonting överhuvudtaget. Jag fick ganska snabbt efter min polisanmälan ett brev där det står att förundersökningen läggs ner och det är omöjligt att bevisa att jag aldrig godkände att jag blev suppleant i företaget. Tycker egentligen inte att det borde vara så svårt att bevisa. 

     Funderade också på att som företrädare för bolaget teckna ett avtal med min kompis och sedan låta min kompis fakturera företaget men kände att det kanske inte är så bra att dra in min kompis i detta. Bolaget har tyvärr ingen revisor då revisorkravet togs bort för mindre företag sedan flera år tillbaks.
    När man blir invald i en styrelse så får man brev hem från Bolagsverket där man har en viss tid på sig att meddela att man inte känner till detta och inte accepterat en styrelseplats. Så bevisligen har du faktiskt godkänt ditt uppdrag såvida du då inte kan bevisa att du aldrig fått brevet.

    Att teckna avtal ska du absolut inte göra. Du är suppleant och är inte på något sätt företrädare för bolaget eller har rätt att teckna firman. Din enda uppgift och ditt enda ansvar som suppleant är om ledamöten blir sjuk eller avgår då ska du ta de uppgifterna

Svar på tråden Blivit suppleant i ett företag utan min kännedom