• Anonym (Sara)
    Tue 9 Jul 2019 15:11
    827 visningar
    46 svar
    46
    827

    Privilegium att skicka iväg barn till släktingar?

    Tycker du att det är ett privilegium om dina barn får åka iväg till släktingar (eller kanske dina vänner) och vara där en helg, en vecka eller två veckor? Vi kan räkna bort far-och morföräldrar ur frågan men alla andra som barnens mostrar, fastrar, farbröder, morbröder och kanske en kusin till dig etc.

    Tycker du kanske att det är självklart att dina barn ska få vara hos släktingar och att dom ska ta hand om dina barn? Om inte, lär du barnen att vara tacksamma för att dom får åka till släktingarna?

  • Svar på tråden Privilegium att skicka iväg barn till släktingar?
  • Anonym (Sara) Trådstartaren
    Tue 9 Jul 2019 15:15
    #2
    Anonym (H) skrev 2019-07-09 15:13:35 följande:
    Vår dotter enda barn är med min man, sin far, själv på deras herrgård. Känner att efter 10 år klarar de det bra ändå med släkt på min mans sida. Lantliv får räcka.
    Jag förstår inte vad du skriver?

    Min fråga gäller när ingen förälder är med utan när släktingen ska ta hand om barnen i x antal dagar.
  • Anonym (Sara) Trådstartaren
    Tue 9 Jul 2019 15:23
    #5
    Anonym (Fröken Lind) skrev 2019-07-09 15:17:26 följande:

    Ja det är ett privilegium, lite beroende på omständigheterna.
    Tycker barnen det är kul att vara där? Har de fått vara med och "välja det" eller "skeppas" de dit i tid och otid av föräldrar som vill ha "egentid"?


     


    Barnen älskar att vara där men föräldrarna ser det nog som ett ypperligt sätt att bli av med barnen också.

    Frågan är om föräldrarna borde se det som ett privilegium att någon tar emot deras barn och om dom borde lära barnen att vara tacksamma för det också? Det är väl inte självklart att andra ska dras med ens barn i flera veckor?
  • Anonym (Sara) Trådstartaren
    Tue 9 Jul 2019 15:47
    #7
    Konservativ skrev 2019-07-09 15:34:49 följande:
    Ja det är självklart att ställa upp för släktingar. Och ja det är klart att man ska vara tacksam.
    Självklart att dina eventuella syskon, kusiner eller någon annan ska ställa upp och ta dina barn några veckor varje år? Utan att det krisar hos dig utan bara för att skicka iväg barnen på lite semester.
  • Anonym (Sara) Trådstartaren
    Wed 10 Jul 2019 14:17
    #26

    Det är intressant att få läsa era tankar men många av er skriver om mor-och farföräldrar som jag sa att vi skulle bortse ifrån just pga att majoriteten av mor-och farföräldrar har och vill ha en nära relation med barnbarnen. (Och kanske är "skyldiga" lite mer än andra släktingar.)

    Men är det lika självklart att din bror/svåger/svägerska/kusin/syster ska ställa upp och ta hand om barnen under 1-2 veckor? Är inte det ett privilegium om du får skicka dit barnen? Många av er skriver om mindre barn men jag tänkte mer på barn mellan 10-18 år och inte små barn.

    Tänk er också att ni inte byter barn och veckor och på så vis gör varandra en tjänst utan att det bara är din släkting som ställer upp men att du inte behöver göra en tjänst tillbaka.

  • Anonym (Sara) Trådstartaren
    Wed 10 Jul 2019 15:36
    #35

    Nu har ni bestämt er för att hata på mig utan att försöka förstå vad jag vill ha sagt. Jag är säker på att ni förstår vad jag menar med att somliga har mer "skyldighet" än andra att ställa upp på er och era barn. Jag är säker på att ni förstår att hur snälla och trevliga era barn än är och hur mycket man än tycker om dom så är det en uppoffring att ta hand om och underhålla någon annans barn i 1-2 veckor och för all del även ta kostnaden det för med sig. Jag är säker på att ni förstår att även om både barnen och släktingen vill att barnen hälsar på så är det snällt av släktingen att ta emot barnen och det borde uppskattas av både föräldrarna och barnen (när dom blir äldre). Jag skulle tycka att det var oerhört snällt och generöst om någon tog emot barnen och ha vett att uppskatta det för den uppoffring det ändå är.


    Embla twopointoh skrev 2019-07-10 14:29:32 följande:
    Men, skulle min bror inte ens säga tack, eller inte fråga i förväg om de eller de veckorna passar oss, eller på annat sätt inte bete sig respektfullt, då skulle det nog inte vara lika självklart att hjälpa. Det handlar som sagt om vilken relation man har.
    Det finns många exempel på där någon beter sig så. Såg en tråd om något liknande och har även hört om det i bekantskapskretsen.
Svar på tråden Privilegium att skicka iväg barn till släktingar?